Levyraati #46

Jessie Ware – Sweet Talk

Sweet Talk on SBTRKT– ja Sampha-yhtyeiden singleillä vierailleen brittilaulajattaren esikoisalbumin tuorein ja kolmas singlelohkaisu Runningin ja 110%:n jälkeen. Kappaleen ovat tuottaneet Julio Bashmore ja Dave Okumu. Devotion-albumi julkaistiin kuluvan viikon maanantaina.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Die Antwoord – XP€N$IV $H1T

Eteläafrikkalaisen hiphopryhmän uusin albumi Tensions julkaistiin helmikuussa, mutta XP€N$IV $H1T -kappaletta ei sillä kuultu. Kaikki yhdessä: “I rub my dick on expensive shit!”
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

TV OFF – L.O.V.E. (Live)

Sara Marjoniemen ja Markku Mäkelän muodostama indie-elektro-duo julkaisee 31. elokuuta toisen albuminsa, jonka nimi on The Writing on the Wall. Patrick Wolfia ja 30 Seconds to Marsia lämmitelleen yhtyeen kakkoslevyltä lohkaistiin ensimmäisenä maistiaisena Religion ja toisena L.O.V.E., jonka livevideon on ohjannut Jasu Siitarinen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Rival Sons – Keep on Swinging

Ahkeraksi Suomen-kävijäksi osoittautunut kalifornialaisyhtye julkaisee kolmosalbuminsa Head Downin 17. syyskuuta. Klassisella rockillaan etenkin kanadalaisten sydämet sulattanut bändi saapuu Suomeen seuraavan kerran lokakuussa, jolloin se konsertoi Helsingin Circuksessa (11.10.) ja Tampereen Pakkahuoneella (12.10.)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mumford & Sons – I Will Wait

Lontoolaisen indiefolkyhtyeen esikoisalbumi Sigh No More on yksi viime vuosien yllättävimmistä megamyyjistä. Levyä on myyty pelkästään Yhdysvalloissa noin 2,5 miljoonaa kappaletta – ja muualla maailmassa lähes saman verran. Markus Dravsin (Coldplay, Arcade Fire) tuottama kakkosalbumi Babel julkaistaan 24. syyskuuta.
http://youtu.be/0kS8RTRi7HA

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
Rival Sons – Keep on Swinging onko kulunutta puhua retroilusta? metaretroilua
6
Mumford & Sons – I Will Wait ei jaxa ny
5
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T videoiden kanssa viihdyttävämpää. toki oikeastikin hyviä biisejä on mutta tämä ei kuulu niihin
6
TV OFF – L.O.V.E. (Live) meh
4
Jessie Ware – Devotion flown kukkamekko-osaston lempimusiikkia
3
Lauri Ojanen
Rival Sons – Keep on Swinging Vaikka Rival Sonsin biisit kuulostavat tuhanteen kertaan tehdyiltä, ovat ne silti ihan saatanan kovia. Tämä ei ollut ihan niin kova, mutta mieluummin tätä kuuntelee kuin tusina-altsua.
6
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Kuulostaa Kemopetrolilta, jännä. Ei sentäs vituttanut, kuten bändin aiemmat tuotokset.
5
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Eikö tämä vitsi vanhentunut jo kaksi vuotta sitten?
3
Jessie Ware – Devotion Vähäeleistä ja tyylikästä, eipä sitä oikein muuta osannut kaivatakaan. Levyllistä ei jaksaisi, mutta yksittäisenä kappaleena oikein mainio.
8
Mumford & Sons – I Will Wait Tekisi mieli mennä nussimaan serkkua heinäpaalien sekaan. Kai tää sit toimi?
7
Antti Lähde
Jessie Ware – Devotion Maukkaasti vellovat sähköpianot, vaivattoman oloista hönkäilylaulua, biisikokonaisuuteen hienosti solahtava kitarasoolontapainen, jonkinlaista melodiaakin. Vielä näemmä löytyy 1980-luvulta soundipaletteja, joita ei ole ehditty kierrättää loppuun. Onhan tämä hyvä.
8
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Die Antwoordin touhusta en ole missään vaiheessa tajunnut mitään. Mutta kivasti tästä tulee Neptunesin Clipselle vuosituhannen alussa tekemät tuotannot mieleen.
6
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Jää soundinsa puolesta vähän valjuksi, vaikka biisissä ja sovituksessa ihan itua onkin.
5
Rival Sons – Keep on Swinging Vähän liian täynnä tavaraa, vähän liian sliipattua. Biisinä melko turha, soittosuorituksena aivan timanttinen. Bändi ei jaksa kiinnostaa tämänkään jälkeen.
6
Mumford & Sons – I Will Wait Bändi jonka suosio on itselle täydellinen mysteeri. Tyhjäksi jää tämäkin paisuttelu sisällöltään.
5
Oskari Onninen
Jessie Ware – Devotion Perusvahva mittatilauspop. Palaset on täsmälleen oikeilla kohdilla, mutta hieman diskopalloon voisi heittää lisäkierroksia ja kimalletta. Selvästi heikoin Waren sinkuista.
7
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Tämän pitäisi soida repeatilla Rich Kids of Instagramin taustalla. Muita tarkoituksia en keksi.
3
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Siihen nähden, mitä TV Offilta odotin, tää oli kaikessa valjuudessaankin ihan positiivinen ja ekstrapisteen arvoinen ylläri. Hyvä koukku, joka menee tuotannon vuoksi hukkaan.
5
Rival Sons – Keep on Swinging Olisipa Led Zeppeliniä Spotifyssa.
5
Mumford & Sons – I Will Wait Hillbilly-indie allergisoi jo ajatuksen tasolla, eikä biisin kuuntelu muuta tilannetta. Lisämiinus siitä, että tämä ei ole "doom folkia", jota Mumffarit lupailivat.
3
Juuso Janhunen
Jessie Ware – Devotion Alicia Keysin ja Saden mieleen tuova laulaja on ihq ja musa on muutenkin täydellistä. Tykkäilen.
10
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Heräsin just ja melkein nukahdin uudelleen tämän tylsän vitsin ja tylsän biisin yhdistelmän kuultuani.
2
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Ihan ok, semi-kiva, ei jää oikein mitään käteen.
4
Rival Sons – Keep on Swinging Aika hyvä tää uus The Black Keys -biisi.
4
Mumford & Sons – I Will Wait Periaatteessa ihan kivaa soundia, mutta jotenkin liian samaa kuin kaikki näiden aikaisempikin tuotanto. Ei jotenkin lähde vaikka yritys on kova.
5
Antoinette Olivia
Jessie Ware – Devotion Mukavasti tilaa kaikilla elementeillä, onnistuu jotenkin peittämään sen, että ennen biisin viimeistä kolmannesta ei tapahdu oikein mitään. Richard Marx saa erektionsa takaisin.
6
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T No niin, tää vitsi on sitten kuopattu. Hautakumpu tihkuu eritteitä, ei viedä kukkia sinne.
1
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Pelkäsin kuuntelevani maustamatonta riisikakkua, mutta onneksi on kelvollinen kertsi. Ei vie silti kovin kauas.
5
Rival Sons – Keep on Swinging Että näin.
1
Mumford & Sons – I Will Wait Kiva banjo. Jos se on banjo, en kuule kunnolla enkä jaksa pistää volaa kovemmalle. Mutta kummallisen kivan kuuloista?
6
Aleksi Lehti
Jessie Ware – Devotion Levylläkin muistan biisin kuulostaneen "ihan hyvältä" muiden hyvien biisien joukossa, mutta näin irrallaan tämä on aivan maaginen.
9
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Nyt ei enää jaksa tätä. Die Antwoord oli hauska ja ihan hyvä joskus, taisin olla humalassa.
1
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Ehkä Calvin Harrisin tuottamana tästä olisi saanut jotain.
3
Rival Sons – Keep on Swinging Biisi alkoi kuin Fulhamin valioliigakausi, mutta ei se siitä mihinkään kuitenkaan lähtenyt. (Tuskin lähtee Fulhamin kausikaan.) Pidän kyllä bändin musiikista, mut tällä ei ylletty sinne Pressure & Time-tasolle.
6
Mumford & Sons – I Will Wait Eikö tämä biisi ollut jo siinä Sigh No Morella? Ainoa biisi näistä, jonka aika aloin lukemaan vieressä lojunutta Urheilulehteä. Oli siis varsin tylsä.
2
Anton Majava-Corbijn
Jessie Ware – Devotion Maagiset soundit ja onnistuu olemaan retro tuoreella tavalla. Se on toooosi harvinaista.
8
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Kuulostaa hyvällä tavalla Limp Bizkitiltä. Oliko tossa lauseessa järkeä? Ei ole tässä biisissäkään.
3
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Eka kuulemani TV OFF -biisi! Kiva että jaksavat yrittää! Ei vaan biisi lähtenyt käyntiin. Sitä paitsi luulin että tää olisi jotain säksätystä.
4
Rival Sons – Keep on Swinging Keskitien keskitietä.
5
Mumford & Sons – I Will Wait Äh. Vielä kolme minuuttia tätä muovista kantri-nostalgisointia. En vaan pysty.
4
Jussi Mäntysaari
Jessie Ware – Devotion Ihan hieno. Tuli mieleen Mariah Careyn ja Paula Abdulin kasaribiisit. Ei mullistava, mutta kaunis.
7
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T On tää vitsi hiukan vanhentunut. Huono kertsi.
4
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Ottaen huomioon et näiden eka levy oli cacaa, on tämä positiivinen yllätys. Laulussa ei tosin ole mitään melodiaa, vaan mukatyylikästä venyttelyä.
6
Rival Sons – Keep on Swinging Kierroksen paras. Ihanan reteästi kulkeva rockSTYGE.
8
Mumford & Sons – I Will Wait Pidin ekasta levystä paljon, tämä saman tylsä toisinto.
6
Jukka Kuusisto
Jessie Ware – Devotion Tuo "rumpu"soundi kyllä tappaa biisin kuin biisin. Hyvä laulaja, jonka kyvyt pääsisivät oikeuksiinsa toisenlaisilla sovituksellisilla ratkaisuilla.
4
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Parempaa huumorimusiikkia on tarjolla läjäpäin.
1
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Indie-elektro ei ehkä ole minun kuppini teetä, mutta onhan tämän pirun hienosti ja tyylitajuisesti tehtyä tavaraa.
8
Rival Sons – Keep on Swinging Itse pidän tämän tyyppisessä musiikissa hieman rosoisemman laulusoundin omaavista vokalisteista.
7
Mumford & Sons – I Will Wait Ei vain napannut.
5
Elina Iida Sofia
Jessie Ware – Devotion Hyvin fresh! Tosin aika siisti flow-sunnuntaipiknik-meno
7
Die Antwoord – XP€N$IV $H1T Ei tämä edes ole hauska
2
TV OFF – L.O.V.E. (Live) Yhyy miten näkemyksetöntä, koukkukin tosi ankea
3
Rival Sons – Keep on Swinging Onko tää joku uus Black Keys?
5
Mumford & Sons – I Will Wait Corn flakes-muropaketista tuli kerran mukana Mission Kelloggs- cd-rom-tasohyppely, jossa riksrakspoks ja toni tiikeri metsästi viljanjyviä maalaismaisemissa. Tai sitten olin kuumeessa ja näin unta sellasesta pelistä. Sen soundtrackin musiikki oli juuuri tämmöistä. Jos kertsin irrottaisi ja lisäisi taustalle raskaammat rokkitaustat niin tää voisi olla Nickelbackin biisi
2