Levyraati #55

Gary Clark Jr. – Ain’t Messin ‘Round

Gary Clark Jr. on 28-vuotias teksasilaismuusikko, joka on ahertanut juurevan bluesrockin kimpussa jo lähes vuosikymmenen – ilman, että suurta yleisöä on sanottavammin kiinnostanut. Ainakin Warner Music uskoo, että asiaan on tulossa muutos. Tässäkö on uusi Black Keys? Albumi Blak and Blu ilmestyy tällä viikolla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Neøv – Windvane

Neufvoin ilmoitti syksyllä vaihtaneensa nimensä jos mahdollista vielä hankalammin suomalaiseen suuhun taipuvaksi Neøviksi. Vaikka emme vaihdoksen tarpeellisuutta allekirjoitakaan, kuuntelemme silti avoimin mielin Windvanen, ensimmäisen lohkaisun Orange Morning -albumilta, jonka Fullsteam julkaisee marras-joulukuussa.
http://youtu.be/JuRL5wIlbck

…And You Will Know Us by the Trail of Dead – Catatonic

Texasilainen vaihtoehtorockjyrä julkaisee ensi viikolla Lost Songsin, joka on nimestään huolimatta bändin kahdeksas studioalbumi. Levy äänitettiin Saksassa, jossa Trail of Dead on selvästi suositumpi kuin missään muualla maailmassa.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Willy Mason – I Got Cold

Hädintuskin parikymppisenä Oxygen-hittisinglellään (2004) kohauttanut newyorkilainen folkartisti julkaisee marraskuun lopulla kolmannen albuminsa Carry Onin, jolla kerrotaan olevan aiempaa enemmän dub- ja reggae-sävyjä. Levyn on tuottanut hiukan yllättäen Dan Carey, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa M.I.A.:n ja Hot Chipin kanssa.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Missy Elliott – 9th Inning

Jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan, Missy Elliottin seitsemäs studioalbumi Block Party ilmestyy tasan viikko ennen joulua. Jo yli neljä vuotta sitten ensimmäisen julkaisupäivänsä saanut iisakinkirkko olisi r&b-tähden ensimmäinen studioalbumi sitten seitsemän vuoden takaisen Respect M.E.:n. 9th Inning on toinen kahdesta albumilta lohkaistusta biisimaistiaisesta. Molemmat on tuottanut Timbaland.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Milla Suomalainen
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round No tällä kelpaa aloittaa maaanantai. Oikein reipas ja sanatkin sopii mielentilaan.
6
Neøv – Windvane Söpöö. Hyväntuulista. Tanssittavaa. Taidan haluta tätä orkesteria Spotikka-soittolistalle. Ihanaa haikailua.
7
Trail of Dead – Catatonic Tylsäääää. Typerät kitarat.
2
Willy Mason – I Got Cold Lauluääni sattuu korviin. Muuten kyllä kivasti kulkee juna siinä taustalla. Toisella laulajalla olisin voinut ehkä jopa tykätä.
1
Missy Elliott – 9th Inning Oho. Alkaa komeasti, vaikken tämmöistä musiikkia ymmärrä sitten yhtään. Pitää otteessaan, tässä on jotain samaa kuin siinä, kun laittaa ahistuspäissään Musea soimaan. Maanisuutta! Mutta eihän tätä voi kuunnella missään muualla kuin kotona. Itekseen maanistella ja raivoilla. Mutta komeaa. Kyllä.
8
Mari Toivonen
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Aluksi tuli mieleen The Commitments-leffa ja lopuksi se, että tämän kanssa voisi olla ihan ok juosta. Toisella kuuntelukerralla tuli edelleen mieleen The Commitments, mutta en sittenkään ottaisi lenkille mukaan. Jotenkin zumbatyyppisesti aavistuksen liian pirteä.
7
Neøv – Windvane Yritin takertua laulajan ääneen ja päästä matkalle mukaan, mutta ääni liplatteli koko ajan käsivarren ulottumattomissa. Jos kuuntelisin tätä kuulaana kevätiltana, antaisin vielä paremman numeron. Jos kuuntelisin tätä auringonpaisteessa festareiden toisena päivänä, olisi numero alhaisempi.
8
Trail of Dead – Catatonic Texas-Saksa... -enkös mä ole kuullut tämän biisin ennenkin, monta kertaa, jopa eri vuosikymmenillä? Kappaleessa on niin kova kiire, ettei se ehdi alkaakaan. Video oli huono, se ei nyt parantanut tilannetta. Sai taas muistamaan, kuin hyviä videoita Beastie Boysilla on.
1
Willy Mason – I Got Cold Olin jo painamassa pause-painiketta, sillä tunnistin "ei mun tyyppisen" laulelmalajin. Päätin kuitenkin elää vaarallisesti ja kuuntelin loppuun asti ja lopulta löysin itseni googlettamasta laulajaa. Löytyi sellainen linkki, joka sai haluamaan kyseisen henkilön keikalle laulamaan mukana, tosin tämän biisin ansiota tuo halu ei ollut.
6
Missy Elliott – 9th Inning Mulla oli jo kymppi asennettuna, sillä tätä artistia en voi kuunnella ilman "Step Up" -tunnekytköksiä. Ja mä rakastan tanssileffoja!!! Yksi piste kuitenkin luiskahti Timbalandin typerän "yeah"-hokeman vuoksi. Veikkaan, että muutaman kerran jälkeen alkaisi ärsyttää muutama muukin juttu, mutta siinä vaiheessa on olemassa pelastus: tanssiminen!!
9
Robert Storm
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Torvet töräyttivät käyntiin tällaisen kivan soulrock-biisin. Laulumelodia ei tainnut olla ihan samaa tasoa sovituksen kanssa. Kyllä tätä kuuntelee, mutta samalla tyylillä on taidettu tehdä parempaakin musiikkia.
6
Neøv – Windvane Soundit taisivat olla shoegazingin suuntaan, laulumelodia oli puhdasta poppia. Edellisen tapaan tämä oli kiva, mutta ei ehkä sen enempää.
6
Trail of Dead – Catatonic Jälleen sellainen kiva biisi. Rokkasi mukavasti. Periaatteessa tämä oli punkkia pöljemmästä päästä. Instrumentaaliosa oli kuitenkin epäpunkmainen, mikä teki biisistä kiinnostavamman.
6
Willy Mason – I Got Cold Esittelytekstissä mainittu folk dub- ja reggae-mausteilla vaikutti kiinnostavalta ajatukselta. Biisi oli kyllä ihan kantria, vaikka mukana olikin jonkin verran tyylilajiin sopimattomia soundeja. Tähän mennessä kaikki biisit ovat saaneet minun hyvälle tuulelle. Mikään niistä ei kuitenkaan ole saanut minua juoksemaan keskustaan hakkaamaan kiinni olevien levykauppojen ovia ja vaatimaan, että minun on saatava ostaa tämä levy nyt heti, vaikka on keskiyö.
7
Missy Elliott – 9th Inning Komea alku. Varmaan samplattu jostain. Mahtipontisuus sai odottamaan muuta kuin rappia, vaikka toki tiesinkin, mikä Missy Eliottin lajityyppi on. Kaipasin junnaavuuden tilalle vähän potkivampaa biittiä. Biisin loputtua alkoi yllättäen toinen biisi. Se ei ollut aivan yhtä mahtipontinen, mutta ainakin ensimmäisellä kuuntelukerralla tuntui toimivan kokonaisuutena ensimmäistä paremmin. Näissä biiseissä oli jotain enemmän kuin noissa "ihan kivoissa". Taidan kuunnella uudestaan.
8
Antti Lähde
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Blackkeysiaaninen on hieno adjektiivi ja enemmän kuin paikallaan tämän kappaleen kohdalla. Tympeistä torvista en tykkää ollenkaan, ja biisin perussoundi on muutenkin turhan kliininen. Laulusuoritus on kuitenkin kohdallaan. Vahvaa peruslaadukasta menoa, jota kuuntelee ihan mielikseen, vaikka opportunismi löyhkääkin.
6
Neøv – Windvane Slowdivea Radio Dept -tyylisen svedupop-filtterin läpi vedettynä. Pirtsakka ja hätäinen biitti ja melodian elämänmyönteinen vaivattomuus vievät mukavasti maaliin asti, vaikka persoonattomuus kokonaisuutta vaivaakin.
7
Trail of Dead – Catatonic Kymmenen vuoden takainen suosikkibändini jatkaa tasaisesti laskevalla käyrällä. On tässä vielä riittävästi viehätystä, että mennee täydestä albumikokonaisuuden kipakkana välipalana. Mitään muuta käyttöä tälle ei kuitenkaan ole. Ja video on sanoinkuvaamattoman heikko.
5
Willy Mason – I Got Cold Aika vaisua ja turvallista kevyt-beckeilyä entiseltä ihmelapselta. Masonin äänessä on kyllä kivaa syvyyttä, toisin kuin tässä biisissä, joka on päinvastoin sellainen mainosmusainen tarttuva/ärsyttävä renkutus.
5
Missy Elliott – 9th Inning Intro jollekin suuremmalle, kenties? Ei periaatteessa yhtään sellaista Missyä tai Timbalandia, josta eniten tykkään, mutta pitää hämmästyttävän hyvin pintansa koko junnaavan neljän minuutin kestonsa. Kiva snare-soundi!
7
Jan Westö
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Noh, tämähän nyt oli ihan odotettavissa, että kiippareita aletaan matkimaan tuotantoyhtiössä. Varmasti kaveri ihan hyvä artisti ja kiva jätkä, mutta kopioinnista ja persoonattomuudesta vähän miinusta.
5
Neøv – Windvane Äh vähän harmittaa, että en päässyt tähän kiinni. Taas tälläinen "ihan kiva" -fiilis tulee kuunnellessa, mutta unohdin joko bändin tämän sivulauseen aikana.
4
Trail of Dead – Catatonic Tulee nyt aika ynseää arviota, mutta bändiä pitkään (liian) seuranneena toivon, että lopettaisivat jo kun eivät mitään järkevää enää keksi. Paska video, ei naurattanut.
2
Willy Mason – I Got Cold Onpa mitäänsanomaton levyraati. Willy Mason, luulin, että olit kiinnostavampi? Liian vähän koukkuja, ja väsynyt tulkinta vaikka ihan mukavasti svenggaa.
5
Missy Elliott – 9th Inning Veikkaan, et levyllä tän jälkeinen biisi on aivan HELVETIN hyvä!
7
Waltteri Turunen
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Tyylikäs kipale säröineen. Energinenkin. Toisaalta hieman tavallinen aiheeltaan, mutta sen minkä tekee, tekee todella hyvin.
7
Neøv – Windvane Täähän nyt on ihan parasta. Kaunista feelgoodia persoonallisella otteella. Rannalla ystävien kanssa pari kaljaa auringossa. The bestest.
9
Trail of Dead – Catatonic Ihan hyvä, en voinut pahoin ja lopussa oli ihan kiva kohta.
5
Willy Mason – I Got Cold Tää o hyvä. Yksinkertainen, toimiva, nykyaikainen, tarpeeksi kiinnostava.
7
Missy Elliott – 9th Inning Wtf. Täähän on hyvä. Ei miun genreä, mutta tää on hyvä.
8
Jukka Kuusisto
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Aivan liian sisäsiistiä hommaa. Tämän kuuntelee kerran mielellään, mutta mitään syytä ei ole kuuntelukokemuksen uusimiseen.
5
Neøv – Windvane Tavattoman tylsää musiikkia. Olisi ehkä parempi, jos jokin edes ärsyttäisi, mutta tämä on vain steriiliä.
3
Trail of Dead – Catatonic Tämä voi olla livenä loistava. Vähän tasapaksu toteutus.
7
Willy Mason – I Got Cold Tämäkään musiikkityyli ei vain ole minun heiniäni.
5
Missy Elliott – 9th Inning Myönnän, että olen dinosaurus. Tämä musiikki ei puhuttele millään tasolla.
2
Aleksi Lehti
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Black Keysin perässä mennään näköjään. Hepun laulantakin kuulostaa melko paljon Dan Auerbachin vastaavalta. Hieno biisi, mutta kun mulla on jo the Black Keysin levyt. Toivottavasti levyltä löytyy sitäkin Garya joka aiemmin hurmasi.
6
Neøv – Windvane Sopii naurettavan hyvin edessäni olevasta ikkunasta avautuvaan maisemaan. Lumen peittämä varsinais-suomalainen kaupunki. Ihan helvetin tylsä.
3
Trail of Dead – Catatonic En pitänyt bändistä kun se oli Helsingissä Audioslaven lämppärinä, eikä suhtautumiseni bändiin ole kaikkien näiden vuosien jälkeen siitä muuttunut. Tämä kappale lähinnä lisäsi dislike pinnoja.
2
Willy Mason – I Got Cold Jotain toivoa tähänkin levyraatiin. Kivasti nyki eteenpäin.
8
Missy Elliott – 9th Inning Näköjään Timppaa ja Missyä jaksaa taas muutaman vuoden tauon jälkeen kuunnella. Levystä tulee taatusti aivan järjettömän hyvä!
9
Oskari Onninen
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round En kyllä tykkää yhtään, jos tällaisessa silitettyjen ruutupaitojen ja muotoiltujen partojen tekovintagerockista tulee yhtään nykyistä isompi juttu. Biisi on ihan mainio, konsepti kamala ja kuin luotu lätkäpelien erätauoille. White Stripes takaisin!
5
Neøv – Windvane Steriilillä tavalla perusvahva biisi, muttei tästä ole Neövin City & the Streetsiksi tai muunlaiseksi uran kulmakivi- ja läpimurtoraidaksi. Uskon, toivon ja kuulemani pohjalta luotan, että tämä on levyn heikompaa puoliskoa.
6
Trail of Dead – Catatonic Oivoi. Kaikki magia on poissa. Kitarat naulaan.
3
Willy Mason – I Got Cold No olipahan tämäkin varovainen esitys. Meni niin ohi, ettei keksi edes mitään nasevaa sanottavaa.
3
Missy Elliott – 9th Inning Tuntui jotenkin hankalalta uskoa, että Missystä olisi enää mihinkään, mutta tämä nyt ainakin lupaa suuria asioita. Ja nimenomaan lupaa. Enää on kyse lupauksen pitämisestä ja jännitteen murtumisesta.
8
Markus Hilden
Gary Clark Jr. – Ain't Messin 'Round Pinkin albumilla on hieman tämän kuuloinen kappale eli ihan sopivasti keskitietä mennään. Mutta epäilen, ettei Gary ole tarpeeksi kiinnostava noustakseen kummoiseen suosioon.
6
Neøv – Windvane Sakotan pari pistettä tuosta typerästä nimestä. Eikä kappalekaan kyllä ole mikään Drunken Captain.
5
Trail of Dead – Catatonic Ihan verevä meno, mutta missä se biisi on?
5
Willy Mason – I Got Cold Hassua julkaista maistiainen, joka on ilmiselvä albumin introraita tai välisoitto. Kappaleena ihan ookoo.
6
Missy Elliott – 9th Inning Respect ME (2006) toki oli kokoelma, edellinen studioalbumi on The Cookbook (2005). Timbaland on taas äärimmäisen epätrendikäs, joten takavasemmalta on hyvä iskeä ja tämä kyllä toimii. Paras Timbo-liitännäinen kappale sitten Ginuwinen Get Involvedin. Ja ihanaa saada Missy oikeasti takaisin kaikkien hänen koettelemustensa jälkeen!
8