2000-luvun kotimaiset pophelmet

#12 MC Taakibörsta – PA 2001 (2001)

(Säv. & san. MC Taakibörsta)

Edu Kehäkettunen, Setä Koponen ja Davo Isotaaki.

Taakibörsta huumasi suomalaisen räppiyleisön, käytti sitä törkeästi seksuaalisesti hyväkseen ja varasti bonuksena lompakot ja kännykät paikalta poistuessaan.

”On parempi olla vakavast p.a. ku Timo T.A.
Börstat on kusipäitä luonnostaan sitä ei tartte treenaa
Mut kaikest huolimatta pelimestoil on aina väkee
Börsta osaa asiansa, sen kuulee ja näkee”

Vuonna 2001 Suomen virallisella listalla keikkuivat Eminemin ja HIMin lisäksi The Rasmus ja muut vastaavat rasvattomat kulutustuotteet. Kolmen viikon ajan samaisella listalla nähtiin yllättäen myös MC Taakibörstan raisuli oodi lossaukselle, täysin räävitön PA 2001. Raidalla kolme olarilaista sälliä kertoo arjestaan niin ainutlaatuisesti karrikoiden, että ei voi kuin ihailla herrasmiesten härskiyttä.

Ja kuten asiaan niin luonnollisesti kuuluu, MC Taakibörstan persaukinen arki pyörii erilaisten vedätysten, kupin ottamisen ja kronarin ympärillä. Eikä lossaamista, tuota pummina olemisen ylistämistä, juuri hävetä. Kaikkea muuta: siitä kerrotaan leuka pystyssä, silmiin katsoen ja suu vaahdossa.

PA 2001 on eräs suomiräpin merkittävimmistä teoksista. Jos se julkaistaisiin huomenna, se olisi samanlainen hitti kuin vuonna 2001. Hitto, milloin rappioromantiikka ei olisi ajankohtaista?

Niin mainio kuin PA 2001 onkin, muodostaa jokainen sen kuuntelukerta ajatushautomoon tietyn ajatuksen: Missä helvetissä se levy oikein viipyy, Davo?

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

SAMAAN AIKAAN MAAILMALLA

20. tammikuuta 2001 – George W. Bush seurasi Bill Clintonia Yhdysvaltain presidenttinä.