2000-luvun ulkomaiset pophelmet

#62 Junior Senior – Move Your Feet (2003)

Kuvateksti.

Jeppe Laursen (Senior) ja Jesper Mortensen (Junior) lopettivat yhteisen jalkojenliikottelunsa vuonna 2008.

Hulinaa 24-bittisellä tanssilattialla.

”D-d-don’t stop the beat
I c-c-can’t control the feet
P-p-people in the streets
Com’on everybody, move you’re feet”

Kun tanskalainen discoversio Ohukaisesta ja Paksukaisesta käskee sinua liikuttamaan jalkojasi, ei vaihtoehtoja jää. Muuten lelumainokselta näyttävästä Atari-videopelistä karannut orava lyö sinua vasaralla ja hieroo chiliä selkääsi, mutta sehän ei haittaa, koska silloin sinä soitat puhuvalle nakkisämpylälle ja käsket sitä vain laittamaan biittiä lujemmalle!

Junior Senior oli ehta yhden hitin ihme. Juutimaalta ponnistanut duo ei saanut uransa aikana oikein mitään muuta säädyllistä aikaiseksi, mutta varmasti moni tanssittavaksi tarkoitetun musiikin kyhääjä myisi toisen – no, sanotaanko nyt vaikka – jalkansa, jos kykenisi tuottamaan mitään yhtä nerokasta kuin Move Your Feet. Biisi on yhdentoista vuoden jälkeenkin hämmästyttävän ajaton ja maailmoja tuhoavan oravan lailla svengaava.

Move Your Feet sujauttaa vajaaseen neljään minuuttiin suuren siivun disco-kaanonia Chic-kitaroista towerofpowermaisiin jumaltentorviin. Kertosäkeessä laulavat yhtä aikaa James Brown ja Michael Jackson. Jeppe Laursenin räpit säkeistöissä ovat myös pelottavan autenttista, mustaa 1970-lukua.

Hetken aikaa disco eli näiden lipoilla kasvojaan hikipisaroilta suojelevien valkoisten miesten tiukoissa farkuissa. Ja tähtiä satoi ja maailma oli sydämiä täynnä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Junior Senior – Move Your Feet (ohj. Shynola)

Bonus!

Junior Seniorilta ei äänestetty muita kappaleita, mutta muiden tanskalaisartistien biiseistä noteerattiin esimerkiksi The Raveonettesin Attack of the Ghost Riders.