Small talk: vieraana Brandon Welchez (Crocodiles)

Vaikka minä Dolly Parton -fani olisinkin, ei sitä tarvitse minulle itselleni kertoa, tuumii Brandon Welchez (toinen oikealta).

Vaikka minä Dolly Parton -fani olisinkin, ei sitä tarvitse minulle itselleni kertoa, tuumii Brandon Welchez (toinen oikealta).

Club Hori Smoku venyttää Helsingin kesää tuomalla Kuudennelle linjalle Kalifornian San Diegosta lähtöisin olevan Crocodiles-yhtyeen, joka nousi laajempaa tietoisuuteen viime vuonna mainiolla Endless Flowers -levyllään. Auringon polttaman hattaran hajuisella garagepopillaan bändi on hurmannut ainakin minut tavalla, josta Lauri Tähkänkin olisi kannattanut ottaa oppia ennen kalsarikylkiäisbisnekseen lähtöään. Kaikesta muusta paitsi ontuvista aasinsilloista kertoi lisää laulaja-kitaristi Brandon Welchez.

Puhutte paljon kotikaupungistanne. Miten San Diego on vaikuttanut musiikkiinne? Olisiko Crocodiles voinut syntyä jossain muualla?

Charlie [kitaristi Rowell] ja minä emme olisi tavanneet, jos toinen meistä olisi asunut jossain muualla, joten siinä mielessä ei Crocodilesia ilman San Diegoa. Jos puhutaan musiikillisista vaikutteista, sanoisin, että ylipäänsä [post-hardcore-levy-yhtiö] Gravity Recordsin ympärillä pyörivän skenen seikkailunhaluinen henki on vaikuttanut meihin paljon, vaikkemme kuulosta millään tavalla yhdeltäkään sen piirin bändeistä.”

Mitkä ovat suosikkisäkeesi popmusiikissa?

”Vaikea keksiä mitään yhtä, mutta yksi suosikeistani on tämä The Velvet Undergroundin Pale Blue Eyes -kappaleen värssy. Sen voi tulkita monella tavalla, minusta se vain on kaunis ja surullinen…”

”I thought of you as my mountain top
I think of you as my peak
I thought of you as everything
I had but could not keep”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä kappaletta toivot dj:ltä silloin, kun olet todella, todella humalassa?

”En oikeastaan tee sellaista, sillä kun olen itse dj:nä, koen kuvatunlaisen toiminnan vastenmielisenä.”

Kenen muusikon kuolema on viimeksi koskettanut sinua syvästi?

Justin Benoit’n, joka soitti Cold Cavessa ja oli läheinen ystävämme. Olimme tunteneet yli kymmenen vuotta, matkustaneet paljon yhdessä ja jutelleet viikoittain. Hänen poismenonsa oli, ja on edelleen, erittäin vaikea pala purra.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mistä äänittämästäsi kappaleestasi olet kaikkein ylpein?

”Sanoisin, että She Splits Me Up uudelta levyltämme [Crimes of Passion]. En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että pystyisimme tekemään sellaisia kappaleita.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä levyn ostit viimeksi?

Alex Chiltonin Free Again – The 1970 Sessions. Albumi äänitetiin Box Topsin hajoamisen ja Big Starin syntymän välimaastossa, muta sitä ei aikoinaan varsinaisesti julkaistu. Levyllä on joitain uskomattoman hyviä biisejä, suosikkini on I Wish I Could Meet Elvis.”

http://youtu.be/jJBXoE6IgfU

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua tällä hetkellä?

”Alkoholi, seksi ja kirjat.”

Mikä laulu tuo sinulle aina nostalgisen olon?

Richie Valensin La Bamba. Muistan varhaislapsuudestani miten isäni opetti sanoja minulle. Espanja on hänen äidinkielensä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Reilua tai ei, teidät lyödään usein osaksi Kalifornian ”uuden garagen aaltoa”. Mitä mieltä?

”Olemme kiertäneet Fresh & Onlysin kanssa, ja mielestäni he ovat yksi parhaista bändeistä tällä hetkellä! Mitä Kalifornian garagejuttuun tule, niin tykkään kyllä monista niistä bändeistä, mutta toiset taas ovat vain tylsiä. Meitä ei kiinnosta kuulua mihinkään, haluamme vain pysyä omana itsenämme ja ympäröidä itsemme muusikoilla, jota arvostamme. Kuulostimme sitten samalta tai emme.”

Mikä on edellinen todella hyvä biisi, jonka olet kuullut?

”En muista nimeä, se oli ehkä ’Little Kids’ [itse asiassa kappaleen nimi on Sandy]. Artisti oli joka tapauksessa Jackson Scott, [levy-yhtiö] Fat Possumin tuoreita kasvoja. Todella siisti biisi, taisin kuulla sen netissä jossain.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on noloin omistamasi levy?

”Jos pidän jostain, minua ei nolota, jos ihmiset nauravat sille. Jotkut kyllä varmasti tirskahtelisivat joillekin juustoisille hardcore- tai Dolly Parton -levyilleni.”

Millä tavalla tuhlaat aikaasi kaikkein mieluiten?

”Ison paksun spliffin pössyttely ja rentoutuminen vaimoni kera.”

Jos saisit pelastaa yhden levyn kokoelmastasi, mikä se olisi?

”Hmm… liian vaikea kysymys. Jos taloni palaisi, kuolisin todennäköisesti yrittäessäni pelastaa sekä levyni että kissani.”

Ketkä olivat ensimmäiset idolisi teini-ikäisenä?

”Ennen kuin innostuin tosissani musiikista, olin skeittari Rodney Mullenin fani. Hänen tekniikkansa on ainutlaatuinen ja hänen puheissaan on jotenkin filosofinen fiilis. Musiikin saralta ensimmäinen oli John Lydon, samoista syitä todennäköisesti.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Crocodiles (USA) ja Night Beats (USA) Club Hori Smokun vieraina Kuudennella linjalla Helsingissä torstaina 26.9. Liput ennakkoon Tiketistä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!