Levyraati #60

Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon

Hendrik Weberin läpimurtoalbumi Black Noise (2010) kuuluu viime vuosien ylistetyimpien elektronisten albumien joukkoon. Neljäs Pantha du Prince -albumi Elements of Light ilmestyy 14. tammikuuta, ja sillä saksalainen yhdistää voimansa norjalaisen The Bell Laboratoryn kanssa. Rough Traden julkaiseman levyllä sekoittuvat erilaiset vaikutteet elektronisesta ja modernista klassisesta musiikista jazziin ja gamelaniin. Vaikuttajiksi on mainittu muun muassa John Cage, LaMonte Young ja Steve Reich.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Eels – Peach Blossom

Helmikuun 5. päivänä ilmestyvä Wonderful, Glorious on Mark “E” Everettiin henkilöityvän indierockin veteraaniyhtyeen kymmenenes albumi ja ensimmäinen sitten kolmen vuoden takaisen Tomorrow Morningin. Levy ilmestyy Everettin omalla E Works -levymerkillä.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Jim James – Know Til Now

Samana päivänä uuden Eels-albumin kanssa ilmestyy My Morning Jacketin laulajana tunnetun Jim Jamesin sooloalbumi Regions of Light and Sound of God, jonka julkaisee ATO Records. Jamesilta on ilmestynyt aiemmin yksi soolo-EP, vuoden 2009 Tribute To, joka koostui George Harrison -covereista – ja oli julkaistu nimellä “Yim Yames”.
http://youtu.be/IDRALrVXJ_s

Foals – Inhaler

Kokeellista indierockia soittavan Foalsin kaksi ensimmäistä albumia (Antidotes, 2008, ja Total Life Forever, 2010), ovat yltäneet Britanniassa top 10:een ja myyneet kultaa. Kolmosalbumi Holy Fire ilmestyy 11. helmikuuta, ja edeltäjiensä tapaan sen julkaisee Transgressive Records. Levyn ovat tuottaneet vaihtoehtorockin tervaskannot Flood ja Alan Moulder, ja sen ensimmäiseksi singleksi lohkaistun Inhalerin musiikkivideon on ohjannut Dave Ma.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Milesmore – Weight

Weight on tyylinäyte Kaikki Huomisen Bändit -sarjassa 24. esittelemältämme Milesmorelta. Midlaken ja Mellencampin hengessä rullaavan helsinkiläisyhtyeen videon ovat ohjanneet Ville Koivuranta, LL Luxury J ja Onni Boi.
Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Kai Jääskeläinen
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Avainsanat "John Cage" ja "gamelan" riittävät jo itsessään aikas pitkälle. Ja koska uutta Aphex Twiniä saadaan varmaan odotella vielä toiset kymmenen vuotta, ei haittaa yhtään että on uusia yrittäjiä.
8
Eels – Peach Blossom Lähes täytenä Eels-ummikkona on kiva laittaa kädet multaan kerrankin. Että tämmöistä siis. Tulee mieleen Beckin "Play" albumi, josta on otettu se pienikin vähä funk pois.
7
Jim James – Know Til Now Se Eelsistä uupunut valkoisen miehen groove on siis karannut tänne. Seksikästä ja viihdyttävää.
6
Foals – Inhaler Foals jatkaa tutuksi tullutta linjaansa nykimisen, tossuihin tuijoittelun ja tansittamisen ristiaallokossa. Ei parasta Foalsia, mutta todennäköisesti sopiva kurkkaus tulevan albumin linjaan.
9
Oskari Onninen
Eels – Peach Blossom Kovin Eels-tavalla sympaattinen rymistely, jossa yllättävät hyvä riffi ja muun säveltämisen puute. Nosti kuitenkin tulevaan levyyn kohdistuvat odotukset plussalle.
6
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Jos tämä olisi jokin manifesti tai kehitysidea, sitä kommentoitaisiin sanomalla: "Kaunis ajatus, mutta."
5
Jim James – Know Til Now Tämä oli varsin hieno lipuessaan kohti transsiaan. My Morning Jacketia vähemmän groovaava ja pölyisempi soundi toimivat, ja koko ajan tuntee olevansa jonkin spesiaalin äärellä.
8
Foals – Inhaler Tulee mieleen 1999 ja joku sellainen pehmo-nu-metal-MTV-rock. Jonathan Davisin näköinen mies moshaa rastoineen. Joo. Äh.
3
Milesmore – Weight Bändin paras biisi, joka ei vielä sekään ihan suurtekoihin yllä.
6
Minttu-Maria Jäävuori
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Bling, bling, bling, bling.. Eikun siis arvioon. Loistava kombo pehmeitä elektrosoundeja ja akustista ksylofonisointia. Tarjoilisin suurina annoksina viinin kera jossain mukavassa istuskelubaarissa.
9
Eels – Peach Blossom Siinäpä rokikasta Eelsiä. Eipä oikein näin ensimmäiseltä kuuntelulta oikein avautunut, vaikka Eelsin uutta onkin odotettu suurella innolla. Helisevä kitara ja mr. E:n puheenomainen laulutyyli, jotka tekevät Eelsistä Eelsin onneksi kuitenkin mukana.
6
Jim James – Know Til Now Tässäpä piristävä uutuus! Oikein mukavaa groovaavaa musiikkia, josta löytyy hauskoja koukkuja ja yllätyksiä, varsinkin loppu on nerokas. Toimii!
9
Foals – Inhaler No tämä ei kyllä toiminut yhtään. Aikamoisen jyrisevää, raskasta Foalsia, jolle mielestäni on sopinut sellainen kevyempi indierämpyttely. Pisteet taustan erilaisista pimputteluista ja lopun jännittävästi toimivasta jumituksesta.
4
Milesmore – Weight Sulautui jo ensimmäisellä kuuntelukerralla ihan kivaksi taustamusiikiksi muille puuhille, mikä ei pakosti ole mikään paras merkki. Eipä kauhean persoonallista, kuulostaa Helsingiltä ja hauskoilta indiepojuilta. Niistä kai sitten nuo pisteetkin.
5
Veikko Danger Jalkane
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Jostain itselleni vieraasta syystä tämän tapaisen musiikin tekijöitä pidetään lahjakkaina. Hashtagiksi muzak ja hissimusiikki.
4
Eels – Peach Blossom Eels on aina jotenkin hyvän ja mukavan kuuloista. Sääli että kappale tylsä.
7
Jim James – Know Til Now Juupati juu. Säveltääkö kukaan enää? Lopun torventöräyttely (?) vähän piristi.
5
Foals – Inhaler Tässä rupesi sentään tapahtumaan. Pikkasen koukkua mukaan tai sitten pitää pyöräyttää vielä muutama kerta. Nyt ei kuitenkaan ehdi. Sori.
7
Milesmore – Weight Suomella menee aivan käsittämättömän päin persettä kun nuoret miehet jaksavat vääntää näin munattoman tylsää paskaa. Ei näitä milesmoreblacktwigejä kestä kuunnella, kun pelkää että ne menee siitä rikki. Ryhtiliike nyt helvetti! Ärsyttävän mitäänsanomaton videokin. Ei jatkoon.
2
Jan Westö
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Tuli mieleen Eurooppalaiset joulukadut, tosin ei Pariisi, Lontoo tai Tukholma vaan Gdansk ja Newcastle. Ehkä nukahdin
4
Eels – Peach Blossom Hyvä EELS-ralli, josta tulee sekä paha, että hyvä mieli, tuttuun tyyliin. "E" osaa vedota ihmisiin ja tekee oma juttuaan tasaisen varmasti. Toisaalta olisi kiva saada pitkästä aikaa aivan sairaan hyvä EELS-levy.
6
Jim James – Know Til Now Tykkään, ja varmasti ajan kanssa vielä enemmän! Mäkin pidän torvista, kukapa ei?
8
Foals – Inhaler Toivotaan, että kappale edustaa ei_todellakaan_albumin_parasta_biisiä_ekaksi_sinkuksi -linjaa. Intro, outo ja kitarannäpyttely toimii, muuten eksytty aiheesta. Miinusta spedestä videosta.
6
Milesmore – Weight Ensiajatus oli, että taas tätä läpsyttelyä, eikä tämä useamman kuuntelukerran jälkeen juuri paremmaksi muutu.
3
Ville Anttonen
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon kiva tunnelma ja melodia vaikka muuten onkin aikamoista länkyttelyä
7
Eels – Peach Blossom
8
Jim James – Know Til Now
7
Foals – Inhaler
6
Milesmore – Weight diudau
2
Kari Koivistoinen
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Ihan kivaa kilkatusta, mutta pian kutsui Facebook ja jäi taustalle
6
Eels – Peach Blossom Eelsin diggailuni laimeni edellisen surkean levyn ja vielä surkeamman, Ranskassa nähdyn keikan jälkeen. Ei tämä sinkku mitään suuria lupaile, liekö vähän kokeellisempi levy tulossa?
6
Jim James – Know Til Now Ei herättänyt aluksi mielenkiintoa, mutta alkoi sitten koukuttamaan…pakko kuunnella uudelleen.
8
Foals – Inhaler Loistavan debyytin jälkeen Foalsin Ruotsissa äänitetty kakkoslevy oli valtava pettymys. Joka levyllä uutta suuntaa hakeva bändi on tällä kertaa mennyt aggressiivisempaan, suoraviivaisempaan ja varmasti Yhdysvalloissa helpommin läpi menevämpään suuntaan. Tuli hämmentävästi tule Deftones ja Filter mieleen. Lupaavalta kuulostaa!
9
Milesmore – Weight Muodollisesti pätevää, mutta kaukana omaperäisestä.
5
Tuomas Kokko
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon K: Mistä erottaa Four Tetin ja Pantha Du Princen? V: Ei mistään.
5
Eels – Peach Blossom Mark ”E” Everettin pitäisi tehdä ikuisesti itkuisia balladeja anteeksiannon vaikeudesta ja siitä, kuinka kaikki on päin vittua. Ei tämä nyt lähde ihan odotetulla tavalla.
6
Jim James – Know Til Now Upea biisi, upea tunnelma. Pidän siitä, kuinka kappale liukuu upottavaksi äänimatoksi.
8
Foals – Inhaler Video muistuttaa minua energiajuomamainoksista. Toivottavasti Foalsin tuleva levy ei ole puolillaan tällaista "Temppuile sä sun bmx-pyörällä, niin mä painan mun säröpedaalia"-meininkiä. Yhtyeen edellinen levy oli muuten erinomainen, vaikka jotkut muuta väittävät.
7
Milesmore – Weight Kappaleessa on kaksi minuuttia ylimääräistä. Video herätti muistikuvia Kim Heroldin Humanesta.
5
Lauri Väinölä
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Kai tääl kaikki tykkää teknosta?
4
Eels – Peach Blossom Siitä plussaa, että levy ilmestyy minun ja Jörn Donnerin syntymäpäivänä. Ihan kiva "riffi", joskin en ole varma onko se myös ärsyttävä. Noi pikku väliosat oli kiva lisä.
6
Jim James – Know Til Now Kiva rytmi, kiva video. Tuli joku vanha dikskomusa mieleen, paisi että tämä ei ollut paskaa. Vois tutustua lähemmin.
8
Foals – Inhaler Alku oli ok. Tämä olisi ollut hyvä ilman laulua ja kertosäkeitä. Menee osastoon "no tämmöst indiee".
5
Milesmore – Weight Ei herättänyt tunteita suuntaan tai toiseen.
5
Waltteri Turunen
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon No tuommosta kelloilla kikkailua. On se erilaista ja tutkielmana ihan mielenkiintoinen, mutta ei tää herätä haluja kuunnella kelloilua enempää. Elektro luo pohjan ihan nätisti.
4
Eels – Peach Blossom Särisevän retroa ja hip, mutta tylsää.
4
Jim James – Know Til Now Tää on kyl ihan nätti. Monipuolinen ja elävä, jos jaksaa vaan kuunnella loppuun. Retrohenkinen tämäkin, mutta ei niin hip. Kotikutoisempi. Vähän silti liian jumi
6
Foals – Inhaler Video on jostain syystä ihan älyttömän ärsyttävä, vaikka tissit. Musiikki on ihan jees, onneksi.
6
Milesmore – Weight Feelgoodia kansalle, mutta ei jää mieleen.
5
Jukka Kuusisto
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Ihan mukava yöllinen tunnelmapala.
6
Eels – Peach Blossom Lähes yhtä paska rumpusoundi kuin Metallican St. Angerilla, eikä kitarassakaan ole kehumista. Toisaalta sisälsi myös paljon muuta kuin garage-elementtejä. Lopputuloksena pidin itse kappaleesta.
8
Jim James – Know Til Now Onhan se aina mukavaa, kun bassokuvio erottuu. Kappale ei vakuuttanut. Pisteet loppusooloille.
3
Foals – Inhaler Bändi kuulosti tosi hyvältä. Jostain syystä olisin kaivannut vähän rouheampaa vokalisointia tähän. Koko paketti ei nyt oikein toiminut.
5
Milesmore – Weight Valitettavasti olen hieman allerginen tämän tyyliselle popille. Video ei lisännyt kiinnostusta.
3
Antti Lähde
Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Photon Oikein aphex-nätti, ja kuulostaa ainakin hetken omaperäiseltä. Silti isohko pettymys viinibaari-muzakkiudessaan... Niinköhän tuosta ennakkoon kiinnostavalta tuntuneesta albumista on sittenkään väristyksiä aiheuttamaan?
7
Eels – Peach Blossom Eels on mainio bändi, mutta nämä kolhosti pörisevät rockit ovat olleet aina bändin väkinäisintä antia. Tuntuu, että tällaisia pitää joka levylle tehdä, koska jotain sinkkubiisejä pitää olla. Tuotannossa on lopulta ihan hyvää yritystä, joka kiskoo biisin kuiville.
6
Jim James – Know Til Now Paljon parempaa arielpinkiä tai flaminglipsiä kuin Ariel Pinkin tai Flaming Lipsin uusimmilla levyillä. Erinomainen basso, kiva poljento, paljon hienoja ideoita. Veikkaan, että muutamakin remix-henkilö hieroo käsiään kiimaisesti yhteen tämän kuullessaan.
9
Foals – Inhaler Onpahan "rock" soundi – ei mitään tekemistä indien, elektron, postpunkin tai minkään Foalsiin aiemmin liitetyn genren kanssa. Varmaan uppoaa paremmin Billy Talent / Biffy Clyro -yleisölle kuin Foalsista aiemmin tykkäilleille. Valitettavan heikko esitys, varsinkaan laulajasta ei tällaiseen musaan vain ole... QOTSA-revivalia odotellessa!
4
Milesmore – Weight Kaikki mitä tässä on toimii ihan mukavasti. Varsinkin kertsiin lähtö lallatuksineen ja tamppauskomppeineen on kiva. Mutta joo, ei tässä tietysti missään riskirajoilla kuljeta missään vaiheessa. Ookoo hyvän mielen poprockia, jolle on aina paikkansa.
6