Kaikki huomisen bändit

Osa 49: The Hearing

Ringa Manner AKA The Hearing.

Ringa Manner AKA The Hearing.

Pintandwefallin jäsenenä paremmin tunnettu Ringa Manner on tehnyt The Hearing -nimellä levyllisen melankolista popmusiikkia. Keikoilla The Hearing on yhden naisen yhtye Mannerin soittaessa kaikki soittimet luuppipedaalin avustamana itse. The Hearing esiintyy Lost in Music -festivaalillta Tampere-talossa torstaina 17.10. klo 19. Debyyttialbumi Dorian ilmestyy perjantaina 18.10.

Kuka, mistä?

Ringa Manner, Helsingistä.

Muita projekteja?

”Pintandwefall, useampia projekteja I Was A Teenage Satan Worshipperin Pasin kanssa ja coverbändi Las Kalmas.”

Julkaisut:

Dorian (Gaea Records, ilmestyy 18.10.2013)

Todennäköisimmin…

…soi jonkun yöllä samassa joukkoliikennevälineessä kanssasi matkustavan korvanapeissa.

Epätodennäköisimmin…

…soi saman joukkoliikennevälineen radiosta.

Levyhyllyssä The Hearing sijoittuu…

…H-kirjaimen kohdalle, Corey Hartin aurinkolasikatseen tutkailtavaksi.

Miksi The Hearing on hyvä?

The Hearing ei ole yhden naisen Pintandwefall ja hyvä niin. The Hearingin musiikki soi seesteisenä ja kuulaana, vahvoja mielikuvia luoden.

Kuvaile musiikkiasi kolmella sanalla?

”Kunnianhimoista, öistä, vaistonvaraista.”

Minkä levyn ostit viimeksi?

”Ostin Mustan paraatin Peilitalossa-cd:n. Soitan Las Kalmas -nimisessä coverbändissä, johon kuuluu Mustan Paraatin jäseniä. Omistan kyllä jo Peilitalossa-vinyylin, mutta lp-soittimeni on rikki.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Live-esiintymisissäsi käytät paljon luuppeja. Mitä ääntä voisit kuunnella loputtomiin?

”Voisin kuunnella loputtomiin metsää, jossa on korkeita puita. Siellä on ihan erilainen akustiikka kuin kaupungissa. Pidän myös siitä, kun kävelee kaupungilla terassien ohi, ja kuulee niistä kantautuvia keskustelunpätkiä. Oman elämäni luuppaava ääni on kuitenkin ääni, joka lähtee soivasta leivänpaahtimestani leivän ponnahtaessa ylös. Minulle tulee ihan outo olo muualla leipää paahtaessa, kun sitä ääntä ei kuulukaan. En välttämättä haluaisi kuunnella sitä ääntä loputtomasti.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Tarkoittaako sooloprojektisi nimi The Hearing kuulemista vai kuulustelua? Ketä kuulustelet musiikillasi?

”En ole oikeastaan päättänyt kumpaa se tarkoittaa. The Hearing on mukavan monitulkintainen nimi ja siksi sen valitsin. Kyllä mä varmaan itseäni tenttaan. Dorian on levy, jolla ruodin omia motiivejani. Tosin kappaleessa Wohu Wohu kuulustelen vanhempainliittoa! Luin ‘Asuuko kotonasi viinatrokari?’ -kampanjasta ja suutuin ihan hirveästi. Päätin kirjoittaa aiheesta kappaleen.”

Kenen muusikon haluaisit laulavan tai soittavan levylläsi?

Freddie Mercuryn ja Mikko Joensuun. Kysyin itse asiassa Mikkoa laulamaan yhdelle levyn biiseistä, koska hänellä on niin ihana ääni. Emme kuitenkaan saaneet aikataulujamme sopimaan yhteen.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä kappaleen laulat todennäköisimmin karaokebaarissa?

”Käyn laulamassa karaokea usein. Sen vuoksi vaihtelen biisejä usein, jotta baarimikot eivät kyllästyisi minuun. Useimmiten laulan The Carpentersia. Suosikkikappaleeni on Close To You.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?

”Sen on pakko olla joku kappale Queenin Greatest Hits 1 -levyltä. Kuuntelin sitä levyä jatkuvasti yläasteella. Ehkä se on Don’t Stop Me Now, koska se on ensimmäinen Queenin kappale, jonka opin ulkoa.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä levy parantaa tehokkaimmin krapulasi?

Fleet Foxesin ensimmäinen levy. Se on minun sunnuntailevyni. Se ei ole liian kaunista. Krapulassa ei voisi kuunnella liian kaunista musiikkia, koska sellainen alkaa itkettää.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua tällä hetkellä?

Owen Pallett on inspiroinut minua luupperin käytössä. Japanin kielen opinnot ovat tosi innostavia. Kolmas on varmaankin tulevaisuus ja kaikki mahdollisuudet mitä on tarjolla.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä musiikkivideon muistat parhaiten lapsuudestasi?

”Näin neljä- tai viisivuotiaana Queenin I’m Going Slightly Mad -videon. Gorilla, jonka pää putoaa pois, jätti minuun kymmenen vuotta kestäneen Queen-trauman.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä pidät Eppu Normaalista?

”Eppu Normaalilla on nerokkaita sanoituksia. Ihailen niitä, jotka kykenevät tekemään suomen kielellä jotain ennalta-arvaamatonta, sillä en itse osaa sanoittaa suomeksi.”

The Hearing Lost In Music -festivaaleilla Tampere-talon pienessä salissa 17.10. klo 19.00