2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#100 Gwen Stefani – Cool (2004)

Ei epäilystäkään: Gwen Stefani.

Ei epäilystäkään: Gwen Stefani.

Audiovisuaalisen pop-kerronnan kruununjalokivi.

”After all that we’ve been through
I know we’re cool”

2000-luvulla ei ole levytetty montaa parempaa kolmeminuuttista kuin tämä Gwen Stefanin fantastisen Love Angel Music Baby -sooloesikoisen (2004) neljäs single.

Cool on Gwenin Dallas Austinin kanssa kirjoittama katkeransuloinen balladi, joka haastaa kuuntelijan miettimään omaa parisuhdeideologiaansa. Voiko rakastaa täysiä ja olla eron jälkeen ”cool”? Voiko romahtavasta korttitalosta jäädä jäljelle kuitenkin ne tärkeät perustukset?

Tomi Palsa kuvasi Gwen Stefanin Hartwall Areenalla 2009.

Tomi Palsa kuvasi Gwen Stefanin Hartwall Areenalla 2007.

Stefani tulkitsee Coolin levyllä aivan upeasti, mutta sekään ei ole mitään mestarillisen videon rinnalla. No Doubtin vakio-ohjaajan Sophie Mullerin ohjaamassa, Como-järvellä kuvatussa pätkässä menneisyys ja nykyisyys kohtaavat, kun Gwenin esittämän neidon eksä tulee vierailulle uuden tyttöystävänsä kanssa. Seuraa flashbackeja ja jokainen katse hakee merkitystä menneisyydestä.

”And I’ll be happy for you
If you can be happy for me”

Vaikka parisuhde onkin päättynyt, siitä on vaikea päästä täysin irti. Olen onnellinen puolestasi, jos sinä pystyt samaan. Stefanin esittämä kertoja mittailee eksänsä uutta tyttöystävää. Onko hänessä sittenkin jotain sellaista, jota minussa ei ole?

Coolin tasot lomittuvat toisiinsa videon avulla täydellisesti. Harvoin melko tavalliselta kuulostava popsingle jättää näin sanattomaksi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Gwen Stefani – Cool (ohj. Sophie Muller)

Bonus!

Gwen Stefanilta äänestettiin myös kappaleita 4 in the Morning ja Hollaback Girl.