2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#35 Pet Shop Boys – Minimal (2006)

Kuvateksti.

Viekää minimalismikin pesästä!

Tämä lähes haikumainen kappale on joko rakkauslaulu kalliin kalustekaupan mainokselle tai kurkistus sisäiseen maisemaan jossain hulluuden ja zenin rajamailla.

An empty box, an open space
A single thought leaves a trace

Tai ehkä se kertoo minimalismista yleisesti. Mutta musiikin ja tekstin muodostamana kokonaisuutena teos lähentelee joka tapauksessa slapstick-komediaa.

Lyriikka piirtää valkoista tilaa, sarvisankaisia tai raamittomia laseja käyttävän suunnittelijan tai arkkitehdin kotia, toimistoa tai henkistä ulottuvuutta japanilaisen hiekkapuutarhurin pieteetillä. Varsinainen kappale on kuitenkin alusta lähtien ylitsevuotavan pirteää poppista trancekoukulla. Ja lopussa mukaan saadaan 1700- ja 1800-lukujen pahimpiin ranskalaisten sekä saksalaisten säveltäjien pastoraali- ja metsästysteemojen ylilyönteihin viittavat vaskit ja Hollywoodin action-sektorille kurottavat jouset.

White on white, light, sublime, subliminal
The void is clean, a cell but not for a criminal

Minimalia on mahdotonta kuunnella nauramatta.

Kun Giant Robotin Domesticitystä tehtiin piraattiversio Venäjällä, digipak – jewel case -konversion yhteydessä tarvittiin lisää materiaalia vihkosen sisäaukeamalle. Kekseliäs piraatti oli kai musiikkia kuunneltuaan päättänyt, että tilanteesta selvitään skannaamalla vihkoon sohvan kuva kalusteluettelosta.

Otan sarvisankaiset lasit päästäni ja pyyhin kyyneleitä hihaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Pet Shop Boys – Minimal (ohj. Don Cameron)

Bonus!

Pet Shop Boysilta äänestettiin myös kappaleita Home and Dry, I Made My Excuses and Left, Love etc. sekä The Sodom and Gomorrah Show.