Prince Rama – Top Ten Hits of the End of the World

Paw Tracks

Prince Rama eli Taraka ja Nimai Larson.

Jos et sattunut huomaamaan, maailmanloppu tuli ja meni. Ostoskanavan sloganin mukaan: ”Muistatko vielä nämä hitit?”

New York lokakuussa 2012. Sandy-myrsky riepottelee kaupunkia 110 kilometrin tuntivauhdilla, aallot nousevat viisimetrisiksi ja osavaltioon julistetaan hätätila. Hoarderit tyhjentävät markettien hyllyt. On tullut aika hyväksyä tosiasiat: elämme kovia aikoja, eikä tämä ole enää se maailma, jossa Bill Clinton puhaltaa saksofoniin ja bensa maksaa dollarin gallonalta. Kukaan ei tosin taida tietää sitä generaattorien valaisemassa Goldman Sachsin tornitalossa.

Lopullisen myrskyn myötä saapuu myös kokoelmallinen lopun aikain suurimpia hittejä. Kappaleiden alkuperäiset esittäjät ovat tietysti kuolleet apokalypsissä, joten heidän kadotettujen sielujensa on kanavoitava musiikki levylle brooklyniläisen psykerockduo Prince Raman kehojen kautta. Tyylilajeina ovat: ”motorcycle rock”, “new-wave grunge”, “tribal goth”, “Arabic pop” ja “ghost-modern glam.”

Kuvitteellisten artistien musiikkia sisältäviä albumeja on kuultu ennenkin, eikä Top Ten Hits muutenkaan ole spirituaalisia aerobic-videoita ja mystissävytteistä Kickstarter-leffaa työstäneen yhtyeen konsepteista omituisin. Tarttuvin ja tyylilajeiltaan monimuotoisin se kuitenkin on. Syvällä itämaisissa vaikutteissa uiskentelu on ollut Prince Raman musiikin raskaimmin sulatettavaa antia. Nyt suuntana ovat albumin nimen mukaisesti hitit, joskin ehkä vesipiipusta imetyt sellaiset.

Yhtyeelle tyypilliseen tapaan Top Ten Hitsin musiikki tähtää aina eheyttävään kliimaksiin. Harjoittelemalla oikeita asentoja opitaan hengityksen dynamiikka, mielen ollessa rauhallinen opitaan käyttämään aisteja hyväksi. Rage Peacen So Destroyed pulputtavine syntikoineen ja farfisoineen alkaa laiskasti funkkaavana mantrana, kunnes muuttuu liekehtiväksi puhdistautumisriitiksi. Kun vanhalta Techno Twins -biisiltä kuulostava Motel Memoryn We Will Fall in Love Again päättää albumin, on valaistuminen jo lähellä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Parhaimmillaan duo on kuin Bananarama sähköshokkihoidossa tai The Bangles sonnustautuneena neonpermanenttiin. I.M.M.O.R.T.A.L.I.F.E:n Those Who Live For Love Will Live Forever on supernovana räjähtävää ekstaattista Hi-NRG-diskoa, jonka messuavat lyriikat ja tribaalirummutus muuttavat eskatologiseksi karnevaaliksi. Nu Fightersin No Way Back raikaa Republica-henkisenä moottoripyöräodysseiana halki kuolleiden intiaanien reservaatin.

Suitsukkeenkatkuista häröilyä toki kuullaan edelleen (Taohausin Receive ja Black Elk Speaksin Fire Sacrifice). Musiikin vahvuus onkin siinä, että on vaikea epäillä hetkeäkään, ettei tämä ektoplasmalta hohkaava eminenssi tulisi jostain toisesta aikaulottuvuudesta. Ikuisuuden ja hyparxiksen väliltä. Prince Ramalle heidän lanseeraamansa ”Now Age” on todellisuutta – heidän ”kummitusmodernisminsa” ovat läpikuultavia vesileimoja ajan kudoksessa. Kaikki on tässä ja nyt. Lääkkeet!

Brooklyn rauhoittuu myrskyn jäljiltä. Hipsterit saavat jälleen olutta kauppojen täytetyiltä hyllyiltä. Jäämme odottamaan oikeaa maailmanloppua. Vuonna 2040 ilmasto on ehkä lämmennyt niin paljon, ettei meitä ole enää olemassa. Kuka kanavoisi Prince Raman kummitusten musiikin, kun todellinen Now Age koittaa?

85 Kosmisen diskon tahdittama manaussessio ja sen esiin tuoma esoteerinen sotku vaativat heittäytymistä. Ei suositella skeptikoille.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!