Kuukauden albumi

Kesäkuu 2013: Kanye West – Yeezus

No mitä nyt taas? Voitinko mie?

No mitä nyt taas? Voitinko mie?

Nuorgam valitsee jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä päättyneen kuukauden parhaan levyn. Valintaa edeltävänä päivänä esittelemme lyhyesti viisi kotimaista ja viisi ulkomaista albumia*, joiden joukosta voittaja löytyy.

Kuukauden albumin arvonimen saa vain yksi albumi. Mikäli kuukauden albumi on kotimainen, valitsemme lisäksi kuukauden parhaan ulkomaisen albumin. Mikäli kuukauden albumi on puolestaan ulkomainen, valitsemme lisäksi kuukauden parhaan kotimaisen albumin.

Kuukauden albumin valitsee Nuorgamin toimitus ja avustajakunta.

*Tällä kertaa ehdokkaiden joukosta löytyi viisi ulkomaista ja neljä kotimaista levyä sekä yksi siltä väliltä.

Kuukauden albumi

Ehdokas 10: Kanye West – Yeezus (kuuntele Spotifystä)

KanyeKansi13

Yeezuksen myötä ei voi enää löytää haastajaa, jota ei naurettaisi pois kehästä, koska koko levyn ajan Kanye on kauimpana omalta mukavuusalueeltaan, kuulostaen samalla itsevarmemmalta kuin koskaan. Yeezus on hullun neron mestariteos.” (Antti Piirainen, 94/100)

Kuukauden (lähes) kotimainen albumi

Ehdokas 7: Studio Killers – s/t (kuuntele Spotifystä)

StudioKillersKansi13

“Kliinisyyden ja riemuisan leikkisyyden välillä taiteileva albumi ei teeskentele sekuntiakaan. Se on kuin minttujäätelö – moni ei voi sitä sietää, mutta vähintään yhtä moni rakastaa.” (Markus Hilden, 86/100)

Muut ehdokkaat:

Ehdokas 1: Aavikko – Planet Fun-Fun (kuuntele Spotifystä)

Ehdokas 2: Alexi Tuomarila Trio – Seven Hills (kuuntele Spotifystä)

Ehdokas 3: Deafheaven – Sunbather (kuuntele Spotifystä)

Ehdokas 4: Disclosure – Settle (kuuntele Spotifystä)

Ehdokas 5: Euro Crack – Huume (kuuntele Youtubesta)

Ehdokas 6: Sigur Ros – Kveikur (kuuntele Spotifystä)

“Kveikur on Sigur Rósia äänekkäimmillään ja aggressiivisimmillaan tähän asti. Albumi, johon voi ensihämmennyksen jälkeen upota kuin pumpulilla täytettyyn huoneeseen, jossa on raapivia teräsvillasattumia. Kuin painoton tila, johon heittäytyä leijumaan.” (Visa Högmander, 85/100)

Ehdokas 8: These New Puritans – Field of Reeds (kuuntele Spotifystä)

Ehdokas 9: Antti Tolvi – Pianoketo (kuuntele Soundcloudista)

Ääniä saivat myös seuraavien artistien ja yhtyeiden kesäkuussa julkaisemat albumit: Austra, Bass Drum of Death, Boards of Canada, Camera Obscura, Lloyd Cole, Maya Jane Coles, Empire of the Sun, Eleanor Friedberger, Holden, Booker T. Jones, Lust for Youth, Oblivians, Palms, Queens of the Stone Age, John Roberts, Super Janne, Thundercat ja Zomby.