Kuukauden albumi

Syyskuu 2013: Drake – Nothing Was the Same

Drake. Hunajainen mainittu.

Drake. Hunajainen mainittu.

Nuorgam valitsee jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä päättyneen kuukauden parhaan levyn. Valintaa edeltävänä päivänä esittelemme lyhyesti viisi kotimaista ja viisi ulkomaista albumia, joiden joukosta voittaja löytyy.

Kuukauden albumin arvonimen saa vain yksi albumi. Mikäli kuukauden albumi on kotimainen, valitsemme lisäksi kuukauden parhaan ulkomaisen albumin. Mikäli kuukauden albumi on puolestaan ulkomainen, valitsemme lisäksi kuukauden parhaan kotimaisen albumin.

Kuukauden albumin valitsee Nuorgamin toimitus ja avustajakunta.

Kuukauden albumi

Drake – Nothing Was the Same (kuuntele Spotifystä)

DrakeKansiKanadalaisen R&B-artistin kolmatta albumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa, mutta sen edeltäjä Take Care oli Anton Vanha-Majamaan joulukalenterisuosituksen mukaan ”parasta egokitinää sitten Kanye Westin 808s & Heartbreakin”.

Kuukauden kotimainen albumi

Death Hawks – Death Hawks (kuuntele Spotifystä)

DeathHawksToka

Kaikki huomisen bändit -sarjassa viidentenä esittelemämme tamperelaisen boogiejyrä kakkosalbumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa, mutta esikoisalbumi Death & Decay (2012) sai Niko Peltoselta 87 pistettä.

Muut ehdokkaat

Bill Callahan – Dream River (kuuntele Groovesharkista)

“Callahanista on tullut varmempi, terävämpi eikä yhtään vähemmän ällistyttävä tai moniuloitteinen kuin hänen tuotantonsa Smogina. Dream River on täydellinen levy syksyyn, se avartaa tajuntaa, lämmittää ja hämmästyttää.” (Jyri Pirinen, 96/100)

CHVRCHES – The Bones of What You Believe (kuuntele Spotifystä)

Glasgowlaisen elektropopyhtyeen esikoisalbumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa.

Factory Floor – Factory Floor (kuuntele Spotifystä)

Flow Festivalilla esiintyneen lontoolaisen elektroyhtyeen Nik Colk kertoi Tuomas Kokolle rakastavansa Pan Sonicia: “Hehän ovat Suomesta? Kokoonpanon musiikki on vaikuttanut valtavasti siihen, mitä itse teen.”

The New Tigers – Badger (kuuntele Soundcloudista)

Toisen albuminsa julkaissut turkulainen indierockyhtye oli Nuorgamin Kaikki huomisen bändit -sarjan bändi numero yksi!

Radiopuhelimet – Ei kenenkään maa (kuuntele Spotifystä)

“Radiopuhelimet pystyy tälläkin levyllä parhaimmillaan sellaisiin saavutuksiin, joista tusinatasolla popmusiikkia tekevät hahmot eivät osaa edes uneksia. Olisiko jo aika myöntää näille miehille erinäisiä niin sanotun korkeakulttuurin alan palkintoja?” (Niko Peltonen, 83/100)

Risto Juhani – Pimeä saari (kuuntele Spotifystä)

“Risto Juhanin visio on väkevä ja näkemys kirkas. Lauluissa leijutaan etäällä arjesta, taikametsän ilmeisimmät kompastuskivet kuitenkin väistäen.” (Antti Lähde, 80/100)

Jonna Tervomaa – Eläköön (kuuntele Spotifystä)

“Jonna Tervomaan vahva tulkinta kuuntelemaan herättävine sanoituksineen on levyn punainen lanka, joka kantaa alusta loppuun. Suomen naislaulajakentällä on edelleen tilaa yhdelle Tervomaalle.” (Visa Högmander, 85/100)

The Weeknd – Kiss Land (kuuntele Spotifystä)

Kanadalaisen R&B-tuottajan uutta albumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa, mutta sen edeltäjä Trilogy sai Juuso Janhuselta 78 pistettä.

Mitä muuta?

Ääniä saivat myös seuraavien artistien ja yhtyeiden syyskuussa julkaisemat albumit: Arctic Monkeys, Avicii, Babyshambles, Califone, Carcass, Neko Case, Church of Void, Flatliners, Goldfrapp, Haim, Vuokko Hovatta Korn, London Grammar, Manic Street Preachers, Janelle Monae, Muuan mies, Pariisin kevät, Pelle Miljoona United, Penniless, Placebo, PMMP, Sanni, Sebadoh, The Strypes, Susanna and Ensemble neoN, Emiliana Torrini ja Chelsea Wolfe.