Popklassikot 2000

#4 Aaliyah – Try Again

Aaliyah yrittää uudestaan.

Aaliyah kontemploi sompailemista millenniumin futurismin ja perinteisen r&b:n välillä.

Ilman tavoitteellisuutta on hankalaa kokea onnistumisen tunnetta. Tavoitteisiin liittyy aina pään hakkaaminen seinään. Jos ensin epäonnistuu, sitten onnistuminen tuntuu entistä paremmalta. Tämänpäiväinen ”ei” voi olla ylihuomisen ”kyllä”.

”Would you give up or try again
If I hesitate to let you win?”

Timbalandin ja Stephen Garrettin kirjoittaman Try Againin kertoja haastaa kosijaansa näyttämään todellisen minänsä. Poistamaan suojakuoren ja paljastamaan sielunsa. Biisin hienous kiteytyykin tähän: Try Againin pinta kiiltää Timbalandin millintarkan tuotannon lakkaamana, mutta sen varsinaiseksi substanssiksi muodostuu sanoituksen viesti sinnikkyydestä ja Aaliyahin valloittava läsnäolo. Samoin eväin hurmasi myöhemmin Aaliyah-albumin (2001) avausraita, pohdiskeleva We Need a Resolution. Pinta ja sisältö täydensivät toisiaan, kuten maailman parhaassa popmusiikissa pitääkin.

Aaliyah oli täydellinen esittäjä Try Againille: taidokas r&b-laulaja, joka pystyi halutessaan kuulostamaan eurooppalaiselta poptähdeltä. Hän sompaili millenniumin futurismin ja perinteisen r&b:n välimaastossa. Hän pystyi koskettamaan laululla, jossa soi lihan ja veren sijaan teräs ja hiilikuitu.

”It’s the new millennium, baby”

Try Again edusti muotovaliosti vuosituhannen vaihteen popihannetta. Aaliyah Haughton ehti elää uutta vuosituhatta vajaat 20 kuukautta, mutta jättää suuremman jäljen kuin kukaan uskalsi kuvitellakaan.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!