2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#36 Animal Collective – My Girls (2009)

Kuvateksti.

We got the love.

Kilkatus joka kuuluu kautta maailman.

“I just want four walls and adobe slats for my girls”

Tämä pieni kehityskertomus alkoi vuonna 1982, kun ohikiitäväksi studiohankkeeksi jäänyt italodiskoduo Electra julkaisi singlensä Feels Good (Carrots & Beets).

Chicagossa Frankie Knuckles ja Jamie Principle saivat kiekon käsiinsä ja sovelsivat sen bassokuviota housebiisiinsä Your Love. Kiinnittäkää erityistä huomiota kilkattavaan syntesoija-arpeggioon. Kuulemme sen vielä.

Seuraavaksi aiheeseen tarttui brittituottaja The Source, joka hidasti Your Loven ja muusasi sen päälle Candi Statonin gospelsävyistä a cappella -laulantaa. You Got The Love (Erens Bootleg Mix) vuodelta 1991 on yhä planeetan varmimpia parketintäyttäjiä.

Lukuisat remiksit ja tulkinnat ovat kantaneet You Got The Loven vuosituhannen vaihteen yli, mutta yllä mainittu kilkatus sai ehoa uutta ympärilleen vasta, kun baltimorelaisten taidepopparien ryhmittymä otti sen käsittelyynsä vuonna 2009.

Animal Collectiven My Girls soi yhtä hartaasti kuin You Got The Love, joskin maallisemmin. Sekin tapailee tanssiaskelia mutta epäsuoralla poljennolla, kuin alkuasukkaat nuotion ympärillä. Brian Wilsonin henki on vahva notkeissa sävelkuluissa ja lapsenomaisen vilpittömissä sanoissa. Joku saa tästäkin innoituksen tehdä ja viedä eteenpäin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Animal Collective – My Girls (ohj. Knowmore Productions)

Bonus!

Animal Collectivelta äänestettiin myös kappaleita Did You See the Words, For Reverend Green, Peacebone ja Who Could Win a Rabbit.