Levyraati #44

Moderni elämä – Pikkuveli

Kaikki huomisen bändit -sarjassa noteeraamamme punkbändi Moderni elämä on tiputellut hiljaisesti uusia kappaleita. Toiveissa on, että yhtyeen esikoisalbumi ilmestyisi vielä tämän vuoden aikana.

Snoop Lion – La La La

Snoop Lion on tietysti Ruisrockissakin vieraillut hiphop-legenda Snoop Dogg, joka on rastafariksi ryhdyttyään kokenut metamorfoosin koirasta leijonaksi. Major Lazerin tuottama La La La on tulevan Reincarnated-albumin ensimmäinen single.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Animal Collective – Today’s Supernatural

Domino julkaisee syyskuun alkajaisiksi jo kymmenennen albumin blogi-indien ylijumalan asemaan nousseelta yhdysvaltaisyhtyeeltä. Tuotantoapua yhtyeelle on antanut Ben H. Allen III, joka on työskennellyt muun muassa Cee-Lo Greenin ja Lightspeed Championin kanssa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bat for Lashes – Laura

Provinssirockissa vieraillut Natasha Khan alias Bat for Lashes julkaisee kolmannen albuminsa The Haunted Manin 15. lokakuuta. Albumin kulmakarvoja nostattava kansi, jossa Khan poseeraa ilman rihman kiertämää mutta kera, öh, miehen kiertämän, on valokuvaaja Ryan McGinleyn käsialaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Billy Talent – Viking Dead March

Ruisrockissa vieraillut Billy Talent julkaisee syyskuun alussa viidennen albuminsa Dead Silencen. Metallia, punkia ja hardcorea yhdistelevän kanadalaisyhtyeen edellinen albumi III nousi listaykköseksi Kanadassa ja Suomessakin hämmästyttävästi kolmanneksi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Snoop Lion – La La La
6
Animal Collective – Today’s Supernatural
8
Moderni elämä – Pikkuveli
7
Bat for Lashes – Laura
9
Billy Talent – Viking Dead March
6
Miikka Paananen
Snoop Lion – La La La
4
Animal Collective – Today’s Supernatural
7
Moderni elämä – Pikkuveli
4
Bat for Lashes – Laura
7
Billy Talent – Viking Dead March
4
Paula Pasanen
Snoop Lion – La La La Tuli niin vedätetty olo, että kuuntelu jäi kesken.
3
Animal Collective – Today’s Supernatural Haluan levyn.
9
Moderni elämä – Pikkuveli Ei kai punk-laulajien kuulukaan olla hyviä.
7
Bat for Lashes – Laura Toimii illan viimeisenä hitaana, koettu on.
8
Billy Talent – Viking Dead March Olin haukkua kuuntelematta, mutta meni lopulta ihan ookoosti yhestä korvasta sisään ja toisesta ulos.
5
Antti Lähde
Snoop Lion – La La La Hämmästyttävän joutava esitys, kun lähtökohdat olivat kuitenkin luokkaa "tekijämiehet asialla".
4
Animal Collective – Today’s Supernatural Tuttuun tapaan: paljon hyviä juttuja lähes kuuntelukelvottomaksi runnotun sovituksen/tuotannon keskellä. Kääntyy lopulta voiton puolelle, vaikka aika tiukkaa tekeekin.
7
Moderni elämä – Pikkuveli Positiivinen meno – tai no, aika synkka myös. Kyllähän tämä Kollaa kestään ja Kumman hepun ystävälle maistuu.
7
Bat for Lashes – Laura Mäkihyppy selostajat kuvailivat 1980-luvulla japanilaishyppääjien tyylikkäitä 80-metrin leiskautuksia "pikkunäteiksi". Tämä pianoballadi ei ainakaan ensimmäisillä kuulemilla ole kasvanut sen merkittävämmäksi.
6
Billy Talent – Viking Dead March Äärettömän luotaantyöntävä äänimaailma, mutta ihan oppikirjaesimerkki toimivan ja tehokkaan popkappaleen säveltämisestä sinänsä.
6
Oskari Onninen
Snoop Lion – La La La Mitä? Veltostuttaako kannabiksen liikakäyttö ihmistä?
3
Animal Collective – Today’s Supernatural Kuulin tämän ekan kerran darrassa ja olin oksentaa. Normaalissa tilassa tästä stimulanttimusiikista löytyy vaikka miten paljon hyviä juttuja, vaikka touhua on minuutti liikaa.
7
Moderni elämä – Pikkuveli Vaikka olen suuri Beat Happeningin ja muun sinnepäin laulamisen ystävä, nyt särähtää korvaan. Muuten todella vakuuttava uuden aallon kitarameno, tarttuva kertsi, juuri oikealla tavalla rumat soundit ja sopiva ripaus Mustan paraatin synkkyyttä.
7
Bat for Lashes – Laura Vähän liiankin muotovalio pianoballadi, jonka kertsin pikkunostatus ja pasuunat kirkastavat hieman peruslaimeutta.
6
Billy Talent – Viking Dead March Biisi on hyvis, mutta soundit ovat niin tolkutonta mössöä, että tätä voisi luulla 2010-luvun suomalaiseksi major-julkaisuksi.
4
Elina Iida Sofia
Snoop Lion – La La La En erottaisi tätä muusta tusinareggaesta. Ärsyttävä koukku, nukuttaa
3
Animal Collective – Today’s Supernatural Gang gang dance teki turboahdettua psykedeelimössöä vuosi sitten paljon tyylikkäämmin, tekisi mieli irrottaa oma kätensä ja heittää Noah Lennoxia sillä, että se olisi hiljaa edes sekunnin. Jostain syystä tulee mieleen Ricky Martin?
6
Moderni elämä – Pikkuveli Katkera, mutta jeeejeee
8
Bat for Lashes – Laura Adeleista nyyhkintää britti-ihmissuhdeleffojen soundtrackeille, levynkansi ja pojan pitkät jalat jäi paremmin mieleen kuin biisi
6
Billy Talent – Viking Dead March On tällaista ostoskeskusteiniharkkorea huonomminkin tehty, loppua kohden aloin kuvittelemaan, miltä tää biisi kuulostaisi Timo Kotipellon laulamana
4
Janne Samuli Sirviö
Snoop Lion – La La La Tyl-sää. Käytännön todiste liiallisen pössyttelyn haitoista ihmisen aivoille. Next.
4
Animal Collective – Today’s Supernatural Liikaa. Tässä tapahtuu ihan liikaa. Luulen että kovalla keskittymisellä tämä voisi iskeä ihan eri lailla mut näin kertakuuntelulla meinaa kääntyä ärsyttävän kikkailun puolelle.
5
Moderni elämä – Pikkuveli Bändi soitti miellyttävästi ja soundi oli nasta. Paitsi laulu. Se oli liian lujalla ja se oli huonosti vedetty. Joo, sitähän punk on mut nyt se on syy, miksi mä aloin toivoa että tämä loppuisi enkä anna tämän enempää pisteitä.
6
Bat for Lashes – Laura Kaunis biisi, kasvaa varmasti vielä useammalla kuuntelulla. Oon pitänyt tosi paljon edellisistä Bat For Lashes-albumeista ja odotan tätä uutta kovasti. Toivottavasti sitä kevyttä konemaailmaa ei ole albumilta täysin unohdettu, vaikka nyt pianovetoisesti mentiinkin.
7
Billy Talent – Viking Dead March Siltä itseltäänhän se kuulosti. Billy Talentilta. Todella kireelle vedetty soundi jätti aika kylmän vaikutelman eikä biisikään ollut bändin parhaimmistoa.
5
Joni Kling
Snoop Lion – La La La Kaikki muistavat Princen symboliegotrippailun, mutta tuskin mitään siitä, mitä tyyppi tuolloin julkaisi. Tässä vastaava episodi vähän dementimpänä?
4
Animal Collective – Today’s Supernatural Philip K. Dick katselee rikkinäisestä väritelevisiosta mariachibändiä - soittajien naamat kuplivat pilaantuvien syysvihannesten väreissä
9
Moderni elämä – Pikkuveli Rujo kasari-Suomi-soundi ok! Tästä ois saanu myös jotain ihan eeppistä draamaa rakennettua, mutta tuskin sellainen tätä pumppua kiinnostaaa
8
Bat for Lashes – Laura Koitan aina miettiä, että kenelle tätä tavaraa tehdään. Sitten muistan nelikymppiset naiset, joilla menee useampi Fazerin levy illassa. Aikuismakeilua!
2
Billy Talent – Viking Dead March Sielun veljet -intro ja sit alko toi varsinainen biisi. Ihan ärhäköitä kitaroitakin oli jne. mutta tuo hepun lauluääni, tsiisus...
3
Jukka Kuusisto
Snoop Lion – La La La Omalla tavallaan lystikäs. Seuraavaksi voisi samplata "Tein minä pillin pajupuusta".
3
Animal Collective – Today’s Supernatural Ä-lä-lä-lä-lä-löng.
2
Moderni elämä – Pikkuveli Soitto toimi juuri niin kuin tämän tyyppisessä punkissa pitääkin. Jotenkin tuo sanoitus ja laulajan ulosanti ei vain nyt iskenyt meikäläiseen.
5
Bat for Lashes – Laura Hyvältä kuulosti. Ei kuitenkaan aiheuta levyhyllyn täydennystoimenpiteitä.
7
Billy Talent – Viking Dead March Kierroksen ylivoimainen voittaja. Laulu välillä turhan kliinistä, mutta yritys hyvä.
9
Waltteri Turunen
Snoop Lion – La La La Kaikkihan saa aikansa käyttää miten haluaa ja jos jokin inspiroi, niin tokihan sitä musiikkia saa tehdä. Mutta soisin, että tämä tallenne olisi pidetty siellä saarella eikä ikinä päästetty pois. Ei mee mulle läpi, kaikkien niihen trendikkäiden diskobiisien jälkeen.
3
Animal Collective – Today’s Supernatural Ei tästä ota mitään selvää. Paska biisi.
3
Moderni elämä – Pikkuveli Retropunkkia hyvällä tavalla.
6
Bat for Lashes – Laura "Hei, mie tein siulle biisin, että piristyisit." Nätisti laulettu, mutta ponneton ja tylsä kappale. Video hyvä, tosin.
4
Billy Talent – Viking Dead March Ok kipale. Käy vaan ahistaa, kun kuuntelee Benjamin Kowalewiczin laulua. Jätkä videolla puhisee ja puhkuu mikkiin, mutta ei tuossa äänessä kyllä voimaa ole. Muuten iha ok.
5