Kuukauden albumi

Toukokuu 2013 – Daft Punk: Random Access Memories

Daft Punk – nous sommes les vainqueurs!

Daft Punk – nous sommes les vainqueurs!

Nuorgam valitsee jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä päättyneen kuukauden parhaan levyn. Valintaa edeltävänä päivänä esittelemme lyhyesti viisi kotimaista ja viisi ulkomaista albumia, joiden joukosta voittaja löytyy.

Kuukauden albumin arvonimen saa vain yksi albumi. Mikäli kuukauden albumi on kotimainen, valitsemme lisäksi kuukauden parhaan ulkomaisen albumin. Mikäli kuukauden albumi on puolestaan ulkomainen, valitsemme lisäksi kuukauden parhaan kotimaisen albumin.

Kuukauden albumin valitsee Nuorgamin toimitus ja avustajakunta.

Kuukauden albumi, toukokuu 2013

Ehdokas 2: Daft Punk – Random Access Memories (kuuntele Spotifystä)

DaftPunkKansUusi
“Vaikea sanoa onko mestariduon ydinosaamisalue liukunut mahlantuottamisesta äärimmäisen möhöcoren puolelle. Daft Punk Enterprisen Random Access Memories on joka tapauksessa loistavasti toteutettu levy, joka nyt vain sattuu kuulostamaan isyyslomalta ja konsulttihouselta.” (Joni Kling, 72/100)

Kuukauden kotimainen albumi, huhtikuu 2013

Ehdokas 7: Pimeys – Muut on jo menneet (kuuntele Spotifystä)

PImeysKansiUusi
“Jokainen kevät tarvitsee soundtrackinsa, ja jostain syystä olen kokenut, että sen pitää olla vaivattomasti eteenpäin soljuvaa suomenkielistä musiikkia. Tänä vuonna se on ollut Muut on jo menneet.” (Niko Peltonen, 85/100)

Muut ehdokkaat:

Ehdokas 1: Black Motor – Yöstä aamun kynnykselle

Tampereen kunkuimman jazzyhtyeen tuoreinta julkaisua ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa.

Ehdokas 3: Deerhunter – Monomania (kuuntele Spotifystä)

Monomanian kuunteleminen tuntuu sarjakuvalta tai kuumehoureiselta unelta, jossa kaahaillaan moottoripyörällä halki Amerikan. Tai jotain. Minusta se on Deerhunterin hauskin ja paras levy tähän mennessä.” (Iida Sofia Hirvonen, 89/100)

Ehdokas 4: Dirty Beaches – Drifters / Love Is the Devil (kuuntele Spotifystä)

Dirty Beachesin eli kanadalaisen lofi-popparin Alex Zhang Hungtain uutta albumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa.

Ehdokas 5: Kuudes silmä – s/t (kuuntele Spotifystä)

Combat Rockille levyttävän postpunkyhtyeen esikoisalbumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa, mutta bändi on jo esittäytynyt Kaikki huomisen bändit -juttusarjassa.

Ehdokas 6: The National – Trouble Will Find Me (kuuntele Spotifystä)

Lokakuussa Suomeen saapuvan amerikkalaisyhtyeen kuudetta studioalbumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa.

Ehdokas 8: Savages – Silence Yourself (kuuntele Spotifystä)

“Väkivaltaisen tyylin ja loistavien biisien yhdistelmä tuo Savagesille melkoisen fanijoukkion tämän levyn myötä. Liioittelunkin riskillä sanon, että jos olet koskaan pitänyt post-punkista, niin tulet pitämään tästä.” (Antti Piirainen, 89/100)

Ehdokas 9: Solonen & Kosola – Kolmetoista kertaa kovempi ku kukaan (kuuntele Spotifystä)

Aiemmin yhden kimppa-EP:n tehneiden pitkän linjan suomiräppäreiden ensimmäistä yhteistä albumia ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa.

Ehdokas 10: Mika Vainio – Kilo

Pan Sonicista ja Ø-projektistaan tutun suomalaisen sähkömusiikin pioneerin uutta sooloalbumi ei ole vielä arvioitu Nuorgamissa.

Ääniä saivat myös seuraavien artistien ja yhtyeiden toukokuussa julkaisemat albumit: Aavikko, Alice In Chains, Antero Lindgren, Beaches, Cola & Jimmu, Dean Blunt, Dillinger Escape Plan, Eve, Focus Group, Gregor Schwellenbach, Hebosagil, Husky Rescue, Immolation, Isac Elliot, Joel Hallikainen (!), Justice [live], Kylesa, Laura Marling, Laurel Halo [ep], LCMDF [ep], Little Boots, Mikki Kauste, Pharmakon, Phaseone, Pietari & Kohtalon kauppiaat, Primal Scream, Queens of the Stone Age, Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana, Rudimental, Sam Amidon, Sarah Kivi & Non-Orchestra, The Scenes, She & Him, Sole, Sun Kil Moon, Suomen tulli, Valerie June, Vampire Weekend, Van Dyke Parks ja Vår.