Kohti Flow Festivalia!

Kone-Flow – eli johdatus festivaalin elektronisen musiikin tarjontaan

The Knife ruoskii Kone-Flow'n käyntiin.

The Knife ruoskii Kone-Flow’n käyntiin.

Onko konemusiikki sinulle täyttä siansaksaa, ainakin sen osalta, kun katsot Flow Festivalin esiintyjälistausta? Tartu tähän soittolistaan, ja olet askeleen lähempänä Suvilahden elektronista antia!

Ennen listan kuuntelemista on minun kuitenkin tehtävä joitain selvennyksiä. Kasaamani soittolista käy läpi Flow’n tanssimusiikkitarjontaa, siis housea, teknoa ja dubstepiä sekä toisaalta myös jonkin verran kokeellisempaa konemusiikkia. Pop-musiikki (lue: elektroninen pop) lainaa keinoja noista tyylilajeista alati enemmän, joten joitain tyylillisesti hankalia valintoja tällä soittolistalla on jouduttu tekemään.

Kärjistäen: Kate Boyn poppis ei tällä listalla soi, The Knifen kokeellinen tanssimusiikki kylläkin. Austran viileä elektropop jäi pois, mutta Disclosuren pop-koukuilla höystetty house-nytkytys on mukana.

Pääsääntöisesti tämä soittolista esittelee Flow Festivalin Black Tent- ja RBMA Backyard -lavojen esiintyjiä, mutta seassa on tasaisesti esiintyjiä lähes jokaiselta lavalta. Matka alkaa avajaiskonsertin The Knifestä lauantai-illan Space Dimension Controllerin kautta sunnuntain pääesiintyjä Kraftwerkiin.

Lisähuomautuksina todettakoon seuraavaa: Karennin omia kappaleita ei Spotifysta löydy, joten teknokaksikkoa edustaa heidän tekemänsä remix. Hudson Mohawke esiintyy yksin, mutta hänen ja Lunicen yhdessä TNGHT-nimellä tekemä Higher Ground on liian hyvä kappale jätettäväksi listalta pois. Erittäin todennäköisesti se myös HudMo’n keikalla soi. Myöskään Numbers-levy-yhtiön pomo Jackmasterin oma tuotantoa ei Spotifyssa ole. Uskallan kuitenkin veikata, että yhtiön tuorein hankinta, mysteerinen tuottaja Sophie vilahtaa Jackmasterin setissä loistavalla Bipp-singlellään. Berliiniläiskolmikko Moderatin tuore albumi II on jo kuunneltavissa Spotifyssa, mutta tälle soittolistalle valitsin heitä vielä edustamaan vuoden 2009 debyyttialbumin suurimman hitin Rusty Nailsin.

Jos unohdin suosikkisi listalta, pahoittelen – mutta sinähän taidatkin valmiiksi jo mennä tuota suosikkiasi katsomaan! Ehkä tältä listalta löytyy lisää tarkastamisen arvoista.

NRGM Kone-Flow

 1. The Knife – A Tooth for an Eye
 2. Desto – Dislocated City
 3. Atom TM – Ich Bin Meine Maschine
 4. Levon Zoltar – You Down With Obp
 5. Sophie – Bipp
 6. Delta Funktionen – Onkalo (Karenn Remix)
 7. Maya Jane Coles – Nowhere
 8. Moderat – Rusty Nails
 9. TNGHT – Higher Ground
 10. Cola & Jimmu – So Refined
 11. Teeth – Frequencies
 12. Hannulelauri – Aura Delta
 13. Femme En Fourrure – Pretty Boy
 14. Space Dimension Controller – Journey to the Core of the Unknown Sphere
 15. Lil’ Tony – Redrum
 16. Factory Floor – Two Different Ways
 17. Tensnake – Something About You
 18. Mount Kimbie – Made To Stray
 19. Âme – Rej
 20. Astral Social Club – Generator
 21. Disclosure – When A Fire Starts To Burn
 22. Invader Ace – International Lovemaker
 23. Kraftwerk – The Robots

Kuuntele soittolista tästä.