Levyraati #58

Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie)

Nicki Minaj’n kakkosalbumista Pink Friday: Roman Reloaded julkaistaan 19. marraskuuta laajennettu versio, joka on nimeltää The Re-Up. Levyn ensimmäisenä maistiaisena kuullaan tanskalaisen Jonas Jebergin (Pussycat Dolls, Pixie Lott) ja ranskalaisen Jean Baptiste Kouamen (Kelis, Madonna) tuottama The Boys, jolla vierailee amerikkalaisartisti Cassie. Pastellisävyissä kylpevän videon on ohjannut Colin Tilley.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Chvrches – The Mother We Share

Glasgowlainen elektropoptrio Chvrches seuraa kesällä ilmestynyttä Lies-esikoissingleään kappaleella The Mother We Share. National Anthem julkaisee Chvrchesin esikoisalbumin vuoden 2013 alkupuolella.

http://youtu.be/Z11GWaf6X8c

Kuudes silmä – Happea

Kuudes silmä on yhtä kuin Jere, Anne, Matti ja Alisa sekä sanoista punk, garage punk, goth rock, gothic, new wave ja Helsinki koostuva tägirypäs. Happea on päätösraita yhtyeen esikois-EP:ltä, joka ilmestyi lokakuun alussa 7-tuumaisena vinyylinä Combat Rock Industryn ja Rytmi Recordsin kautta.

http://youtu.be/g-XAZMHshCY

Local Natives – Breakers

Local Natives on kypsytellyt pitkään kakkosalbumiaan Hummingbirdia, joka ilmestyy lopulta tammikuussa – reilut kolme vuotta pikkuklassikoksi muodostuneen Gorilla Manor -esikoisen jälkeen. Losangelesilaisyhtye höystää reipasta indierockiaan folk-, afro- ja psykedeliavaikutteilla sekä moniäänisillä lauluharmonioilla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Example – Come Taste the Rainbow

Elliott John Gleave eli Example on kasvattanut suosiotaan hitaasti mutta varmaasti. 30-vuotiaan brittiräppärin viime vuonna ilmestynyt levy Playing in the Shadows ylsi kotimaassaan jo listaykköseksi ja toi miehen myös Provinssirockiin. Bengan tuottama Come Taste the Rainbow on avausraita Examplen neljänneltä albumilta The Evolution of Man, joka ilmestyy 19. marraskuuta. Videon on ohjannut Rankin, tuo video-ohjaajista rankin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Robert Storm
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Hyvän kuuloisia soundeja. Joskus aikoinaan ne olisivat kuulostaneet erittäin kokeellisilta, mutta nyt ne taitavat olla ihan poppia. Myöskään rap- ja lauluosuudet eivät olleet huonoja, ainakaan tässä biisissä ne eivät pilanneet hyviä taustoja.
7
Chvrches – The Mother We Share Tämä on näitä erittäin 80-lukuvaikutteisia nykybiisejä. Toisin kuin joitakin vastaavia, tätä pystyi kuuntelemaan, ja saatoin jopa hetkittäin nauttia siitä.
6
Kuudes silmä – Happea Bändin nimen ja biisin alunkin perusteella odotin gootimpaa musiikkia. Lauluosat olivat kuitenkin punkimpia, tuli mieleen Pelle Miljoona. Ei hassumpi, mutta ei tehnyt mitään suurempaa vaikutusta.
6
Local Natives – Breakers Ensimmäisellä kuuntelulla tuntui siltä kuin tässä olisi ollut parikin biisiä päällekkäin. Ei välttämättä huono asia. Lauluosat tuntuivat taustoihin verrattuna hiukan lässyiltä. Lopussa kohosi komeasti. Parilla lisäkuuntelulla saattaisin alkaa pitää tästä.
7
Example – Come Taste the Rainbow Jylhän kuuloinen biisi, jossa yhdistyivät onnistuneesti rap-, rock-, kone- ja etnoelementit. Yhdellä kuuntelulla tämä oli kierroksen paras.
8
Touko Keippilä
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Lähdin kuuntelemaan biisiä kammottavien ennakkoluulojen vallassa joiden mukaan Nicki Minaj on ärsyttävin artisti ikinä. Sit tää kuitenkin oli aika hyvä (ainakin tarttuva jos ei muuta). Akkarikertsi tulee tosi yllättäen ja toimii ja saundit on muutenkin hyvät. Mut Nicki Minaj on edelleen äärettömän ärsyttävä.
6
Chvrches – The Mother We Share Tää on näitä biisejä mitä mahtuu 13 tusinaan. Mikään tässä ei säväytä. Sävellyksenä ihan keskiverto popkappale, muttei missään tapauksessa hyvä. Loistava laulaja ois pelastanu tän mut sellastakaan ei löytynyt. Kaikin puolin todella peruskauraa.
4
Kuudes silmä – Happea Katohan vaan. Retroa! Kahden kuuntelukerran jälkeen muistan kappaleesta vain sen tylsän monotonisen lauluäänen. Mut sehän on sitä retroa.
2
Local Natives – Breakers Odotin jotain todella tylsää perusindielätkyttelyä. Olin väärässä, täähän oli ihan hyvä. Mukavan sekava tunnelma ja oikeesti hyvä kertsi. Mut en mä tätä kuuntelis.
6
Example – Come Taste the Rainbow Mikä biisi! Kitaramelodiat on kuin suoraan Massive Attackilta. Biisi junnaa mutta ei jää paikoilleen. Ensimmäisestä tahdista lähtien kasvava jännite laukeaa vasta biisin loputtua. Ainoa miinus on laulun ajoittainen taka-alalle jääminen.
9
Valtteri Vääri
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Kakkonen on ykkönen.
2
Chvrches – The Mother We Share Tuntuu, että tää on kuultu viime vuosina moneen kertaan. Keksikää jotain uutta.
3
Kuudes silmä – Happea Ja happea tarvittiin. Sen verran oli työlästä tän kappaleen kuuntelu.
2
Local Natives – Breakers Edellisten jälkeen tää kuulostaa todella hyvältä. Kivasti rakennettu äänimaailma. Hyviä yksityskohtia. Stemmoja. Jotain potin räjäyttävää koukkua jäin kuitenkin kaipaamaan.
7
Example – Come Taste the Rainbow Yritin kovasti tykätä, mutta mua vaan ärsytti tää. Nimikkohokeman melodiakulku oli suorastaan raivostuttava.
2
Antti Lähde
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Ei kolahda alkuunkaan. Loppuun kalutulta kuulostaa tämä soundi ja rytmiikka väsyneissä korvissani.
4
Chvrches – The Mother We Share Pirteä esitys, mutta myös kovin laimea. Nämä woo-oo-koukut voisi tässä indie-elektro-pop-tyylilajissa unohtaa vähäksi aikaa... Syytän sinua, Cut Copy!
5
Kuudes silmä – Happea Oikein rapsakka. Menisi ihan täydestä Stupidon Eilisen jälkeen -kokoelmalla syyskuiden ja tiistaiden seassa.
7
Local Natives – Breakers Grizzly Bearin eli laatumusan hengessä mennään, mutta punainen lanka jää puuttumaan. Kaikenlaisia elementtejä on pinottu päällekäin, mutta mitä niillä on haluttu sanoa?
6
Example – Come Taste the Rainbow Herättää mieliteon kuunnella priimakauden Prodigyä tai Massive Attackin Mezzaninea. Niihin verrattuna tämä on kylläkin aivan c-luokan tavaraa, vaikka Examplen äänessä ihan hyvin auktoriteettia onkin. Ihan kauhea video saa kiittämään sitä, ettei MTV enää näytä musiikkivideoita.
5
Waltteri Turunen
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Jaa, en minä tästä ota oikein selvää. Onko tämä sitä postmodernia musiikkia? Rohkea kappale, ei tätä varmaan diskoissa tanssita tai jos tanssitaan, se vois olla jo katsomisen arvoista.
5
Chvrches – The Mother We Share Elektropop on kivaa, mutta tää kappale ei nouse lentoon. Syytän vokaaleja, niillä oli liian iso rooli. Muuten ihan kaunis. +1 iloisesta vauvasta.
6
Kuudes silmä – Happea En usko eikä kiinnosta.
4
Local Natives – Breakers Mukava avaruus, tunne ja tarkoitus. Ajaa asiansa ja jopa ehkä erottuu massasta?
7
Example – Come Taste the Rainbow Rouhee ääni, mutta muuten paska.
4
Jukka Kuusisto
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Kappaleessa on loistava sävellys, taitava laulaja ja hieno sanoma. Kaikkea ihan kokonaisen pisteen edestä.
1
Chvrches – The Mother We Share Elektropop - tuo musiikkityyleistä mahtavin.
3
Kuudes silmä – Happea Ihan kiva.
6
Local Natives – Breakers Kuulosti vähän yhdentekevältä.
5
Example – Come Taste the Rainbow Keskinkertainen.
5
Elina H. Kivelä
Nicki Minaj – The Boys (feat. Cassie) Nickin kannattaisi näemmä useamminkin harrastaa näitä feattaajakavereita, jolloin ei aiheudu kuulijalle niin vahvoja sekavuustiloja, kun yrittää ottaa selvää, ollaanko tässä nyt räppihommissa vai poppilaulajana vai eurohumppaläpsyttelijänä saman biisin aikana. Noin muutenhan tämä on edelleenkin oikeaoppisen sekavaa menoa. Jossakin oli jokin koukku, mutta eihän tästä kyllä toista kertaa selvää jaksa ottaa. Kivoja soundeja, kivoja tukkia.
2
Chvrches – The Mother We Share Tää on taas niin tätä. Kasaripop-uusintoa, sopivan heiveröiset naivistivokaalit ja oo-o-oo-o-oo-o-o-oo-o. En minä jaksa enää. Eikö tämä voisi olla jo niin 2009? Laitetaan pari pistettä semikivoista soundeista.
3
Kuudes silmä – Happea Kasarigootti-uusintoa! Autenttinen meno vuonna 2012! Jes! Olen kohderyhmää, joten nautiskelen mielelläni. Jos jotakin motkotettavaa, niin juustosyntikoita kovemmalle ja vokalisointiin enemmän murjotusta. Muuta en elämältä pyydä.
8
Local Natives – Breakers Tää on vähän tätä musiikkia, jonka tahtiin postaillaan Tumblriin melodramaattisia giffejä 40-lukulaisista mustavalkoleffoista.
1
Example – Come Taste the Rainbow Tämäkö se on se Example, josta kansa on veuhkuissaan? Kiva flow, mutta tota joo. Pääasiassa biisistä jäi käteen maailman ankein kitarasoundi, geneerinen taustalla muhinut konepilputus ja täysin vitun kunnianhimoton kertsi. Tämän perusteella jättäisin muunkin tuotannon tutkimatta.
3