2000-luvun kotimaiset pophelmet

#7 Regina – Jos et sä soita (2011)

(Säv. Mikko Pykäri, san. Iisa Pykäri)

Regina. Vasemmalta Mikko Rissanen, Iisa Pykäri ja Mikko Pykäri. (Kuva: Tomi Palsa)

Vuodessa klassikoksi kivunnut kappale muistuttaa, että aina kannattaa kokeilla onneaan.

”Kaikki haalistuu”

Jos et sä soita valittiin täällä Nuorgamissa viime vuoden toiseksi parhaimmaksi biisiksi. Koska pääpalkinto luiskahti Ranskaan M83:lle, se tarkoittaa lyhyellä matikallakin sitä, että Reginan soljuva hittibiisi oli viime vuoden paras kotimainen. Samoja ylistyksiä on turha toistaa, joten voit lukea syyt hehkutukseen täältä. Samaisista syistä Jos et sä soita keimailee näin korkealla tälläkin listalla.

Vaan mietitäänpä, mistä tämä kappale kertoo.

Minä olen tehnyt sen kerran. Muutama vuosi sitten lymysin helsinkiläisen kaupan hyllyjen välissä, kunnes uskaltauduin kassalle. Maksettuani kulissiostokseni raapustin hätäisesti kuitin reunaan puhelinnumeroni. Ojensin sen ihanalta vaikuttavalle myyjälle hymyillen kauhusta kankeana. ”Soittele, jos haluat lasilliselle”, sanoin ja pakenin paikalta.

Ei soitellut.

Soita mulle (2011) oli Reginan neljäs studioalbumi. (Kuva: Tomi Palsa)

Päivän aikana olotila vaihteli pollevasta epäuskoiseen, jännittyneestä pahoinvoivaan. Seuraavana päivänä vilkuilin kenties turhan usein puhelintani. Sitten aloin jo unohtaa. Myyjän kasvot haalistuivat mielestäni ja oli vaikeaa muistaa, miksi alun perin olinkaan halunnut tyrkyttää tälle tuntemattomalle ihmiselle numeroani. Jotenkin hän siinä neonputkilamppujen loisteessa oli tuntunut kiehtovalta, jollain tapaa kaltaiselta ja tutustumisen arvoiselta. Kai.

Uu-u-uu, visertää Iisa samassa tilanteessa ja jatkaa:

”Ei ehkä haittaa, jos et soita sittenkään”

Ei haittaakaan. Korkeintaan sitä joutuu välttelemään yhtä tiettyä myymälää, ei sen enempää. Niin että hei, anna numerosi kiinnostavalle tyypille, soittele. Kokeile.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Bonus!

Anna Hanskin tulkinta samasta aiheesta kahdenkymmenen vuoden takaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

SAMAAN AIKAAN MAAILMALLA

11. toukokuuta 2011 − Tuhannet roomalaiset pakenivat kaupungista, koska täksi päiväksi ennustettiin vuosikymmeniä sitten tuhoisa maanjäristys. Maanjäristystä ei tullut.