Listahiteissä sydän särkyy, hakkaa ja jopa pysähtyy tämän tästä. Kysyimme Suomen Sydänliiton ylilääkäriltä Anna-Mari Hekkalalta neuvoa kuuteen kimuranttiin tilanteeseen.
Jalkapallon MM-kisat pelataan Venäjällä 14.6.–15.7.2018. Unohda viralliset kisabiisit – isäntämaasta löytyy paljon mielenkiintoisempia futislauluja.
Jos kappale on nimetty yhtyeen mukaan, kuinka esimerkillisen tunnusomaisesti sen sävel, sanoitus, rakenne, sovitus, instrumentaatio, tuotanto tai tunnelma yhtyettä edustavat? Kimmo K. Koskinen apujoukkoineen tutki asiaa.
“Minun on poikkeuksellisen helppo sanoa, mistä kaikki alkoi”, Hannu Linkola kirjoittaa. “Joku oli suositellut levyä ja ostin sen niin kuin jonkun suosittelemia levyjä joskus ostettiin. Grandaddy – The Sophtware Slump.”
Santtu Reinikainen rankkaa realitybitesit ja singlesit grungeus-rankingiin lahjomattoman ruutupaitaisuusprosentin perusteella.
Tarina miehestä, joka heräsi alasti Ibizan rannalta vuonna 1988 ja hengaili Canin keikalla Kölnissä kaksi vuotta ennen syntymäänsä, koska tietenkin kaikki mistä James Murphy laulaa LCD Soundsystemin kappaleissa pitää 100-prosenttisesti paikkansa.
Karen Marie Ørsted eli MØ on monia asioita monille ihmisille: superstarojen yhteistyökumppani, tanskalaisen musiikin paras vientitoivo, omaperäisesti popmusiikkia eteenpäin puskeva säveltäjätaituri. Lisäksi hänellä on musiikkibisneksen parhaat poninhännät.
”Nyt on elokuu, ja minä olen viljaa”, lauloi Juice Leskinen, ja me ymmärsimme häntä. Metaforan voima on väkevä. Heidi Simomaa tutki, mitä yksikön toinen persoonapronominen voi olla laululyriikassa.
Miltä kuulostaa dungeon synth? Entä jungle terror? Mitä ihmettä olivat brittiläiset grebot? Maistuisiko powerviolence? Antti Lähde turvautui klassiseen aakkosjuttuformaattiin ja tutki, millaista musiikkia löytyy erikoisimpien genre-nimikkeiden takaa.
Olet luultavasti kuullut Järvenpään Puistobluesiin saapuvan John Hiattin kappaleita, vaikka et tunnistaisi hänen nimeään.
Hollantilaistuottajan tehdaslinjasto tuotti 1980- ja 1990-luvuilla kymmeniä ja taas kymmeniä synteettisiä cover-levyjä, joita myytiin kahdeksannumeroinen määrä. Nyt tekeillä on ”eeppinen universumi-projekti, jonka tekemiseen menee ainakin kymmenen vuotta”. Kalevi Suopursu raportoi.
Mikkeliläisen räppärin Ilkka Kalevi Tillasen tuotanto on omien sanojensa mukaan pienen piirin herkkua, eikä siinä ole hänestä mitään vikaa.