Levyraati #54

Soundgarden – Been Away Too Long

Grunge-fossiili Soundgarden palaa marraskuun puolivälissä ilmestyvällä King Animalilla albumikantaan 16 vuoden tauon jälkeen. Adam Kasperin (Foo Fighters, QOTSA) tuottaman levyn alleviivaavahkosti nimetty ensisingle on Been Away too Long.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä

Suomiprogen tamperelais-rovaniemeläinen mestariyhtye on juuri julkaissut Pisara ja Lammas 1 -nimisen albumin, joka on ensimmäinen osa kahden levyn teemakokonaisuudesta. “Lammasoopperan” toinen osa julkaistaan vuoden päästä.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Prince Rama – Rage Peace

Taraka ja Nimai Larson ovat Hare Krishna -kommuunissa kasvaneet yhdysvaltalaissisarukset, jotka ovat tehtailleet viiden vuoden ajan enemmän tai vähemmän psykedeelistä rockia. Kuhina Prince Raman ympärillä moninkertaistui, kun Animal Collective nappasi duon pari vuotta sitten levymerkilleen. Viime vuoden Paw Tracks -debyyttiä Trust Now’ta seuraa marraskuun alussa uhmakkaasti nimetty Top Ten Hits of the End of the World.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing

I’m Not Alright, julistaa pandasilmäinen popkomeetta Sky Ferreira esikoisalbumillaan, joka julkaistaan vielä tänä vuonna – tai sitten ei. Tässä kuultava ja nähtävä Everything Is Embarrassing on päätösraita Ferreiran tuoreelta ep:ltä Ghostsilta, jonka lisäksi laulajattarelta on julkaistu muutaman viime vuoden aikana kuusi singleä ja toinenkin ep.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pop Levi – Strawberry Shake

Muun muassa Ladytronista ja Super Numerista tuttu muusikko-dj-elokuvaohjaaja-tyyli-ikoni Jonathan James Mark Levi julkaisee marraskuussa Medicinen, kolmannen albuminsa Pop Levi -nimellä. Onko lahjakkuuttaan joka suuntaan huiskiva kulttisuosikki vihdoin ison läpimurron äärellä?
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Soundgarden – Been Away Too Long tuttu soundi. biisi ei ehkä parhaasta päästä
7
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä levyä odotellessa
8
Prince Rama – Rage Peace todellinen yllätys. helvetin hyvää psykedeliapoppia
10
Pop Levi – Strawberry Shake täysin mitäänsanomatonta nykymusiikkia
4
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing kyllä on taas niin saatanan kuulia touhua että persettä kirvelee
3
Jukka Kuusisto
Soundgarden – Been Away Too Long Mukiinmenevä.
7
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä Mielenkiintoinen.
10
Prince Rama – Rage Peace Mantramainen.
6
Pop Levi – Strawberry Shake Sekoileva.
5
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing Ristiriitainen.
4
Antti Lähde
Soundgarden – Been Away Too Long En saa otetta. Ei tässä kauheasti ole sitä, mistä Soundgardenista maltillisissa määrin joskus tykkäsin – eikä paljon muutakaan.
5
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä Hmm... kiinnostava kurkistus uuden levyn maailmaan, mutta ei ihan omillaan seiso. Edellinen Nollapiste oli muuten bändin parhaita.
6
Prince Rama – Rage Peace Hieno biisi hälypop-genressä, jossa ei ilman kunnon biisejä enää pysty erottautumaankaan.
8
Pop Levi – Strawberry Shake Pop Levi ei petä! Jälleen aivan kuuntelukelvotonta tauhkaa. Missä on Junior Senior silloin, kun heitä kaikkein eniten kaivataan?
3
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing Simppeli, hyvin laulettu, sävelletty ja sovitettu popbiisi, jossa on tuotanto kerrassaan kohdallaan. Tykkään itse asiassa kaikesta tässä tosi paljon – paitsi videon töröhuulisesta vääntelehtimisestä, joka on maksimaalisen vaivaannuttavaa.
9
Aleksi Lehti
Soundgarden – Been Away Too Long Yllätti, varsinkin sen edellisen sinkun jälkeen. Tämähän oli oikeasti Soundgardenia, parannettavaa kuitenkin jäi aika paljon.
6
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä Sietämätön video, mutta biisi lähes kymppikamaa.
9
Prince Rama – Rage Peace Albumillinen tälläistä tavaraa saattaisi käydä hieman raskaaksi, mutta näin yksinään toimi vallan mainiosti. Mahtavaa, että Hare Krsihna-kommuunin lapset ovat saanet aikaiseksi näinkin tasapainoiselta vaikuttavaa musiikkia.
8
Pop Levi – Strawberry Shake Kai tämä jossain hassunhauskassa volvomainoksessa voi soida.
2
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing Biisin lähtiessä ajattelin, että nyt on 10 pistettä taulussa. Jäi kuitenkin vähän liian tylsäksi.
7
Tuomas Kokko
Soundgarden – Been Away Too Long Yllättävän virkeä paluusinkku, mutta Chris Cornellin kähinä enemmän huvittaa kuin vakuuttaa.
5
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä Pisara ja Lammas 1 taitaa olla ensimmäinen minua kiinnostava Absoluuttisen Nollapisteen levy sitten Oloksen. Bändi kuulostaa mukavasti tältä päivältä, vaikka seisookin toinen jalka 1970-luvulla.
7
Prince Rama – Rage Peace Vuoden 2012 Cults? Hämmästyttävää, että parin minuutin mittainen kappale voi tylsistyttää tällä tavalla.
5
Pop Levi – Strawberry Shake Voi Jeesus.
2
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing Alku lupaa todella kovaa biisiä, mutta ei vain lähde. Sky Ferreira voisi seuraavalla videollaan olla vähemmän kohtalokas, etten ala vältellä kaikkea hänen tekemäänsä musiikkia.
4
Waltteri Turunen
Soundgarden – Been Away Too Long Saundihan tässä on aika rouhee, energiaa on ja laulajasta toki tykkään. Rakenne ei tarjoa yllätyksiä, eikä varsinaisesti muutenkaan kappale iske, joten aika tasapaksu maku jää, energiasta +1.
5
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä Tähän varmasti liittyy tarina. Epileptisestä videosta huolimatta hyvä kappale, taiten tehty ja ei-yhdentekevä.
7
Prince Rama – Rage Peace Eihän tää oo mitään, ainakaan ensikuuntelemalta. Saattaa tästä nyansseja aueta, jos paljon kuuntelee, mutta ei tämä varsinaisesti uudelleenkuunteluun houkuttele. Jännä krishna-viba, joo, ja hälinää, mutta ei tarjoa nyt enempää miulle kuin potentiaalia.
5
Pop Levi – Strawberry Shake Nyt saatetaan olla jonkun suuren äärellä. Ensimmäinen biisi pitkään aikaan, joka jätti ajattelemaan sen tarkoitusperiä. Kiehtovaa.
8
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing Muodikasta paskaa. Tai sit mie alan olla jo liian vanha näille.
5
Jani Lehtinen
Soundgarden – Been Away Too Long Live To Rise lupaili jotain parempaa. Minuutin jaksoin - ja sentään bändiä tuli fanitettua 90-luvulla. Tykkäsin jopa siitä legendaarisen väsyneestä Jäähalli-keikasta. Tuskin tarvitsee ostaa uutta levyä.
5
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä perushyvää absoa.
7
Prince Rama – Rage Peace pitäisi ehkä napsia jotain tajunnanlaajentimia, että tämä alkaisi toimia.
4
Pop Levi – Strawberry Shake rasittava renkutus.
4
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing 14 sekuntia tätä riitti. liian hapokasta.
1
Nick Triani
Soundgarden – Been Away Too Long terrible...the sliding head wont let me give this zero
1
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä good angular fare
6
Prince Rama – Rage Peace heard this sound a lot recently, but not bad
5
Pop Levi – Strawberry Shake landfill beckisms
3
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing one of the best pop tracks of the year so far
9
Andrei Ihanus
Soundgarden – Been Away Too Long Ihan menevää vähn vois käyttää mielikuvitusta rohkeemmin, just esim rakenne sais olla monipualiempi.
6
Absoluuttinen Nollapiste – Planeetta hyvä Mukavan hämy. Video tosin pitäi kieltää lailla
8
Prince Rama – Rage Peace Pikkusen toistaa itseään joka ei tälle genrelle oo eduksi, hyvät saundit
4
Pop Levi – Strawberry Shake Mielikuvituksellista mutta kamalaa.
3
Sky Ferreira – Everything Is Embarrassing Ei niin generiinen pop ralli.
5