#8 The Cure – Boys Don’t Cry

Pitkähköt biisit, maalaavat viulukonesoundit, runsaalla kädellä kaiutetut kitaranäppäilyt, eteerinen tunnelma ja Robert Smithin hiuspehko. Kaikkien näiden perään voisi laittaa trademark-merkinnän, kun ne liitetään The Curen yhteyteen.

Kolme mielikuvituspoikaa, Michael, Lol ja Robert.

Yhtyeen kakkossinkulla ei ollut näistä mitään. Lyhythiuksinen Robert Smith komppasi kitarallaan kaksi ja puoli -minuuttisen uuden aallon poplaulun, jossa ei ollut lainkaan syntikoita. Sanoitus oli nuoren miehen vuodatus päättyneestä suhteesta. Hankaluuksista huolimatta Robert Smith muisti moneen kertaa vakuuttaa, että pojat eivät itke.

Boys Don’t Cry -single ilmestyi kesäkuussa 1979 ja vain kuukautta aiemmin oli julkaistu The Curen debyytti-LP Three Imaginary Boys, jolta ei löytynyt Boys Don’t Cryta eikä Killing an Arab -debyyttisingleäkään. Vajaa vuosi myöhemmin albumista ilmestyi amerikkalaisille markkinoille suunnattu versio, nimeltään Boys Don’t Cry, ja sillä oli luonnollisesti mukana samanniminen singlebiisikin.

Vuonna 1986 ilmestyneen Staring at the Sea -singlekokoelman markkinointia varten Boys Don’t Cry ilmestyi uudelleen sinkkuna ja biisi oli päivitetty uusilla vokaaliosuuksilla. Videota varten The Cure astui kameran eteen debyytti-LP:n kokoonpanossa; Robert Smithin lisäksi valaistun verhon takana soittavat vuonna 1979 yhtyeestä eronnut basisti Michael Dempsey sekä kosketinsoittajaksi siirtynyt Lol Tolhurst, joka teki paluun rumpupallille.

Vuonna 1999 Boys Don’t Cry lainasi nimensä Oscar-palkitulle elokuvalle, joka käsitteli paljon hurjempia juttuja kuin suhteen päättymistä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!