Levyraati #47

Don Johnson Big Band – Living the Life

Helsinkiläisen rytmikollektiivin viides studioalbumi Fiesta ilmestyy syyskuun loppupuolella. Levyn ensimmäinen single on Living The Life, jonka videon ovat ohjanneet Tuukka Konttinen ja Aleksi Raij. Videolla esiintyy katutanssija Topi Tateishi.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Disco Ensemble – Second Soul

Suomen 2000-luvun menestyksekkäimpiin indiebändeihin lukeutuva Disco Ensemble julkaisee viidennen täyspitkänsä Warriorsin. Jukka Immosen tuottaman levyn ensimmäinen single on Second Soul, joka esittelee soundiaan suurempaan suuntaan päivittäneen bändin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Paul Banks – The Base

Yhden albumin ja yhden EP:n Julian Plenti -nimellä tehnyt Interpol-laulaja julkaisee 24. lokakuuta toisen sooloalbuminsa, tällä kertaa omalla nimellään. Matadorin kautta ilmestyvän Banks-albumin ovat tuottaneet Banks ja Peter Katis, joka on työskennellyt aiemmin niin Interpolin kuin esimerkiksi The Nationalin ja Twilight Sadin kanssa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ellie Goulding – Anything Could Happen

Brittiläinen elektropoptulokas Ellie Goulding nousi kahden vuoden takaisella Lights-esikoisalbumillaan brittilistan ykköseksi. Noin 1,3 miljoonaa kappaletta myynyttä albumia seuraa lokakuun alussa Halcyon, jonka kaikki kappaleet ovat Gouldingin ja Jim Eliotin (Kylie, Ladyhawke) kirjoittamia ja tuottamia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back

Punk-kabareeyhtye The Dresden Dollsin laulaja julkaisee 11. syyskuuta kolmannen studioalbuminsa Theatre Is Evilin, jolla häntä säestää konsolipelimäisesti nimetty Grand Theft Orchestra. Kickstarter-rahoitteisen (yli miljoona dollaria) albumin on tuottanut John Congleton (Okkervil River, The Walkmen). Jim Batt on ohjannut Want It Back -kappaleen videon, jossa – huomioikaa – näkyy ihka oikea tissi!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Juho Paavola
Don Johnson Big Band – Living the Life Selkeää jatkumoa DJBB:n sattumanvaraiselle poikkoilulle genren laitamilla. Ihan mielenkiintoinen kötystys, mutta eihän tämä ryhmän parhaiden tuotosten tasolle nouse.
6
Disco Ensemble – Second Soul Kauas on tultu siitä, kun Disco Ensemblen pinssejä saattoi löytää pikkiriikkisestä punk-kaupasta Lontoon Camden Townista. Jotenkin perverssisti tällainen Sunrise Avenue -sovellus silti iskee, ja tuo hyvän fiiliksen.
7
Paul Banks – The Base Toimii pienen makustelun jälkeen. Lopussa yrittää vielä tuhota itsensä, muttei ihan onnistu.
7
Ellie Goulding – Anything Could Happen No joo, vähän tylsä. Elliessä on kyllä mielettömästi potentiaalia vaikka mihin.
5
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Ihan hauskalta kuulostavan Pink-vaikutteisen säkeistön vaihtuessa kertsin huikeaan antikliimaksiin vitutus on suorastaan käsinkosketeltava.
3
Jere Valdemar Lundström
Don Johnson Big Band – Living the Life Living the life jää ihan hauskasti soimaan korvien välii kappaleen loputtua mutta olihan tää aika turha.
5
Disco Ensemble – Second Soul Sielua ei tässä ollu nimeksikään ja Disco Ensemble on lähteny kauas alkuaikojen meiningistä kohti Anttilan alehyllyjä. Jos on ollu soundia tarkoitus muuttaa niin siinä on kyllä onnistuttu, Samu Aleksi Haber antais peukun ylös eikä se ole tässä tapauksessa kohteliaisuus.
4
Paul Banks – The Base Aika haalistunutta vettä ja kallistuu ihan kiva-astiaan. Säkeistö rullaa kertsiä paremmin kuin kesäinen maisemajuna.
7
Ellie Goulding – Anything Could Happen Olik tää sit jottai ekektrogospelia?! Tää varmasti kannustaa taustamusiikkina ihmisiä ostamaan jonkun kivan paidan jossai kermases vaatepuodis mutta ei tää ny saanu oikee mittää kotisohvalla aikaseksi.
5
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Yli miljoonan dollarin kuralätäkkö tai no osa siittä.
3
Sami Niemelä
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Periaatteessa diggaan alusta paljon. Tää vois olla tosi hyvä jollei laulajan maneerit ja paikallaan jumittava biisi alkais ärsyttään puolentoista minuutin kohdalla. Tissit.
4
Ellie Goulding – Anything Could Happen Ihana lauluääni ja biisissä potentiaalia vaikka mihin. Vähän puolitempoisesti puolitiehen jää tämä nyt kuitenkin. Outo c-osa. Ei nyt ihan minua kosketa tämä.
5
Paul Banks – The Base Tää on varmaan se biisi joka tippui Interpolin sinkun b-puolelta pois. Tähän olisin toivonut vähän samaa kieroutta mitä Katisin on ladannut Twilight Sadin tuotantoon.
1
Disco Ensemble – Second Soul Aikuisempaa Disco Ensembleä ja biisi joka kasvaa tajuntaan kiinni vähän varkain, mukana kaikuja (pun intended) Killersistä, Braverystä ja ties mistä. Jotenkin tuntuu että vaikka fanikunnan indiempi pää voi tätä vähän vierastaa, isoille lavoille mennään ja lujaa. Lisäksi mulla on aina ollut sielussa pieni musta nurkka isolle, pömpöösille musalle. Hyvä Jukka Immonen!
9
Don Johnson Big Band – Living the Life DJBB goes Miami Vice/Toto. Emmätiiä. Ei oikein nyt kyllä. Videosta kolme pistettä.
6
Aleksi Lehti
Don Johnson Big Band – Living the Life Tämä yllätti täysin. Hienoa bassottelua ja kivasti Totoa syntikoissa. Hyvä DJBB!
8
Disco Ensemble – Second Soul Olipas the rasmusta. Eiköhän tämä Keski-Euroopassa mene hyvin kaupaksi.
3
Paul Banks – The Base Hyvinhän tämä jyskyttää. Vähän kääntyy kuitenkin loppua kohti tylsän puolelle.
5
Ellie Goulding – Anything Could Happen Ihan kiva ääni. Biisi ei vakuuta, ei oikein mitään sanottavaa.
4
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Toivottavasti en kuule tätä kappaletta enää.
1
Jaakko Vuorinen
Don Johnson Big Band – Living the Life Tosi hieno soundi. Mutta jotenki Tommyn ääni vaati enemmän totuttelua kuin vanhemmassa DJBB:n tuotannossa. Tiedä sitten onko taidot kehittynyt viime levyistä, vai onko kyseinen kappale vain poikkeus joka vahvistaa säännön. Juuri sellanen biisi mikä on pakko kuunnella monta kertaa uudestaan että päivän annos tulee täyteen.
9
Disco Ensemble – Second Soul Positiivinen yllätys Disco Ensembleltä. En aiemmin ole pitänyt kyseisen bändin tuotoksista, mutta jotenkin tää kyllä silti iski.
7
Paul Banks – The Base Tasapaksua. Ei paljoa hyvää, mutta eipä toisaalta ruvennut missään kiristämäänkään. Vaatisi sitä jotain särmää, vaikka toisaalta ei kai sitä kuulu jokaisessa biisissä ollakkaan?
5
Ellie Goulding – Anything Could Happen Ei ehkä mun pala kakkua. Menee keskiverron alapuolelle ehkä ponnettomuutensa ja unohdettavuutensa takia. Ei varsinaista melodiaa joka voisi jäädä työpäivän ajaksi vihellettäväksi.
4
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Tätä biisiä ei ikävä kyllä pelastanu edes "ihka oikea tissi". Biisi junnaamista ja laulu on lähinnä jankkaamista.
2
Arttu Ala-Jokimäki
Don Johnson Big Band – Living the Life No nyt on soundeissa sopivasti emmentaalia, mahtavaa 70-lukuilua! Ainakin videon kanssa onnistuu kyllä jäljittelemään yöttömien öiden tunnelmaa varsin hyvin.
9
Disco Ensemble – Second Soul Nyt kaivataan manaajaa. Bonon sielu on riivannut koko porukan.
4
Paul Banks – The Base Banksin ääni toimii hemmetin hienosti karsitummissa osuuksissa, mutta äänimassalla täytetty peruspoljento käy turruttamaan nopeasti.
6
Ellie Goulding – Anything Could Happen Ei missään nimessä Gouldingin parhaita tuotoksia, mutta hienostihan tää polkee Passion Pitin Gossamerin hengessä. Edelleen yksi lupaavimmista valtavirta-popin naishahmoista, mutta ei kyllä ihan vielä tällä lunasta kaikkia odotukisa.
8
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Vanha Fiery Furnaces-tuotanto tuli säkkärin pianoista mieleen ja sehän passaa! Taidan olla aika vastaanottavaisella tuulella, mut tykkäsin tosta kertsistäkin kyllä. Ja tisseistä nyt tietysti tulee lisäpisteitä aina!
7
Antti Lähde
Don Johnson Big Band – Living the Life Soft rock hip hop. Ei välttämättä huono idea, vaikka käsissä on kaikki katastrofin ainekset. Sokkokuuntelussa en olisi arvannut DJBB:ksi.
7
Disco Ensemble – Second Soul Menee myös osastoon: en olisi sokkokuuntelussa tunnistanut. Indiedisko/autoradio-soundissa on vähän nieleskeltävää, mutta biisi on riittävän hyvä, jotta se tällaisen Killers/Miike Snow -soundipolitiikan kestää.
7
Paul Banks – The Base Banksin laulusoundi ja säkeistöt = parhautta. Vähän noissa heleissä väliosissa ja lopun rymistelyosissa punainen lanka katoaa. Silti: lupaa hyvää albumista.
7
Ellie Goulding – Anything Could Happen Laulukoukussa olisi ideaa vaikka minkälaiseen superhittiin, mutta tylsästi tamppaava komppi taittaa biisistä parhaan terän. Gouldingin ääni toimii kyllä hienosti.
6
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Ihan tarttuva melodia ja onnistunut toteutus. En vain jaksanut Palmerin hoilotusta Dresden Dollsissa yhtään, enkä näin soolonakaan.
5
Kai Jääskeläinen
Don Johnson Big Band – Living the Life Kertsin saksofooni-riffi suorastaan huutaa olevansa lainaus jostain, niin se varmaan onkin ja niin oli varmaan tarkoituskin. En ole koskaan oikein päässyt kyytiin DJBB-junaan, saattaisi kiinnostaa enemmän soul-voksuilla kuin räpändereillä.
6
Disco Ensemble – Second Soul Voihan uukaks sentään.
4
Paul Banks – The Base Hyvin toimii Banksin ääni muissakin asiayhteyksissä kuin Interpolissa. Nälkä jäi kyllä tästä maistiaisesta.
8
Ellie Goulding – Anything Could Happen Meininki on vähän kuin täysin seksitöntä Goldfrappia. Joo, siitä ei pitäisi paljoa jäädä jäljelle mutta yllättävän paljon jäi sit kuitenkin.
7
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back The Ark "tisseillä".
4
Kuka Äijö
Don Johnson Big Band – Living the Life Kasaria
6
Disco Ensemble – Second Soul Kostean yön tasapaksu tuttu ja turvallinen tausta herkistely
3
Paul Banks – The Base Pitääpä tarkistaa levykokonaisuudessaan. Syksyn pinevien öiden kävelymusaa
7
Ellie Goulding – Anything Could Happen Töntöntöntöntöntöntön himan ehkä tasapaksua mut ihan mukavaa indietäköhän. Ei nyt mitään järin ihmeellistä. Mukavia karkkeja sielä täällä. Voisihan tuossa olla joku kunnon "perseet repee" osio
5
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Dresden Dolls oli kovaa kakkaa, jonka jälkeen hommat vähä löyseni ja amandalla on ollut vähän sitä sun tätä projektia jotka eivät oikein eroa toisistaan. Toivottavasti olisi saanut homman kasaan tällä kertaa. Biisi ei kyl sytytä. Toivottavasti ei ollut se paras biisi levyltä.
6
Jukka Kuusisto
Don Johnson Big Band – Living the Life Hyvin soittavat, mutta tämä kappale ei noussut kuitenkaan oikein lentoon.
6
Disco Ensemble – Second Soul Onnea valitsemallanne tiellä. Mahtipontisuuden kasvattaminen vain tapahtuu usein kappaleen koskettavuuden kustannuksella.
7
Paul Banks – The Base Soljuva mutta tasapaksu.
5
Ellie Goulding – Anything Could Happen Pirteä, islanninkeijumainen.
7
Amanda Palmer & the Grand Theft Orchestra – Want It Back Jonkin verran koukuttava melodia.
7