Nuorgamin suuri Heineken Open Source Stage -äänestysopas

Sarcofaguksen Kimmo irtaantumassa varjostaan.

Sarcofaguksen Kimmo irtaantumassa varjostaan.

Flow-festivaalilla nähdään tänäkin vuonna yllättäviä ja nousukiidossa olevia artisteja esittelevä Heineken Open Source Stage. OSS-lavan esiintyjiä voi kuka tahansa ehdottaa ja äänestää Heinekenin Facebook-sivuilla.

Myös Nuorgam päätti kantaa kortensa kekoon ja valita seitsemän suosikkiaan listalla jo olevista ehdokkaista. Lisäksi valitsimme kolme ehdokasta, jotka mielestämme kuuluisivat listalle.

NÄITÄ NUORGAM ÄÄNESTÄISI

Fotoshop

MIKÄ? Yhden miehen ympärille rakentuva Fotoshop soittaa jalkoihin tuijottavaa mutta taivaisiin kurkottavaa elektropoppia M83:n ja MGMT:n hengessä.

MIKSI? Jo bändin nimi huutaa pääsyä Flow’n kaltaiseen graafikkoparatiisiin. Ei ole mitään syytä epäillä, etteikö ainakin festarin Lauantaidisko-siipi ottaisi Fotoshopin utuisen mutta tanssittavan soundin riemulla vastaan.

Karkkiautomaatti

MIKÄ? Vuosina 1993–1998 toiminut Karkkiautomaatti oli suomalaisen indierockin ja punkpopin piristysruiske, jonka kirkasotsainen naivismi sai paatuneimmankin kyynikön hymyile… tai noh, ainakin hymähtämään.

MIKSI? Karkkiautomaatti ei ole antanut minkäänlaista toivoa comebackin mahdollisuudesta. Paitsi Nuorgamin printin haastattelussa! Paluu ei siis ole täysin poissuljettu! Ehkä. Joskus. Se on kesä nyt, eli let’s dream!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oukkidouppi

MIKÄ? Nuoren Karvasen, Överi Börjen ja Luu T:n muodostama Oukkidouppi kutsuu itseään ”maailman eniten habi-orientoituneeksi räp-kollektiiviksi, jonka tarkoitus on tehdä maailmasta parempi paikka elää”. Mitäpä siihen lisäämään.

MIKSI? Siksi, että Oukkidouppi on todella outo tapaus. Twitterin, Facebookin, YouTuben ja Tumblrin vallannut trio on kuin psykedeelejä napsinut Raptori, jonka keikat herättävät vuoroin hilpeyttä, vuoroin hämmennystä ja vuoroin mitä vittua -reaktioita. Täydellinen OSS-lavan esiintyjä siis.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Cigarette Crossfire

MIKÄ? Vuonna 2010 perustetu Cigarette Crossfire soittaa melodista ja melankolista punkrockia Leatherfacen, Hot Water Musicin ja Manifesto Jukeboxin hengessä.

MIKSI? The Splitsin viimevuotinen Flow-keikka oli menestys. Punkrockille lienee siis paikkansa myös tämänvuotisessa festaritarjonnassa. Cigarette Crossfire ei ole lähtenyt haistelemaan suomipunkin nykytrendejä ja kuulostaa siksi virkistävän ajattomalta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raimo

MIKÄ? Suomiräpin pioneereihin kuuluva Raimo tulee Olarista, räppää Olarista ja hoitaa hommansa harvinaisen olarimaisella tyylillä. Mikä tärkeintä, Raimo ”on sun kuuluvuustaajuudellasi”.

MIKSI? Flanellipaidat olivat viimevuotisen Flow’n suosituin asuste. Raimon avustuksella flanelli voisi tänä vuonna vaihtua kauluspaitoihin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Neat Neat

MIKÄ? Kahdesta miehestä ja kahdesta naisesta koostuva Neat Neat soittaa suurieleistä vaihtoehtorockia, jonka estetiikka tulee popin maailmasta ja soundipaletti Musen ja Placebon kaltaisilta stadionrokkareilta.

MIKSI? Suomalainen vaihtoehtorocktarjonta on viime vuosina ollut köykäistä ja pyörinyt lähinnä Lapkon navan ympärillä. Neat Neatissä voisi olla ainekset seuraavaksi kangaskassi-ilmiöksi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Sarcofagus

MIKÄ? Vuosina 1977–1982 toiminut ja hiljattain uudestaan aktivoitunut Sarcofagus oli ja on Suomen ensimmäinen heavy metal -yhtye. ‘Nuff said?

MIKSI? Pahimman suomihevibuumin laannuttua Flow-yleisö voinee vihdoin suhtautua heavymetalliin kevyen ironisesti. Mikä parasta, Sarcofaguksen solistissa Kimmo Kuusniemessä on kaikki hipster-magneetin ainekset. Miettikää vaikka sitä Kuusniemen ohjaamaa ja David Hasselhoffin tähdittämää liikenneturvallisuusvideota.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

NÄMÄ NUORGAM LISÄISI LISTALLE

Shadowplay

MIKÄ? Vuonna 1982 perustettu helsinkiläinen Shadowplay ei yrittänyt olla indie eikä postpunk, vaan bändi oikeasti oli molempia. Paikoin jopa jazzin kanssa flirttaillut yhtye julkaisi kolme albumia, jonka jälkeen Brandi Ifgray ja kumppanit ovat keikkailleet äärimmäisen epämääräisesti.

MIKSI: Pelkästään Jelly-biisi oikeuttaisi Shadowplayn paikan OSS-lavalla. Nykyisten Joy Division -kloonien maailmassa olisi hienoa kuulla aikalaisyhtyettä, joka todella osaa asiansa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Hopeajärvi

MIKÄ? Svengaavalla hälläväliä-asenteella siunattu Hopeajärvi soittaa nyrjähtänyttä alternative-räminää, jossa on aineksia niin punkista, noiserockista kuin vasemman laidan suomirockistakin.

MIKSI? Siksi, että ylläoleva kuvaus kuulostaa niin hyvältä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Rambling Boys

MIKÄ? Muun muassa Räjäyttäjät-miehistöä sisältävä Rambling Boys vannoo primitiivisen ja viimeistelemättömän bluesin nimeen. Tämän lähemmäs orgaanista soundia ei sähköisillä soittimilla päästä.

MIKSI? Rambling Boys tulee halvemmaksi kuskata Helsinkiin kuin oululainen kollegansa The Sultans. Lisäksi jokainen Rambling Boysia kuullut tietää, että bändi on mainio.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

KILPAILU

Minkä artistin tai yhtyeen sinä lisäisit mukaan Heineken Open Source Stage -äänestykseen? Tai mitä artistia tai yhtyettä kaikkien pitäisi ehdottomasti käydä äänestämässä?

Kerro kommenttina oma ehdotuksesi. Anna myös perustelu.

Kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan kolme kappaletta kolmen päivän lippuja Flow-festivaaleille. KISA ON OHI! ONNEKSI OLKOON, Ben Christensen, Ville Tikka ja Lasse Myllylahti. Teihin on oltu / ollaan yhteydessä!

Heineken Open Source Stagen pre-eventsit:
La 7.6. Korjaamo: Tuuttimörkö, Loft A.
La 20.7. mbar
La 3.8. mbar
Kaikkiin tapahtumiin vapaa pääsy, K-18.