Isac Elliot – Wake Up World

Sony

Tähän kuvateksti

Isac jättää vau-fiiliksen.

Kuuleeko maailma?

IsacEKansiSivuutin Isac Elliotin New Way Home -singlen aluksi olankohautuksella, osana YleX:n radiohittityrkkyvirtaa, mutta se on osoittautunut kuuntelussa aivan erinomaiseksi poplauluksi ja ehtinyt herättää huomiota jo muissakin Pohjoismaissa.

Ei uskoisi, että Elliot täyttää joulukuussa vasta 13 vuotta. Hänen äänensä kuulostaa suunnilleen samalta kuin Justin Bieberin laulanta esikoislevyn aikoihin. Mutta mikä tärkeintä, musiikki on parempaa – se on paikoin hämmentävän hyvää.

Wake Up Worldin on tuottanut Jukka Immosen The Fried Music -tuotantoyhtiön Joonas Angeria, joka on onnistunut kokoamaan levylle juuri sopivalla tavalla tarttuvia helppoja poplauluja. Niiden tekstit ovat totta kai täynnä pelkkiä popkliseitä ensisuudelmista, teini-ihastuksesta ja sen sellaisesta hattarasta, mutta koska biisit esitetään englanniksi, sanoituksiin ei kiinnitä välttämättä liiaksi huomiota. Lisäksi sävellykset ovat kautta linjan vähintään kelvollisia, osa jopa mainioita. New Way Homen lisäksi ihastuttavat erityisesti First Kiss, Let’s Lie ja Are You Gonna Be My Girl sekä oivallisesti popin tämän hetken trendejä tapaileva Can’t Give Up on Love.

Viimeistään kolmantena kappaleena kuultavalla Let’s Liella huomaa Elliotin omat vahvuudet: hän on aivan loistava poplaulaja, joka käyttää ääntään kuten isojen popstarojen pitääkin. Hän mukautuu kansainvälisiin nykysuuntauksen mukaisiin sävellyksiin todella hyvin. Toisin kuin livenä karismaattisempi Robin, Elliot ei ole viihdyttäjä vaan laulaja, jonka ottaisin vierailemaan omalle albumilleni oikopäätä (jos siis olisin popmuusikko).

Muutenkin Elliotia verrataan varmasti Robiniin joka yhteydessä, mutta he eivät oikeastaan kilpaile keskenään. Molemmat vetoavat ikänsä perusteella luonnollisesti varhaisnuoriin, mutta en voisi kuvitella Robinia laulamassa esimerkiksi Can’t Give Up on Lovea. Elliotista tulee ennemminkin mieleen Britanniassa varsin suosittu Conor Maynard.

Wake Up Worldin kymmenestä kappaleesta noin puolet yltää huipputasolle ja loput menevät siinä sivussa. Pääasia on, että levystä jää todella positiivinen olo – jopa vau-fiilis. Mahtavaa, että Suomesta löytyy tällaisia Isacin ja Robinin kaltaisia nuoria kultakimpaleita.

Isac Elliot on esikoisensa perusteella syntynyt poptähdeksi – muista asioista on kiinni, tuleeko hänestä sellainen. Wake Up World on joka tapauksessa mallikas pelinavaus.

70 Isac Elliot on poikkeuksellinen laulajalupaus, jolle kliseisesti ”vain taivas on rajana”. Kotimaista teinitähtistandardia ei ole koskaan asetettu näin korkealle.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!