Popklassikot 1999

#7 Basement Jaxx – Red Alert

Basement-Jaxx2_195_artistImage_jpg_l

Elektroninen tanssimusiikki on fantastinen musiikin laji. Siitä on tainnut tulla oma suosikkigenreni, sillä kun monissa muissa musagenreissä on tärkeintä tehdä asiat perinteiden mukaan, tanssimusiikissa pyritään yhä uudistumaan jatkuvasti. Aihioita saatetaan napata menneestä, mutta niistä tehdään nykypäivää, joskus jopa tulevaisuutta.

Simon Ratcliffe ja Felix Buxton nousivat kuuluisuuteen kuumana keväänä 1999. Red Alert sopi millenniumin odotushuoneen jännitykseen lohduttamalla meitä nykivän biitin tahtiin:

”Ain’t nothing going on but history
It’s alright, don’t panic”

Varokaa, jotain saattaa tapahtua, mutta musiikki soi ja tanssi jatkuu.

Ratcliffe ja Buxton ovat aina olleet eräänlaisia kilttejä kauhukakaroita ja ilmaisseet kapinaansa musiikin välityksellä. He tekevät popmusiikkia, mutta sopivan epäsovinnaisesti. Siksi heistä tuli saman tien kriitikoidenkin lemmikkejä ja Molokon ohella koko vuoden 1999 parhaiten musasnobit vakuuttanut tanssibändi.

Ja koko vuosihan oli yhtä elektronisen popmusiikin juhlaa: Eiffel 65:n Blue, ATB:n 9 PM (Till I Come), The Chemical Brothersin Hey Boy Hey Girl, Mr. Oizon Flat Beat, Shanks and Bigfootin Sweet Like Chocolate sekä Wamdue Projectin King of My Castle nyt muutamia mainitakseni.

Tuolloin millenniumin aattona kaikki tanssimusiikki oli muodikasta, garagesta tranceen. Niinpä ei ollut lainkaan ihme, että Buxtonin ja Ratcliffen ahjosta putkahtanut soundi sulatti sydämet. Mutta se oli vasta alkusoittoa, sillä kaksikko jatkoi mestarillisten ja omaleimaisten sinkkujen suoltamista vielä vuosikausia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!