Kohti Sidewaysia!

Jännittävästä lettinipusta moderniin design-kuontaloon: 7 olennaisinta MØ-poninhäntää

“Villi ja vapaa puoliponinhäntä.”

Karen Marie Ørsted eli MØ on monia asioita monille ihmisille: superstarojen yhteistyökumppani, tanskalaisen musiikin paras vientitoivo, omaperäisesti popmusiikkia eteenpäin puskeva säveltäjätaituri. Lisäksi hänellä on musiikkibisneksen parhaat poninhännät.

Koska Ørsted on hyllyttänyt poninhäntänsä ainakin toistaiseksi, päätimme juhlistaa MØn loistokkaiden poninhäntien muistoa ennen hänen esiintymistään kesäkuun Sideways-festivaalilla Helsingissä.

Seuraavassa MØn seitsemän vivahteikkainta poninhäntää parhausjärjestyksessä. Nuorgamin tyyli- ja tonokkityöryhmä esittää syvät pahoittelunsa esimerkiksi hiusstylisteille ja muotibloggareilla lähes täydellisestä tietämättömyydestään alan sanastosta. Voitte korjata termit kohdilleen kommenteissa!

7# Villi ja vapaa puoliponinhäntä

Yleinen poninhäntätyylivalinta MØn uran alkupuolelta. Villinä ja, todellakin, vapaana liehuva poninhäntä on paradoksaalinen ja haastaa poninhännän perinteiset assosiaatiot kontrolliin. Kuvan leopardiprinttimekko toistaa saman ristiriidan luonnossa elävän esikuvansa tavoin: on kyse vapaudesta, mutta äärimmäisen hallitussa ja tehokkaassa muodossa. Aivan kuten monissa MØn lauluisaa!

Poninhännän tunnussävelmä: MØ – Pilgrim

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#6 Die Antwoord -takatukkaponnari

Eteläafrikkalaisen Die Antwoord -yhtyeen Yolandi Visserin omintakeisen tyylin elävästi mieleen tuova poninhäntä-takatukkasekamelska. Tässä poninhäntätyylissä on sekä bodya, sporttia että tsemppistä. Se jättää health goth -tyylin läähättämään kajalit valuen jonon hännille pinkaistessaan itse New Yorkin maratonin kärkiryhmään.

Poninhännän tunnussävelmä: Cashmere Cat feat. MØ & SOPHIE – 9 (After Coachella)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#5 Punknuttura

Tämän kuvan kohdalla törmäämme jo muinoin sumerialaisia mystikkoja askarruttaneeseen kysymykseen: voiko nutturakin olla ponnari? Voi se. Nuttura ei ole muuta kuin kasaan litistetty poninhäntä, jolta on riistetty vapaus. Tämä pään päälle kasattu nuttura on sormivärimaalaukselta näyttävän hiusvärin kera Insta-sukupolven versio punkista: rikkumattoman tyylitietoinen ja huolitellun huolittelematon; kuvausvalmis, aina.

Poninhännän tunnussävelmä: MØ – Waste of Time

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#4 Salaperäinen sivuponnari

Simppeli sivuponinhäntä luo loppuunkaluttuudestaan huolimatta mielleyhtymiä sekä alati kiehtovaan kahdeksankymmentälukuun että voimistelusaleihin. Eikö tällaisessa poninhännässä voisikin tähdittää lukiohuutosakin johtajasta kertovaa pikimustaa satiiria Trumpin ja lähes viikottaisten kouluampumisten aikakaudelle? MØn ilme vastaa yksiselitteisesti: totta helvetissä voisi.

Poninhännän tunnussävelmä: MØ – Nostalgia

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#3 Jännittävä lettinippu

MØta on aiemminkin syytetty kulttuurisesta omimisesta, erityisesti Major Lazerin kanssa tehdyn megahitin Lean Onin vapaasti intialaisesta kulttuurista lainaavan videon jälkipyykkiä pestäessä. Myöskään tässä mustien naisten pikkuleteistä eli dreadeista innoituksensa anastavassa ponnarityylissä ei olla kaukana kulttuurisesta omimisesta. Ottaen huomioon, että maailman kulttuurit perustuvat pitkälti lainaamiseen ja että rotuun, etnisyyteen ja kulttuuriin liittyy oikeita, poliisiväkivallan kaltaisia vääryyttään raikaavia epäkohtia, me Nuorgamin tyylityöryhmässä emme jaksa kuitenkaan pahastua asiasta. Päinvastoin: tämä läpeensä jännittävä poninhäntätyyli nappaa rankingissamme himoitun kolmossijan!

Poninhännän tunnussävelmä: Major Lazer feat. MØ – Lean On

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#2 Old school -palmikko

Tämä on se perusmallin korkea palmikoitu poninhäntä, josta muodostui MØn uran alussa 2010-luvun alkupuolella hänen tavaramerkkinsä. Raikas ja tyylikäs palmikko edustaa kuitenkin myös särmää ja hallintaa. Se sanoo: ”Ainoa joka tähän palmikkoon tarraa olen minä! Miksi luulet, että se on noin korkealla?”

Poninhännän tunnussävelmä: MØ – Dark Night

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#1 Moderni design-kuontalo

Tämä fantastinen poninhäntä tuo mieleen modernin taiteen ja niin kutsutun mid-century modern -tyylisuunnan designin luonnosta innoittuneet pelkistetyt muodot. Me Nuorgamin suunnittelutiimiläiset olemme vakuuttuneita, että MØ on hakenut inspiraation poninhäntäänsä legendaarisesta Lokki-kuosista, jonka Maija Isola suunnitteli Marimekolle vuonna 1961. Hyvä MØ! Hyvä Suomi!

Poninhännän tunnussävelmä: MØ – Walk This Way

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!