2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#102 Major Lazer feat. Amber of Dirty Projectors – Get Free (2012)

Major Lazer katsoi dystooppisen tasangon yli ja huokaisi: Katso nyt minua, en kykene lainkaan uskomaan mitä ne ovat minulle tehneet.

Major Lazer katsoi dystooppisen tasangon yli ja huokaisi: Katso nyt minua, en kykene lainkaan uskomaan mitä ne ovat minulle tehneet.

Diplo on tehnyt tuottajana selväksi, että hänellä on suvereeni taito naittaa faveloiden hikinen paukutus pop-ystävällisiin koukkuihin ja leipoa tällä kaavalla massiivisia hittejä. Mutta miehestä on muuhunkin.

“Look at me
I just can’t believe
What they’ve done to me
We could never get free
I just wanna be”

Vuosi 2012 jää Diplon kirjoissa historiaan siitä, että silloin hän todisti osaavansa myös himmata.

Ensin helmikuussa julkaistiin Diplon tuottama, veretseisauttavan komea Climax, jonka tuotannollinen niukkuus nosti Usherin upean laulun ansaitsemalleen jalustalle.

Major Lazerin kakkoslevyltä ensimmäisenä maistiaiseksi nostettu Get Free ei ehkä ole samalla tavalla siirapissa uitettu kuin Climax, mutta äänimaisemaltaan se on vähintäänkin yhtä väljä. Sen jokainen elementti on tarkkaan harkittu ja rakkaudella paikoilleen asetettu.

Climaxin tavoin myös Get Freen pelkistetty tuotanto antaa roimasti tilaa lauluraidalle, jolla Dirty Projectorsin Amber Coffman kiekuu ja kujertaa tumman sensuellilla äänellään elämänsä suorituksen.

Get Freen tärkein anti on kuitenkin kertosäkeen laulumelodia. Se nappaa välittömästi pihteihinsä, eikä suostu jättämään kuulijaa rauhaan, vaikka korvakäytävän tunkisi täyteen hammastikkuja.

Näistä aineksista on tehty biisi, joka on helposti vuoden 2012 parhaimmistoa ja jo nyt lunastanut paikkansa 2000-luvun parhaan 111 biisin joukosta.

Harmi, että Free The Universe -levy on muuten varsin unohdettavaa sekoilua.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Major Lazer – Get Free (ohj. Iconoclast)

Bonus!

Major Lazerilta ei äänestetty muita kappaleita. Niukasti listan ulkopuolelle jääneeltä Dirty Projectorsilta sen sijaan äänestettiin kappaleita Stillness Is the Move ja The Gun Has No Trigger.