Studio Killers – s/t

Warner

Teemulla on paha olo.

Miehet ovat sikoja. Elleivät sitten kettuja tai näätiä.

Pop-piirretty tarjoaa kuivaa omenasiideriä ja minttujäätelöä.

studio_killersJo pitkälti toista vuotta sitten ensisinglensä julkaissut animaatioyhtye Studio Killers on androgyyni, ei-mistään kotoisin ja matkalla ei-minnekään. Niinpä Chubby Cherry (Teemu Brunila) voi huoletta olla pinnallinen ja huutolaulaa meikit poskilla ”all men are pigs!” samannimisen kappaleen kertosäkeessä. Hän on piirretty hahmo, joten ei leimaudu kappaleeseen, vaan jättää sen leijumaan ilmaan jokaisen tartuttavaksi ja tulkittavaksi tanssilattialla.

Voi miten helppoa!

Paitsi ettei ole. Animaatioyhtyeellä ei saa olla heikkouksia. Jos tuollainen projekti julkaisisi keskinkertaista musiikkia, se menettäisi oikeutensa edes olla olemassa. Siksi tälle levylle ei ole haluttu mitään muuta kuin kunnianhimoisesti mahdollisimman kirkkaiksi hiottuja, keskimäärin 3,5-minuuttisia elektropop-helmiä.

Ja se on hankalaa. Mutta Studio Killers onnistuu. Heidän esikoisensa on riemukas pop-kollaasi, jossa kertosäe toisensa jälkeen pyrkii nokittamaan edellisen tarttuvuudessa. Kappale toisensa jälkeen taistelee siitä, kuka on röyhkein ja pöhköin.

“So you can play karate
You thick illiterati
I’m a black belt in life
So go home to your ugly wife”
(Ode to the Bouncer)

Kliinisyyden ja riemuisan leikkisyyden välillä taiteileva albumi ei teeskentele sekuntiakaan. Se on kuin minttujäätelö – moni ei voi sitä sietää, mutta vähintään yhtä moni rakastaa.

Jokainen kappale on rehellisesti vain oma yksikkönsä, jotka yhdessä muodostavat Studio Killers -nimisen albumin. Mieleen piirtyy kuva pop-tuottajasta tavaamassa kakkulat silmillään Esimerkillistä elektropoppia edistyneille -nettisivua ja copypastaamassa listaa biiseissä käytettävistä tyyleistä: drum and bass, Avicii-house, välimerellinen kesähittihumppa, synapop… Bingo!

Päällimmäiseksi tunteeksi jää, että hauskaa on ollut ja kohta on minullakin. Käsissä (tai koneen ruudulla) lepää siis lähes täydellinen kesäalbumi. Missä se mun kuiva omenasiideri viipyy?

86 Eros and Apollo -kappaletta mukaillen Studio Killers syö pian sydäntäsi kuin muroja.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!