Kohti Flow Festivalia!

Nuorgamin 12 vinkkiä Flow-hurmokseen – älä missaa näitä!

Myös Natasha "Ei mikään Tsingis" Khan nähdään Flow-festivaalilla.

Myös Natasha “hotimpi kuin Tsingis” Khan nähdään Flow-festivaalilla.

#1 Niko Vartiainen surisee Atom™-yhtyeen parissa…

THE OTHER SOUND, PE 9.8. KLO 18.15. Alkuaikojen Detroit-teknoa kutsuttiin joskus hupaisalla vertauksella, jonka mukaan George Clinton ja Kraftwerk ovat jääneet hissiiin jumiin mukanaan pelkkä syntetisaattori. Tuoreimmalla Pop HD -levyllä Atom™ eli Uwe Schmidt esittää tämän skenaarion niin, että tuottajan paikalla olisi esimerkiksi itävaltalainen surisuttelija Fennesz ja parille raidalle on otettu vierailemaan joku pharrellwilliams. Mitä tämä tarkoittaa livenä? Pakko saada selvää!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#2 Tuomas Kokko tarkkailee ihokarvojaan Autre Ne Veutin tahtiin…

BLACK TENT, PE 9.8. KLO 19.00. Newyorkilainen Arthur Ashin tekee niin sanottua nörtti-r&b:tä Autre Ne Veut -nimen suojissa. Alkuvuodesta ilmestyneellä Anxiety-albumillaan Ashin matkaa Ego Free Sex Freen futuristisesta Justin Timberlake -popista Gonna Dien laskuhumalaiseen lohduttomuuteen. Levyllään Ashin tulkitsee kappaleensa parhaimmillaan ihokarvat pystyyn nostavalla intensiteetillä. Sen vuoksi miehen live-esiintyminen on festivaaliohjelmiston kohokohtia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#3 Santtu Reinikainen karttaa tylsyysharjoitelmia Maya Jane Colesin kanssa…

RBMA BACKYARD, PE 9.8. KLO 23.00. Nyt kun puolet festivaalin esiintyjistä on perunut tulonsa, lankeaa sen kiinnostavimman tuoreen naisartistin viitta Maya Jane Colesin harteille. Japanilais-brittiläinen dj-tuottaja on elektronisen musiikin piireissä kova tekijä, mutta hänen tämänvuotinen esikoislevynsä ei sisällä kuppikuntaisia tylsyysharjoitelmia vaan oudon kiehtovia, dynaamisia kappaleita. Hänen musiikkinsa voidaankin nähdä olevan osa Brittein saarilla 2010-luvulla siinnyttä uutta elektronisen musiikin aaltoa – johon kuuluvat sellaiset aktit kuin Rudimental, AlunaGeorge ja Flow’ssakin esiintyvä Disclosure. Festivaalilla Coles esiintyy hauskalla takapiha-alueella.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#4 Pauli Komosella on kosolti syitä nähdä Loost Koos…

BLACK TENT, LA 10.8. KLO 19.15. Karkean subjektiivisen näkemykseni mukaan Loost Koos on tämän hetken kiinnostavin suomiräp-kokoonpano. Se on fiksu, muttei tosikkomainen. Se on kypsynyt, muttei väsähtänyt. Ja terhakkaa uhoakin löytyy täyteläisten biittien päälle. Viime vuonna ilmestynyt Pienempi kuin kolme -albumi esitteli jopa herkin sävyin rakkautta pohtivan kolmikon, tämän vuoden Wincave Mixtape Vol. 1 puolestaan astetta räyhäkämpää ulosantia. MC Särren sanavaraston monipuolisuus ja oivaltavuus ovat edelleen monin paikoin omaa luokkaansa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#5 Kimmo Vanhatalo kuulee, näkee ja kokee My Bloody Valentinen…

NOKIA BLUE TENT, LA 10.8. KLO 21.30. Pitäähän todellinen ihme todistaa: se ei vielä riittänyt, että My Bloody Valentine julkaisi viime helmikuussa 22 vuotta odotetun kolmannen levynsä, vaan nyt yhtye saapuu ensi kerran keikalle Suomeen. Viimein meillä suomalaisillakin on tilaisuus todistaa euforinen indiesurina elävänä. KUULE lyserginen “glide-kitara”! NÄE kenkiään tuijottavat viisikymppiset karvapäät! KOE You Made Me Realisen päättävä ulvova metelisinfonia, “holocaust section”. Älä kuitenkaan unohda korvatulppia. Et halua tuntea, miltä 130 desibelin äänenvoimakkuus tuntuu ilman niitä (vinkki: se on äänenpaineen kipuraja).

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

HannuMikkola

JA ENNEN KUIN JATKAMME VARSINAISIA VINKKEJÄ, VÄLIHUUTOVINKKI, SUOSITTELIJANA HANNU MIKKOLA:  NUORGAMIN PUHE, LÄMPÖ LA 10.8. KLO 19.30. VIERAANA JUFO III, OUKKIDOUPPI JA PANSSARIJUNA. KIITOS. JATKETAAN.

#6 Joni Kling taiteilee Factory Floorin hypnoottisen krauttitranssin parissa…

BLACK TENT, LA 10.8 KLO 22.15. Aikamme dynaamisinta konemusiikkia synnyttääkseen lontoolainen laiteluomus Factory Floor tekee pitkän matkan Throbbing Gristlestä EBM-synkistelyn kautta alkuteknoon kolkkoja osasiaan taipaleen varrelta keräillen. Triolta on lupa odottaa syksyksi vuoden parasta elektroalbumia. Black Tentin suojissa minimalistinen analogisoundi voi vaivuttaa hypnoottiseen krauttitranssiin tai raskaan sarjan paikallaankävelyyn.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#7 Teemu Kivikangas palvoo Nick Cave & The Bad Seedsin alttarilla…

PÄÄLAVA, LA 10.8 KLO 22.30. Kaikkien joskus hiuksiaan mustaksi värjänneiden supersankari Nick Cave on luotettavien lähteiden mukaan erinomaisessa keikkakunnossa. Iästään huolimatta – tai kenties juuri siitä johtuen, nyt kun huumeet ja nuoruuden sekoilut ovat jääneet taakse. Yleisö otetaan silti haltuun hyytävällä karismalla, ja eturiviin uskaltautuneille Cave saattaa tarjota epäpyhän siunauksen, kertovat erästä Etelä-Euroopan keikkaa todistaneet.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#8 Antti Lähde kiihtyy Kumma Heppu & Lopunajan voidelluista…

THE OTHER SOUND, SU 11.8. KLO 15.30. Kaksi vuotta sitten kirjoitin KH&LV:stä Nuorgamiin Suomipopin valkeat helmet -juttusarjan neljännessä osassa. Tuolloin en osannut aavistaa, että vielä jonain päivänä tämä suomalaisen uuden aallon unohdettu suuruus esiintyisi jollakin maamme suurimmista rockfestivaaleista – hyvä jos edes Tampereen ulkopuolella. Ari Närhen konstailemattomat, klassisesta rockista, new waven toisinajattelijoilta ja tietenkin The Velvet Undergroundilta ammentavat laulut ovat täydellinen lähtölaukaus kaikkien aikojen Flow-sunnuntaille.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#9 Juha Merimaa haluaa Public Enemyn todistajanlausunnon…

PÄÄLAVA, SU 11.8. KLO 17.00. Katoavaista on katujen kunnia. Vaikka Public Enemyn neljää ensimmäistä levyä – Yo! Bum Rush The Show, It Takes a Nation of Millions to Hold Us Back, Fear of a Black Planet ja Apocalypse 91… The Enemy Strikes Back on luonnehdittu kaikkien aikojen hienoimmaksi hiphop-levyjen sarjaksi, on yhtyettä syytetty äskettäin vanhentuneeksi ja Flow-festivaalillekin yhtye kelpasi vain viime hetken paikkaajana. Mutta mikä sitten on vielä tänä vuonna Rock’n Roll Hall of Fameen nousevan veteraaniyhtyeen keikkakunto?  Se jää nähtäväksi, mutta itse odotan, että  väkevämpää todistamista saa festivaalilta hakea.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

#10 Kari Koivistoinen endorfiinitötsyttelee Godspeed You! Black Emperorin kera…

NOKIA BLUE TENT, SU 11.8. KLO 18.00. Vaikeaselkoista instumentaalihimmailua, jonka aikana taustakankaalle oksennetaan kuvamateriaalia siitä, kuinka maailma on yhtä kaunis kuin ripulipaska. Festarien viimeisenä päivänä olet toivon mukaan saavuttanut sen herkkyysasteen, että GYBE:n kitaristeilla ei ole temppu eikä mikään survaista skeboillaan aorttaläpän ja vasemman kammion väliin. Silmäkulmastasi karannut kyynel nuolee filmiprojektorien valossa poskeasi ja huokaiset endorfiinitötsyissä syvään.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

HannuMikkola

VÄLIHUUTOVINKISTÄ, HANNU TÄÄLLÄ MOI! NUORGAMIN PUHE, LÄMPÖ,  SU 11.8. KLO 19.30. VIERAANA: SAM INKINEN JA JONNA. TULE JA VALAISTU!

#11 Visa Högmanderille Tšingis on silkkaa paperia…

NOKIA BLUE TENT, SU 11.8. KLO 20.30. Natasha Khan aka Bat For Lashes hohtaa mystistä, monella tasolla tenhoavaa vetovoimaa. Tykkää sitten teinirakkaudesta Karate Kid -elokuvan päähahmoa kohtaan kertovasta tanssittavasta popista (Daniel), ihokarvamittarin tappiin nostavista pianoballadeista (Laura) tai katebushmaisesta äänimaisemasta (Pearl’s Dream), Bat For Lashes on katsastamisen ja kuuntelemisen arvoinen tapaus. Tanssi, keinu, liikutu, lumoudu, tule musiikin viettelemäksi ja ennen kaikkea: heittäydy hetkeksi Natasha Khanin maailmaan ja nauti.

http://www.youtube.com/watch?v=00ZHah-c0hQ

#12 Mikael Mattila ei ole varma, kuullaanko Goatin keikalla määkiviä bonjoveja…

BLACK TENT, SU 11.8. KLO 22.30. Festarifinaali kannattaa viettää korpilombololaisen voodoo-musiikin parissa. Ruotsalaiset psykedeelikot sotkeva maskiensa takana 70-luvun takaa-ajofunkia, pöyhkeitä fuzz-melodioita ja afromusiikin levotonta rytmipulputusta. Jos musiikilliset vaikutteet eivät vakuuta, tule tsekkaamaan edes bändin esiintymisasut.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

BONUS! Vanhat ystävämme määkivät vuohet…

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!