Top 100 mahlanjuoksuttajat – 2000-luvun nerot

#92 Hans-Peter Lindstrøm

Avaruusdiscon mestari Hans-Peter on yksi hyvistä, koska pahoilla parta ei kerta kaikkiaan kasva.

Yhdet kutsuvat sitä Nu Discoksi, toiset Nordic Discoksi. Vitsiniekat, jotka ovat tulleet vilkaisseeksi artistien promokuvia, suosivat genrenimikettä Bearded Disco.

Paras termi kuvaamaan Hans-Peter Lindstrømin ja hänen hengenheimolaistensa avaraa ja rauhallisella vääjäämättömyydellä etenevää biittiä on kuitenkin Space Disco. Erityisen hyvin se sopii norjalaisartistin varsinaisen esikoisalbumin, Where You Go I Go Toon (2008), puolituntiseen nimikappaleeseen; Lindstrøm vie kuulijan kohti äärettömyyttä, ihmeelliselle matkalle, jossa lumoavat maisemat vaihtuvat hitaasti ja saumattomasti kuin kaleidoskoopin linssissä.

Lindstrøm-artistinimen takaa löytyy 38-vuotias oslolainen, joka alkoi nopean ja yllättävän nousunsa kohti eurooppalaisen konemusiikin kärkeä 2000-luvun alussa, jolloin hän perusti Feedelity-levy-yhtiön ja alkoi suoltaan tasaiseen tahtiin 12-tuumaisia julkaisuja, joiden kansissa hän esiintyi milloin yksin, milloin ystävänsä Prins Thomasin kanssa.

Läpimurto syntyi vuoden 2005 I Feel Space -singellä, yksiselitteisellä mestariteoksella, joka yhdisti Giorgio Moroderin elektroniset soundtrackit ja Vangeliksen huuruiset new age -seikkailut uuden vuosituhannen viileään skandinaavisuuteen.

Lindstrøm on ansioitunut muussakin kuin avaruusdiscon rehabilitoimisessa. Viime vuonna hän julkaisi riemastuttavan Off the Wall -pastissin Real Life Is No Coolin Christabelle-nimisen laulajattaren kanssa. Lisäksi hän on ehtinyt vuosien mittaan remiksata muun muassa The Juan MacLeania, Annieta, LCD Soundsystemiä, Dovesia, Roxy Musicia ja Sally Shapiroa.

Jos Lindstrømillä joku salaisuus on, niin kenties se, ettei hän kuuleman mukaan kuunnellut elektronista tanssimusiikkia juuri lainkaan ennen kuin alkoi väsätä sitä itse.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
I Feel Space yhdistettynä Apollo 8 -kuvamateriaaliin. Toimii!