Kohti Sidewaysia!

Mitä kuuluu Rodriguezille kuusi vuotta Searching for Sugarmanin jälkeen?

“Rodriguezin filosofian mukaan ihminen ei tarvitse muuta kuin ruokaa, vaatteet ja katon päänsä päälle – kaikki muu on ekstraa.”

Dokumenttielokuva teki Sixto Rodriguezista kansainvälisen tähden kypsässä 69 vuoden iässä. Mutta mitä Sidewaysiin saapuneelle Rodriguezille on tapahtunut elokuvan jälkeen?

F. Scott Fitzgeraldin kuuluisan sitaatin mukaan amerikkalaisessa elämässä ei ole toista näytöstä. Ajatus ei kuitenkaan näyttäisi pätevän ainakaan meksikolais-yhdysvaltalaiseen Sixto Rodrigueziin, jonka alun perin kahteen floppilevyyn tyrehtynyt ura on sittemmin mullistunut ja saanut jatkoa peräti kolme kertaa.

Ensimmäisen kerran tapahtui 1970-luvun lopulla, kun Rodriguez kutsuttiin yllättäen konsertoimaan Australiaan, jossa hänen kaksi levyään Cold Fact (1970) ja Coming From Reality (1971) olivat hänen tietämättään nousseet suosituiksi.

Toinen mullistus tapahtui, kuten Searching for Sugarman –dokumentin nähneet tietävät, 1990-luvun lopussa, kun Rodriguez sai kuulla Etelä-Afrikassa nauttimastaan suosiosta.

Kolmas muutos oli dokumenttia seurannut maailmanmaine. (Jos et ole nähnyt dokumenttia, se kannattaa katsoa. Searching for Sugarman löytyy esimerkiksi iTunesista)

Alun perin Rodriguez oli haluton esiintymään koko elokuvassa, mutta suostui lopulta. Silti hän ei vaivautunut saapumaan Oscar-gaalaan, eikä edes tiennyt elokuvan voittaneen parhaan dokumentin palkinnon ennen kuin seuraavana aamuna, sillä hän ei omistanut televisiota.

Eikä tiettävästi omista edelleenkään. Huolimatta uudesta suosiostaan Rodriguez asuu edelleen samassa talossa, jonka osti huutokaupasta 50 dollarilla yli 40 vuotta sitten. Kun taloa remontoitiin muutama vuosi sitten, yli 70-vuotias tähti avusti purkutöissä.

Hänellä ei tiettävästi ole vieläkään televisiota, eikä hän edes pidä suurinta osaa ansaitsemistaan rahoista. Sen sijaan hän on lahjoittanut niitä lapsilleen ja ystävilleen. Rodriguezin filosofian mukaan ihminen ei tarvitse muuta kuin ruokaa, vaatteet ja katon päänsä päälle – kaikki muu on ekstraa.

Osan rahoista on vienyt mutkikas oikeustaistelu vanhojen levyjensä rojalteista – Rodriguez ei vieläkään ole saanut rahojaan ulkomailla myydyistä levyistään.

Muuten hänen voi kuitenkin olettaa tienaavan enemmän kuin koskaan aiemmin. Viimeiset kuusi vuotta Rodriguez on kiertänyt maailmaa aktiivisesti. Vakituista bändiä hänellä ei ole, vaan kussakin maanosassa hän kiertää aina paikallisten muusikoiden kanssa. Euroopassa hänen taustamuusikkonsa ovat tulleet Britanniasta. Viime vuosina Rodriguez on konsertoinut myös soolona.

Rodriguez on 75-vuotias ja sairastaa silmäpainetautia, minkä vuoksi hän ei enää näe kovin hyvin. Siksi hän liikkuu yleensä avustajan kanssa. Usein avustajana toimi hänen tyttärensä.

Ikä näkyy muutenkin – laulaminen on konserttiarvostelujen mukaan käynyt työlääksi. Rodriguez kehuu kuitenkin soittavansa paremmin kuin koskaan ja nauttivan edelleen esiintymisestä. Settilistoissa on paljon covereita: Lou Rawlsia, Elton Johnia, The Doorsia, Jefferson Aeroplanea, Kinksiä… uusia Rodriguez-biisejä ei keikoilla ole kuitenkaan kuultu.

Vastaukset kysymyksiin uudesta levystä ovat olleet vältteleviä. Todennäköisimmältä alkaa vaikuttaa, ettei kolmatta levyä tule ainakaan Rodriguezin elinaikana.

Sixto Rodriguez Sidewaysissa perjantaina 8.6.2018.

A totally free internet dating support will let you view thousands of user profiles and discover the perfect skip the games florida complement. You may even organize escorts if you would like satisfy a lady for the one evening remain. Nevertheless, make sure to utilize a specialist assistance as hookup ladies don't advertise themselves as seeking a relaxed fling. It's vital that you don't appear too ideal, possibly. It's better to satisfy a woman who wants to have got a severe relationship with you, really not a one-nighttime stand up.