2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#19 Annie – Heartbeat (2004)

Kuvateksti.

Annien syke hukkuu biittiin – tai jotain.

Rakkautta ensisilmäyksellä.

”Feel my heartbeat
Drowning to the beat”

Olen kuullut Annien Heartbeat-kappaleen kertosäkeen aina tuolla tavoin. Kaivoin kappaleen sanoitukset joltakin internetin lyriikkasivustolta ja huomasin kuulevani Annien laulusuorituksen eri tavalla kuin lyriikkasivujen tyypit. Löysin sivustoilta neljä erilaista tulkintaa siitä, mitä kappaleen kertosäkeessä lauletaan.

Kävelen tietä, jonka varrella kasvaa villejä rubiineja.

En itse asiassa vieläkään tiedä, miten sanoitukset oikeasti menevät. Tuon kaltaiset pienet kulmat lisäävät kappaleen viehätysvoimaa. Röyksoppin tuottama kappale on kyllästetty yksityiskohdilla, joita saattaisi luulla jopa virheiksi.

Kappale lähtee ensimmäisen kertosäkeen jälkeen käyntiin nykien. Kappaleen sanoitusta on alleviivattu rytmihäiriöillä. Kuulostaa siltä, kuin vakaasti hakkaava rumpukomppi kiilaisi koko kappaleen keston ajan muun soiton edelle.

Minun on vaikea sanoa, onko Heartbeat iloinen vai surullinen kappale. Sanoitukset olisivat monitulkintaiset jo ilman Annien paikoin epäselvää laulusuoritusta. En tiedä muisteleeko laulun kertoja menneitä yksin, vai rakkaansa kanssa.

Alkuperäisversiotakin vaikeampi on tulkita Heartbeatin simlish-mielikuvituskielellä tehtyä versiota, jonka Annie levytti The Sims 2 -pelin Nightlife-lisäosan Tanskan ja Norjan lokalisoitua julkaisua varten.

Oli kappale sitten yksinpuhelu tai dialogin puolikas, on se vahvoja mielikuvia herättävä kuvaus rakkaudesta ensisilmäyksellä. Kappaleen tarinaan lemmestä tanssilattialla on helppo heittäytyä. Annien teksti kuvaa perjantai-illan kulkua siten, että tarinaan voisi kuka tahansa samaistua.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Annie – Heartbeat (ohj. Mark Adcock)

Mitä muuta?

Annielta äänestettiin myös kappaletta Chewing Gum.