Leevi and the Leavings Top 40

#38 Anastasia (1981)

MiesJoka
Kenties planeetan historian hienoin yhdistelmä slaavilaista melankoliaa, italialaista naputtelua, hotellin drinkkibaarin synia ja espanjalaista kitararevittelyä. Ja sadismia hipovaa schadenfreudea.

“Sinun kuvillasi huoneen seinät peittää voisin
olet nainen jonka vuoksi öisin valvotaan
Silti elämä ei kohtele meistä ketään toisin
kasvot kauneimmatkin aina vanhenevat aikanaan”

Google on usein huomiota herättävän banaali. Kun hain tämän biisin lyriikoita netistä, tulosten yläpuolelle tulostuva mainos tarjosi treffejä sielukkaan venäläisnaisen kanssa – Soulful Russian Lady. Yhtiö on satsannut noin parikymmentä miljardia internetinfraansa, mutta silti sen algoritmit eivät osaa aavistaa mitä haen etsiessäni Anastasiaa.

Tässä on kyse paljon herkemmästä asiasta kuin jostain postimyyntimorsiamesta.

Anastasia on ehdottomasti yksi lempikappaleitani Leevi & the Leavingsin tuotannossa. Se on powerballadi ilman pullistelua eikä se isommaksi paisutettujen lajitoveriensa tavoin pyri nousemaan inhimillisen heikkouden yli vaan rypee siinä. En ollut ennen ajatellut, että lähtökohtaisesti tavoittamattoman eroottisen päiväunen synnyttämä turhautuminen ja yölliset siemensyöksyt voivat kokea metamorfoosin vahingoniloksi, mutta niin tässä tuntuu käyneen. Tämä kaunis kappale kertoo siitä ilosta, jonka ihminen kokee nähdessään enkelin syöksyvän siivet liekeissä maahan.

Ehkä joku muu kuulee tässä jotain empaattista tai jopa nostalgista.

Minä en.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!