2010-luvun popklassikot

#99 Icona Pop – I Love It feat. Charli XCX (2012)

“Caroline Hjelt ja Aino Jawon suuri hitti on röyhkeä ja voimaannuttava kappale, joka on popklassikko sanomansa ja pökerryttävän yksinkertaisuutensa ansiosta.”

Ruotsalaisduon hitti antaa voimaa hetkinä, kun muistaa, että voi tehdä elämällään mitä itse haluaa.

”I threw your shit into a bag and pushed it down the stairs”

Ruotsalaisduo Icona Popin nimissä julkaistu I Love It on nerokkaan yksinkertainen kappale. Välittömästi mieleenjäävä kertosäe, takova rytmi ja päälle vyöryvä syntikkavalli. Mikäli kappaleen koostumusta havainnollistaisi graafisesti piirakkadiagrammilla, omat sektorinsa saisivat Blurin Song 2 (1997), Spice Girlsin Wannabe (1996) ja Shampoon Trouble (1994). Kappaleen soidessa voi vain kysyä itseltään: ”Näinkö helppoa on tehdä hittejä?”

Caroline Hjelt ja Aino Jawo ovat Icona Pop, mutta I Love Itin, joka on heidän tunnetuin kappaleensa, ovat tehneet ruotsalaistuottaja Patrik Berger ja brittiläinen laulaja-biisintekijä Charli XCX.

Bergerin ansioluetteloon mahtuu Robynin, Little Dragonin ja Tove Styrken kaltaisia nimiä. Charli XCX on julkaissut musiikkia myös omissa nimissään, mutta parhaiten hänet tunnetaan Suomessa siitä, että hän on esiintynyt satunnaisesti Alman Instagram-kuvissa. Charli XCX myös laulaa I Love It -kappaleella.

Nimellisesti I Love It on siis Icona Popin tuotantoa, mutta Charli XCX on ottanut oman osuutensa kappaleesta. Se on alun perin syntynyt studiosessioissa, joissa Charli XCX teki omaa albumiaan.

Hän on aikoinaan väittänyt julkisuudessa, ettei kadu kappaleen antamista Icona Popille. Puheet tuntuvat kuitenkin ristiriitaisilta ottaen huomioon, että hän on esittänyt kappaletta myös omilla keikoillaan. Esimerkiksi viime kesänä Charli XCX esitti kappaleen yhdessä Alman kanssa Turun Ruisrockissa.

Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, kenen nimiin I Love It varsinaisesti kuuluu. Se on ”statement”. Se on röyhkeä ja voimaannuttava kappale, joka on popklassikko sanomansa ja pökerryttävän yksinkertaisuutensa ansiosta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!