Levyraati #57

Voimaryhmä – Iisisti

Tampereen ska-ylpeys julkaisee kolmannen albuminsa Rudistanin 21. marraskuuta. Josifin ja Risen ohjaamalla Iisisti-videolla rullaillaan Tammelan, Pispalan ja Pyynikin maisemissa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Toro Y Moi – So Many Details

Tammikuun 22. päivänä ilmestyvä Anything in Return on amerikkalaisen chillwave- ja elektropopartisti Chazwick Bundickin kolmas albumi Toro Y Moi -nimellä. Carpark-levy-yhtiön julkaiseman albumin ensimmäinen single on So Many Details.
http://youtu.be/RIWjZBRDzHo

Solange – Losing You

Beyoncén pikkusiskon 27. marraskuuta ilmestyvän Losing You EP:n nimiraita on saanut muidenkin kuin Nuorgamin hittitutkan värisemään. Biisin on kirjoittanut Orange Blood– ja Lightspeed Champion -nimillä levyttänyt Dev Hynes, ja hänen kanssaan kappaletta on ollut tuottamassa Of Montreal -yhtyeen Kevin Barnes. Kappaleen videon on ohjannut Melina Matsoukas.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

LCMDF – Paranoia

Paranoia löytyy LCMDF:n tuoreelta EP:ltä, joka käynnistää Mental Health -nimisen trilogian. Kappaleen on tuottanut miehemme Berliinissä Jonas Verwijnen ja videon ohjannut LCMDF:n ex-jäsen Malin Nyqvist.
http://youtu.be/1xH_7ylpsW0

Christopher Owens – Here We Go

Heinäkuussa vain kahden albumin jälkeen hajonneen floridalaisyhtyeen Girlsin keulakuva Christopher Owens käynnistelee soolouraansa. Owensin esikoisalbumi Lysandre ilmestyy 14. tammikuuta.
http://youtu.be/cEu7XwdkRi4

Raadin tuomiot

Joni Kling
Voimaryhmä – Iisisti Kato, pyöräilyvideo. No, musa on sentään ok. EIKÄ OLE. Tämä on ska-musaa. Tämä on kidutusta.
1
Toro Y Moi – So Many Details Tästä takuulla voisi riittävästi uppoutumalla saada hienoja sävärejä irti, mutta ensimmäinen kuuntelu ei vielä vakuuta.
5
Solange – Losing You Onhan biisi vähän laskelmoitu, kuten myös Kinshasaa henkivä videonsa: Solange taitaa olla tuote siinä, missä isosiskonsakin. Mutta millainen tuote!
10
LCMDF – Paranoia Todella vahva biisi, kun ottaa huomioon, että bändi on samalla sekä suomalainen että "berlin based"
8
Christopher Owens – Here We Go Girls oli selvä sooloprojekti alkujaankin, joten Owens omillaan ei välttämättä eroa tavattoman paljon aiemmasta konseptista. Tämä kuulosti melko tutulta tavaralta kakkoslevy tuoreessa muistissa, mutta kyllä Lysandre tulee varmasti olemaan talven särmikkäimpiä levyjä.
7
Lukas Pearsall
Voimaryhmä – Iisisti Ska-maallikkon korviin tälläinen jollotus tuo lähinnä mieleen Valvomon männävuoden kesähitin. Aivan kuin tuo video ei olisi jo tarpeeksi. En ymmärrä, enkä halua edes yrittää ymmärtää mikä tässä paketissa olisi viehättävää. Toistaiseksi kaikki suomi-ska on kuulostanut maallikon korviin melkolailla samalta.
2
Toro Y Moi – So Many Details Hupsut kasarisynat ja kiillotettu soundimaailma aluksi melkein jopa ärsytti. Tätä kun on kuultu jo liikaa. Loppua kohden melko mukavasti kasvava raita. Satunnaisesti todella hyviä koukkuja. Edes parin kuuntelukerran jälkeen ei jäänyt käteen paljoakaan. Muutaman lisäpyöräytyksen jälkeen kuuntelija palkitaan. Tämähän on melko hyvä raita, ei olisi ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen uskonut. Levyn kontekstissa saattaisi olla vieläkin parempi.
7
Solange – Losing You Onkos tämä joku Top Gunin panokohtauksen taustalla soineen kappaleen cover? Hittitutkani ei värähdä vaikka paikotellen väläytellään todella hyviä melodioita. Ehkäpä taustalla offbeatissä pyörinyt ärsyttävä kiljahtelulooppi vaikuttaa kokemukseen myös.
6
LCMDF – Paranoia Jollain tasolla musiikkia on helppo ymmärtää. Kaikki on niin hip, chic, hauskaa ja niin cool. Ympäri eurooppaa nuoret naiset varmasti voimaantuvat tämän voimasta. Inspiroitumista ei voi estää. Blogispheressä tapahtuu kollektiivinen kostuminen. Lukijoilla väpäjää viikset. Biisi kuulostaa hyvinkin harkitulta ja video sitäkin enemmän. Muutaman kuuntelukerran jälkeen kappale kuulostaa vielä kohtuullisen miellytävältä, mutta kuluttaa itsensä varmasti hyvin nopeasti loppuun. Kertosäe on soinut päässäkin tätä kirjoittaessa niin monta kertaa putkeen, että väsähdän aivan pian.
6
Christopher Owens – Here We Go Melko siedettävää. Lyriikat ovat sietämätön kasa höyryävää paskaa. Hyvin tuotettua, mutta keskinkertaista hippitunnelmointia. Paremman puutteessa voisi vaikka radiosta kuunnella, muttei tämä ikinä tule löytämään soittolistoilleni.
3
Robert Storm
LCMDF – Paranoia Aluksi tämä tuntui viihdyttävältä, mutta jo puolivälissä viihdyttävyys muuttui rasittavuudeksi. Yksinkertainen lällällää-laulumelodia on biisin heikkous, mutta saattaa myös tehdä siitä hitin.
6
Solange – Losing You Lähes tyylipuhdasta kasaripoppia. Solangen äänikin kuulostaa vähän nuorelta Madonnalta. Tällaisissä biiseissä on minusta jotain vähän ällöttävää, tekovuosikymmenestä riippumatta. Vetoaa varmasti joihinkin 80-lukunostalgikkoihin.
5
Voimaryhmä – Iisisti Ska-poljento veti hetkeksi mukaansa. Mutta vain hetkeksi. Laulun tullessa mukaan tämä paljastui äärimmäisen suomalaiseksi ja melko ärsyttäväksi ska-Popedaksi.
3
Toro Y Moi – So Many Details Tässä yhdistyivät kiinnostavalla tavalla 80-luku ja nykyaika sekä pop ja eteerinen ambient-henkisyys. Voisin kuvitella kuuntelevani koko levyn.
7
Christopher Owens – Here We Go Herkkää vanhan ajan musiikkia, joka olisi tarvinnut loisteliaan kertosäkeen toimiakseen. Ilman sellaista tämä oli vain ihan nätti.
7
Kari Koivistoinen
Voimaryhmä – Iisisti Syytän tätä ilmaa, mutta tämä tamperelainen ska kuulostaa ihan hyvältä. Kesä takaisin ja heti!
6
Toro Y Moi – So Many Details Toiminee aamukoomailun lomassa.
6
Solange – Losing You Hämmentävää kyllä, Twin Peaksin -syntikka, sämplätty kirkaisu ja Solangen laulu on varsin toimiva kombo.
7
LCMDF – Paranoia Jos tämän tarkoitus ärsyttää, siinä onnistuttiin. Sähäkästä kitarasoundista lisäpinna, bändillä on varmasti hauskaa vetää tämä keikalla.
4
Christopher Owens – Here We Go Musiikkia hetkiin, kun haluat uppoutua yksin kuluneen samettisohvan uumeniin ja katsella, kuinka auringonvalo läpäisee tilkkutäkin, häikäisten silmiäsi. Kaunista, ajatonta...joutunee lunastaa tämä levy tammikuussa.
8
Tuomas Kokko
Voimaryhmä – Iisisti Kesäinen, niin sanottu ihan hyvä meininki. Ei mitään sen erikoisempaa. Video hipoo raivostuttavuuden rajaa.
6
Toro Y Moi – So Many Details Minulle Toro Y Moi on aina ollut tusinaelektroa tekevä artisti, mutta tämä So Many Details yllättää särmikkyydellään. Kappaleena se ei ole kummoinen, mutta tuo mieleen Beckin, mikä on aina iloinen yllätys.
6
Solange – Losing You Losing You on heittämällä vuoden kovimpia kappaleita. Nyt videon nähneenä voin vain todeta, että Solange on ihana.
9
LCMDF – Paranoia LCMDF kuulostaa virkeämmältä kuin osasin odottaa, mutta video on hirvittävä. Toivottavasti yhtye saa ansaitsemansa toisen mahdollisuuden.
6
Christopher Owens – Here We Go Girlsin debyyttilevy oli hieno, mutta sitten Christopher Owens löysi itsestään kärsivän taiteilijan. Sillä tiellä ollaan yhä. Here We Go on kuitenkin oikeasti liikuttava laulu, joka saa odottamaan jännityksellä Owensin soololevyä.
7
Antti Lähde
Voimaryhmä – Iisisti Läpeensä sympaattinen rallatus, koska Tampere.
6
Toro Y Moi – So Many Details Edellisten Toro Y Moi -albumien perusteella odotukset uutta albumia kohtaan ovat korkealla. Tämä ei niitä laske, joskaan ei nostatakaan. Hyvää soundimaailmaa ja tunnelmaa, mutta enemmänkin albumiraita kuin erityisen kiinnostava singlebiisi.
7
Solange – Losing You Tästä tulee mieleen Q Lazzaruksen & Garveyn Goodbye, Horses ja luonnollisesti tuo Dev Hynesin Blood Orange – eli hyvällä mallilla ovat asiat. Hätäisen taustan ja levollisen synamaton/laulumelodian yhdistelmä toimii älyttömän hyvin. Siinä vaiheessa, kun basso alkaa nypyttää mukana, on voitto jo saavutettu.
9
LCMDF – Paranoia Syvällä olla ysärin puolivälissä. EMF kohtaa Luscious Jacksonin ja Republica Beckin. On tietty vähän rasittava, mutta toimii.
7
Christopher Owens – Here We Go Nätti biisi, ja yksi sukupolvensa sympaattisimmista lauluäänistä. Yllättävät jazz-soinnut, huuliharppu, rupinen soolo ja Liekin tai Absoluuttisen Nollapisteen levyltä anastettu poikkihuiluvälike nostavat perushyvän biisin luokkaa paremmaksi.
8
Aleksi Lehti
Voimaryhmä – Iisisti Supersympaattista videota seuraillessa jäi varsin keskinkertaisen kuuloiseen biisiin keskittyminen vähemmälle. En kuitenkaan jaksa, eli halua kuunnella uudelleen. Kertonee sekin jotain.
2
Toro Y Moi – So Many Details Voimaryhmän rallatuksen jälkeen tämä kuulosti ihan hirmuisen tärkeältä. Toisen kerran kuunneltuani pidän tätä edelleen todella onnistuneena tuotoksena. Onhan näitä soundeja kuultu jo paljon, harvemmin kuitenkaan näin vaikuttavassa muodossa.
8
Solange – Losing You Noilla tekijöillä pitäisi jo saada ihan mukiinmenevää tavaraa väännettyä. Siinä myös onnistutaan. Taustasample vähän epäilyttää, mutten anna sen nyt liiemmin häiritä.
6
LCMDF – Paranoia Kai tätä pitäisi jotenkin vihata? En kuitenkaan pysty siihen. Ihan loistavan hölmö laulumelodia ja cooleista coolein kitara nostavat biisin hittitasolle.
8
Christopher Owens – Here We Go Toimii se näköjään tälläkin nimellä. Huilu nosti pisteitä. Hetken kuulosti jo J. Mascisin virittelevän kitarasooloa, muttei tämä nyt sentään täydellinen ollut.
8
Oskari Onninen
Voimaryhmä – Iisisti koska keskinkertainen sävellys ja ska.
2
Toro Y Moi – So Many Details koska ei suoranaisesti osu mihinkään kulutettuun sounditrendiin ja kiinnostavampi kuin Toro Y Moi tähän asti. Koska alkaa triphop-revivalismi?
7
Solange – Losing You koska TLC ja vuoden parhaita r&b-biisejä. Juuri kun on muuttumassa monotoniseksi, tulee loistava c-osa.
9
LCMDF – Paranoia koska tämä olikin kauheasti parempi kuin muistelin. Soundi on juuri oikealla tavalla kuorrutettu, ja kertsin Weezer-kitarat on vielä huippuekstra.
8
Christopher Owens – Here We Go koska paatos menee väärään suuntaan ja huilu tuo mieleen Jethro Tullin, vaikka Chrissybaby on toki yhä nero.
6
Jukka Kuusisto
Voimaryhmä – Iisisti Ei varsinaista moitittavaa, mutta jotenkin lokeroituu huumorimusiikin puolelle. Se ei ehkä ole tarkoitus?
6
Toro Y Moi – So Many Details Soljui mukavasti sisään ja ulos. Albumillinen tätä voisi kyllä olla liikaa.
6
Solange – Losing You Nuorgamin hittitutka värisee varmaankin siksi, että siitä on paristot lopussa. Tämä kappale ei sisällä hittiaineksia. (Olen tietenkin väärässä, koska olen dinosaurus.)
2
LCMDF – Paranoia Haluaisin nähdä tämän keikalla 22-Pistepirkon lämppärinä.
7
Christopher Owens – Here We Go Vähän tylsä ja tasapaksu.
5
Joonas Kuisma
Voimaryhmä – Iisisti Ska-pyöräilyvideo on hyvä vain, jos siinä esiintyy DJ Lord Fatty.
3
Toro Y Moi – So Many Details Prupruprupru-bassosta tulee mieleen ne kesän festarikeikat, jotka ovat todella tylsiä, mutta joita seuraa siitä teltan ulosmenoaukolta, kun seuraavaan keikkaan on 45 minuuttia ja tässä on tätä oluttakin.
7
Solange – Losing You Vai on Beyoncélla pikkusisko. Huh. A-osa lässäyttää hienon biitin luomat odotukset, mutta kertsi on jälleen täynnä laatua. Lookista plussaa: Sugababes meets Janelle Monae. Anna afron valua vaan.
8
LCMDF – Paranoia Mia Kemppaisen olisi pitänyt olla taannoisella NME:n parhaat kitaristit -listalla. Täytyy olla helvetin vaikeaa soittaa kertiselle särötettyä grunge-kitaraa ja kuulostaa laptopilta. Tykkäsin silti.
7
Christopher Owens – Here We Go En mä kyllä Girlsin hajoittamista näillä perusteilla anna anteeksi.
5
Nick Triani
Voimaryhmä – Iisisti Once again, my dial only goes as low as 1
1
Toro Y Moi – So Many Details A very familiar sound these last couple of years, it's almost de ja vu listening to this, ok song
6
Solange – Losing You Hynes is becoming a great writer of pop and this is one of the years best examples
9
LCMDF – Paranoia Basically a rewrite of Beck's E-pro, which is really ok with me
8
Christopher Owens – Here We Go C Owens rewrites the late Felt catalog, this is also ok with me, sounds a lot like Girls (so really ok)
8
Antoinette Olivia
Voimaryhmä – Iisisti Niitä tyylilajeja, missä ärsytyskynnys on aina matalalla mutta oikealla puolella pysyessä tulokset voi olla hienoja. Tämä tasapainottelee kynnyksellä, kaatumatta kummallekaan puolelle. Saavutus sekin.
4
Toro Y Moi – So Many Details Olen kännissä, ehkä sekin vie tästä jotain pois. Ei yhdellä kuuntelulla nouse miellyttävyyttä - ja lopulta turhauttamista - korkeammalle sen enempää kuin kesken veden laskemisen tuhoutuva vaahtokylpy. Kids, remember to pay your bills.
3
Solange – Losing You Onpa jännä tapaus. Todella kiireinen tausta jonka päälle kehitetään täydellisesti melankolinen popbiisi täynnä koukkuja. Hienoa jälkeä.
9
LCMDF – Paranoia Laiskaa yhä, mutta musiikissa alkaa olla kivoja piirteitä. Koukkua niistä ei saa vaikka kuinka vääntelisi, mutta suomalaisuus alkaa vähitellen haihtumaan soundista. Eikä millekään pitäisi ikinä antaakaan kehuja siksi että se on suomalaista. Äh, back to you.
4
Christopher Owens – Here We Go Ihan symppis, mutta en oo koskaan sinkkubiisejä enempää ole Girlsistäkään innostunut. Mutta Owens on kai käynyt nenäleikkauksessa, nasaali on kadonnut kokonaan. Soundi myös aivan uutta (ööh..Wilcon "She's a Jar" ajoittain turhan vahva mielikuva) mutta katsotaan nyt.
5