Levyraati #59

Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema

Lau Nau on muun muassa Kiilassa ja Avarus-yhtyeessä soittanut Laura Naukkarinen ja Kuoleman tappajan kuolema lohkaisu hänen tuoreelta kolmosalbumiltaan Valohiukkanen. Fonalin julkaisemalla levyllä Naukkarista säestävät muun muassa Pekko Käppi ja J. Tolvi Semibandista tuttu Jaakko Tolvi. Videon on ohjannut Sami Sänpäkkilä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Johnny Marr – The Messenger

Ikityylikäs The Smiths -kitaristi on 2000-luvulla viihtynyt muun muassa Modest Mousen ja The Cribsin kokoonpanoissa. Helmikuun 26. päivänä ilmestyvä The Messenger on 49-vuotiaan uran ensimmäinen sooloalbumi, jos ei lasketa yhdeksän vuotta sitten Johnny Marr and the Healers -nimellä ilmestynyttä Boomslangia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kuolemanlaakso – Minä elän

Kuolemanlaakso on Kuopiosta ja Helsingistä ponnistava tummasävyinen metalliyhtye, jonka esikoisalbumin Uljas uusi maailma Svart Records julkaisee 23. marraskuuta. Bändin jäsenillä on kokemusta muun muassa Swallow the Sunista, Chaosweaverista ja Eleniumista. Minä elän -kappaleen videon on ohjannut Sami Jämsen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bruno Mars – Locked Out of Heaven

Ilmiömäisen suosittu soulpoppari julkaisee joulukuussa kakkosalbuminsa Unorthodox Jukeboxin. Bruno Marsin esikoisalbumia Doo-Wops & Hooligansia (2010) on myyty hurjat 6 miljoonaa kappaletta ja siltä julkaistiin kolme listaykkössingleä, joten odotukset ovat korkealla. Levyn avausraita Locked Out of Heaven on myös levyn ensimmäinen single. Kappeletta on ollut kirjoittamassa ja tuottamassa Mark Ronson, ja sen videon ovat ohjanneet Cameron Duddy ja Mars itse.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

El Perro Del Mar – Walk on By

”Meren koira” on Sarah Assbring, muun muassa Jens Lekmanin ja Lykke Lin kanssa levyttänyt göteborgilainen lauluntekijä. Hybris on juuri julkaissut neljännen El Perro del Mar -albumin, nimeltään Pale Fire.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema
9
Johnny Marr – The Messenger
8
Kuolemanlaakso – Minä elän
6
Bruno Mars – Locked Out of Heaven ihan helvetin ärsyttävä toi 'eh eh ugh' sämple
5
El Perro Del Mar – Walk on By
5
Touko Keippilä
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Hyvä biisi ja tyylikäs sovitus. Lau Naun äänestä en henkilökohtaisesti oikein pitänyt. Onhan se trendikäs joo mutta ei iske. Videosta en oikein tohdi sanoa mitään... 6 pistettä hyvästä sävellyksestä sekä omaperäisestä fiiliksestä.
6
Johnny Marr – The Messenger Ei siitä Smiths-aikojen nerokkuudesta taida olla mitään jäljellä. Tämä nyt on tätä 2000-luvun perusindietä. Biisi on tylsä eikä lauluäänessä ole karismaa. Ikävä juttu, sillä Marr on yksi lempimuusikoistani ikinä.
3
Kuolemanlaakso – Minä elän Alun puheosuus kuulostaa lähinnä naurettavalta. "Tervetuloa Kuolemanlaaksoon!!!" Onko tämä jotain parodiaa? Tylsääkin tylsempiä riffejä ja typerän kuuloisia laulusuorituksia. 6 minuuttia tuntuu ikuisuudelta. 1 pistekin on liikaa tälle.
1
Bruno Mars – Locked Out of Heaven No täähän nyt on loistava. Säkeistöstä tulee jotenkin mieleen Sting parhaimmillaan. Video on ihan hyväntuulinen, joskin vähän ärsyttävällä tavalla retro. Onneksi Bruno on ultracool. Parasta mitä olen kuullut radiosta pitkään aikaan.
9
El Perro Del Mar – Walk on By Hyvä meininki, mutta jää kuitenkin vähän tylsäksi. Ei yllä parhaiden biisiensä tasolle.
6
Milla Suomalainen
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Kaunis video, mutta sanoista ei saa mitään selvää ja lauluääni ärsyttää. Itse biisi täysin turhake, parissa minsassa kasatun oloinen. Tuntuu, että tässä on yritetetty tehdä jotain semmoista, mihin ei ole ihan taidot riittäneet.
1
Johnny Marr – The Messenger Ah, Marr. Mutta kun unohdetaan se kaikki nerous ja kuunnellaan tämä omana teoksenaan, tuomioksi tulee: "ihan jees, mutta ei vakuuta. Tylsä. Meh."
6
Kuolemanlaakso – Minä elän Tuli tuosta alusta ihan Maj Karma mieleen, siitä teki mieli antaa yksi lisäpiste..mutta voi, sitten se taantui perushutuksi. Nyyhk.
1
Bruno Mars – Locked Out of Heaven Salaa tykkään ihan hirmusesti Brunosta. Söpöskä ja iloinen biisi. Tää menee sinne Bloc partyjen ja Vampire Weekendien kaveriksi. Nam.
8
El Perro Del Mar – Walk on By Ihan kiva, mutta vähän puuduttava biisi. Nätti ääni tolla tätskällä.
5
Robert Storm
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Minulla on ollut Lau Nausta jotenkin "vaikeampi" käsitys kuin mitä tämä melodinen biisi oli.
7
Johnny Marr – The Messenger Tunnustus, jonka takia minut tullaan vielä lynkkaamaan: The Smithsin musiikki on mielestäni täysin mitäänsanomatonta, enkä ymmärrä sen järjettömiin mittasuhteisiin paisunutta palvontaa. Odotuksiin nähden tämä ei ollut huono biisi, mutta ei myöskään saa minua antamaan Marrille ja Smithsille uutta mahdollisuutta. Kitarapainotteisuus nosti tämän kiinnostavuutta jonkin verran.
5
Kuolemanlaakso – Minä elän Tämä olisi voinut olla kiinnostava biisi, jos olisi jatkettu alun linjoilla ja örinän sijasta olisi ollut edelleen puhetta. Nopeasti biisi muuttui kuitenkin aika tavalliseksi nyky-metalliksi.
6
Bruno Mars – Locked Out of Heaven Police-vaikutteet kuuluivat aika vahvasti. En erityisemmin pidä Policesta (mitä nyt muutamasta biisistä), mutta tämä oli ihan mukava ja tarttuva.
7
El Perro Del Mar – Walk on By Näitä 80-lukuvaikutteisia biisejä. Vaikuttajana taisi olla ainakin Sade. Jotain lievästi ällöttävää tässä on. Jos 80-lukulaista soundimaailmaa (esim. lauluosien kaiut) jättäisi pois, niin biisi ei välttämättä olisi huono.
6
Arttu Ala-Jokimäki
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Luulin jo hetken ajan että pääsen käyttämään vanhaa kunnon "tekotaiteellista paskaa"-korttia, mutta toi kertsihän on ihan hemmetin hyvä. Lau Naun äänestäkin alkoi tokalla kuuntelulla löytymään sopivassa suhteessa Grimesia ja Kate Bushia.
9
Johnny Marr – The Messenger Keskivaiheen kitarointia lukuun ottamatta ihan älyttömän tylsä biisi.
6
Kuolemanlaakso – Minä elän Kornein intro miesmuistiin. Miksi hevimiehet on niin totisia? Multa pääsi pieni naurahdus kun toi itse örinä alkoi.
2
Bruno Mars – Locked Out of Heaven Vähän yhdentekevä, mutta groovesta ja hienosta bridgestä kyllä tykkäsin.
7
El Perro Del Mar – Walk on By Oli tää sitten ironista kasaria tai totista kasaria niin lopputulos on helvetin ärsyttävä. Karaokebiisin taustavideo. Ei jatkoon.
4
Mari Toivonen
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Keltarauhashormonikuuri, hirveä juurikasvu ja marraskuu... tää nyt ei vaan mahdu enää mun elämään, mitenkään.
2
Johnny Marr – The Messenger Eikö tätä biisiä tehdessä tullut kertaakaan epäilystä siitä, että tää saattais olla jo olemassa?!
3
Kuolemanlaakso – Minä elän Taas tällainen "liian marraskuinen" biisi. Mulla tuli koko ajan tätä kuunnellessa mieleen, että päivän studiosession päätteeksi jäbät menivät hakemaan jälkikasvuaan tarhasta ja saattoivat hyödyntää lähikaupan plussatarjouksia.
2
Bruno Mars – Locked Out of Heaven Bruno Mars ei ole koskaan heilauttanut ainakaan seiskaa enemään, mutta onpa ihana ELÄVÄINEN biisi tässä joukossa, tässä marraskuussa.
10
El Perro Del Mar – Walk on By
3
Jenni Ala-Kyyny
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema
10
Johnny Marr – The Messenger
5
Kuolemanlaakso – Minä elän
3
Bruno Mars – Locked Out of Heaven
4
El Perro Del Mar – Walk on By
10
Enrico Glerean
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema
10
Johnny Marr – The Messenger
5
Kuolemanlaakso – Minä elän
1
Bruno Mars – Locked Out of Heaven
1
El Perro Del Mar – Walk on By
7
Antti Lähde
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Oktaavibasso tuntuu melkein aina sellaiselta "kun ei muutakaan keksitty/osattu" -tyyppiseltä ratkaisulta, mutta siitä huolimatta biisi äityy lopulta aika komeaan lentoon, eikä lopun huhuiluosuuskaan tunnu irralliselta. Lau Naun laulutavasta en tässä biisissä tykkää kuitenkaan yhtään, joten kertosäkeen näppärä koukkukin menee vähän hukkaan.
6
Johnny Marr – The Messenger Marr kuulostaa ihan Charlatansin Tim Burgessilta ja biisin äänimaailma ekan minuutin ajan todella vaikuttavalta. Mutta ei tässä lopulta ole oikein mitään. Aika kuluu leppoisasti tätä kuunnellessa, mutta siinäpä se.
6
Kuolemanlaakso – Minä elän En yritä teeskennellä, että osaisin arvioida tätä "genressään hyvä/huono" -asteikolla. Tykkäsin intron jälkeisestä ampiaiskitaroista ja rätkättävämmistä lauluosuuksista, joiden taustalla oli jostain Sepulturan biisistä muistuttavia jynkytyksiä. Kuusi minuuttia melko varmasti liioittelua.
6
Bruno Mars – Locked Out of Heaven Säkeistössä oli hyvää svengiä, ja joo, Police-meininkiä. Mutta biisin muille, hittihakuisemmille osille en lämmennyt. Onko tästä hitiksi? Ei mitään hajua.
5
El Perro Del Mar – Walk on By Vuoden top 30 -sinkkuja, vähäeleinen ja tyylikäs, paranee kuuntelu kuuntelulta. Jos kymmenen vuoden päästä vihdoin osaisin taas ajaa autoa, niin toivoisin, että tämä alkaisi soida yöradiosta jossain Linnatuulen kulmilla, niin eipähän tulisi siinäkään synninpesässä pysähdyttyä.
9
Lauri Ainala
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema
3
Johnny Marr – The Messenger
6
Kuolemanlaakso – Minä elän
6
Bruno Mars – Locked Out of Heaven
3
El Perro Del Mar – Walk on By
2
Jukka Kuusisto
Lau Nau – Kuoleman tappajan kuolema Hienoa. Tällaista ennakkoluulotonta musiikkia toivoisi kuulevan useamminkin.
9
Johnny Marr – The Messenger Kelpo pop-biisi. Yksinkertainen on kaunista. Äänimaailma kutakuinkin odotetunlainen. Enemmän pisteitä saadakseen olisi tarvinnut vielä enemmän melodista koukkua.
8
Kuolemanlaakso – Minä elän Tyylilajinsa moitteeton edustaja. Todella virkistävää kuulla vaihteeksi suomenkielistä murinaa.
10
Bruno Mars – Locked Out of Heaven Ihan kivaa poppia.
5
El Perro Del Mar – Walk on By Jäi vähän tasapaksuksi.
4