
“Moro, tääl Lost in Musicissa on Lieminen.”
Elämme kuvien aikakautta. Koska Nuorgam pyrkii pysyttelemään aina ajan hermolla, julkaisemme nyt yhden hengen kuvasyväanalyysiryhmämme mietinnön kymmenen Tampereen Lost in Music -festivaalilla esiintyvän artistin kuvallisesta aineksesta. Festivaali alkaa tänään.
Deathchain

Kuva: Maija Lahtinen
Nuorgamin analyysi: Deathchain on suomalaista death metallia. Sen tietää nimen lisäksi siitä, että yhtye näyttää olevan niin läheisessä kosketuksessa kuolemaan, että sen jäsenet eivät pelkästään ns. pukkaa multaa, vaan ovat ehtineet jo juurakoitua.
Deathchain Jack the Roosterissa la 19.10. klo 01.00.
Elephants from Neptune

Kuva: Renee Altrov.
Nuorgamin analyysi: Jopa virolaiset ovat positiivisempia kuin suomalaiset. Suomalaiset laulajat näyttävät lavalla maailman ilkeimmiltä juurakoilta. Virolaiset näyttävät positiivisen Positivus Festivalin backstagella melkein positiivisemmilta kuin ruotsalaiset. Meidän suomalaisten tulee perustaa erityistyöryhmä, jossa tutkitaan, miten voimme vaikuttaa vähemmän ilkeiltä juurakoilta.
Elephants from Neptune Doriksessa pe 18.10. klo 23.00.
Nyrkkitappelu
Nuorgamin analyysi: Suomalaisnuorukaisten rockyhtyeellä on hyvä nimi ja siinä soittaa Napalmi-Kaarlo– ja “Luca Di Giovanni” -nimisiä henkilöitä. Nämä ovat hyviä asioita. Eivät kuitenkaan yhtä hyviä kuin se, että yhtyeen basisti osaa lentää käyttäessään punaisia erikoiskenkiään ja ollessaan alasti.
Nyrkkitappelu Klubilla to 17.10. klo 22.00.
Spekti
Nuorgamin analyysi: ”Tahdotko mut tosiaan”, tuntuu kysyvän Rähinä Recordsin Spekti, eikä näytä lainkaan varmalta vastauksesta itsekään. Ei ihme, jos ura ei ole urennut yli vuosikymmenen yritykselläkään, jos tahtotila on näin anteeksipyytelevä. Pyytelikö Stalin anteeksi?! Pyytelikö Kool Moe Dee? Pyytelikö Hanaun pommittaja Rudi Völler? Sitähän minäkin.
Spekti Ilves Bar & Nightin Rähinä-illassa to 17.10. klo 23.30–01.00.
Miriam Bryant
Nuorgamin analyysi: Miriam Bryant on ruotsalainen laulajatar. Tai itse asiassa hän on ruotsalais-suomalais-englantilainen laulajatar. Se on hyvä yhdistelmä, sillä englantilaiset osaavat olla poptähtiä, ruotsalaiset osaavat kirjoittaa hittibiisejä ja suomalaiset osaavat näyttää erinomaisilta ilkeiltä juurakoilta. Se on kätevä taito, jos kansainvälinen poptähteys ei ota tuulta alleen.
Miriam Bryant Yo-talolla la 19.10. klo 22.00.
Bel Vel
Nuorgamin analyysi: Bel Velin eli Nuorgamin vanhan ystävän, Suurlähettiläät-yhtyeen Jussun kuva kertoo, että hän pitää hatuista jopa enemmän kuin Markus Nordenstreng. Lisäksi hän pitää rakennuspölystä ja abstraktin ekspressionistisista käsiliikkeistä. Tähän ei eläin pysty! Nuorgam julistaa täten Jussu Pöyhösen tämänvuotisen virallisen Jorma Uotinen -palkintonsa voittajaksi.
Bel Vel Henry’s Pubissa to 17.10. klo 00.00.
Anssi Kela
Nuorgamin analyysi: Suomen rakastetuin aor-revivalisti ja rockin virallinen hyvä jätkä Anssi Kela ei ole pelkästään poroporvallisen maailman säännöistä vähät välittävä kapinallinen. Hän on myös aikamatkaaja! Miten muuten on selitettävissä, että näissä kuvissa Anssilla on jo talvi, kun me muut vielä odottelemme ensilumen tuloa?! Kysynpähän vaan. [Ed. huom.: ymmärrätkö ollenkaan, miten ns. valokuvat toimivat?]
Anssi Kela Pakkahuoneella la 19.10. klo 00.30.
Alise Joste
Nuorgamin analyysi: Alise Jostella on niin sanotusti heti porteista päästyään etulyöntiasema verrattuna muihin musiikin tulvasta erottautumaan pyrkiviin artisteihin. Omat kappaleensa säveltävistä latvialaisista siamilaisista kaksosista on nykyfolkin kentällä yksinkertaisesti jatkuva pula. Nuorgam odottaa jo livekokoonpanoa mielenkiinnolla.
Alise Joste Artturissa to 17.10. klo 21.00.
Yournalist
Nuorgamin analyysi: Ovelalla peitenimellä esiintyvät journalistiikan opiskelijat ovat päättäneet henkilökohtaisesti varmistaa, että painetuilla sanomalehdillä on kysyntää niin kauan kuin heidän yhtyeessään henki pihisee. Esikoislevy Print Is Dead? Over My Dead Body! kaupoissa nopeammin kuin ehdit sanoa ”median murros”. [Ed. huom.: yhtyeen esikoislevyn nimi on oikeasti Horror and Terror ja se on jo kaupoissa.]
Yournalist Artturissa la 19.10. klo 00.30.
Pimeys

Kuva: Heikki Kyvänen
Nuorgamin analyysi: Pimeyden kuvassa on katastrofaalisen vähän seuraavia asioita: pimeyttä, synkkyyttä, piikkejä, verta ja ilkeitä juurakkoja. Ottakaa nyt pojat herran tähden mallia Deathchainistä, joka taitaa tämän death metal -genren estetiikan. [Ed. huom.: Pimeys soittaa lempeää popmusiikkia.]
Pimeys Artturissa la 17.10. klo 20.00.
Lost in Music Tampereella 16.–19.10.