Levyraati #56

Steen1 Orkestra – Hello Kitty

Seppo “Steen1” Lampela kiteytti Tiedonantajassa kaiken mitä meidän tarvitsee hänen uudesta yhtyeestään tietää: “Tarjotaan rokkia räppäreille ja räppiä rokkareille. Räppiä satunnaiskäyttävästä rockmiehestä voi tulla hiphopin suurkuluttaja ja päinvastoin. Porttiteoria.” Videon on ohjannut Miika Hakala.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Palma Violets – Last of the Summer Wine

Palma Violets on nuori brittiyhtye, jota Rough Traden Geoff Travis on hehkuttanut jokaisessa mahdollisessa välissä. Kenties siksi, että bändi on signattu Rough Tradelle? Alkuvuodesta esikoisalbuminsa julkaisevan indierock-kvartetin videon on ohjannut Gina Birch.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Girls Aloud – Something New

Roskapopin mestariyhtyeeltä julkaistaan 26. marraskuuta kokoelmalevy Ten, jolla kuullaan bändin suurimpien hittien lisäksi neljä uutta biisiä, joista Xenomanian tuottama Something New on yksi. Ai kuinka monta Britannian top 10 -hittiä Girls Aloudilla on? Kaksikymmentä!

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Adele – Skyfall

Bond-tunnari, tiedätte kyllä. Adele, tiedätte kyllä. Videon on ohjannut kaikista maailman ihmisistä Nick Chappell, eikä esimerkiksi Allan “Rölli” Tuppurainen tai Pierre Nkurunziza.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank)

25-vuotiaan kalifornialaisräppärin major-debyytti Good Kid, M.A.A.D City on ollut yksi syksyn odotetuimmista hiphop-albumeista. Ylistäviä arvioita haravoineen albumin kakkossinglellä ovat Lamarin apuna tuottaja T-Minus ja muun muassa Drakelle ja Nicki Minaj’lle biisejä kirjoittanut Nikhil Seetraham.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Joel Huttunen
Girls Aloud – Something New
5
Adele – Skyfall Tässä on tyyliä, ei niin repäisevä kuin kaksi edellistä tunnaria mutta silti todella smooth.
8
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank)
5
Steen1 Orkestra – Hello Kitty
5
Palma Violets – Last of the Summer Wine
5
Kari Koivistoinen
Girls Aloud – Something New Näen jo Apollon tanssilattian täyttyvän katinkullalla asusteensa kuorruttaneista, siiderietukenossa sipsuttelevista naikkosista. Vähän tiloista riippuen ryntäisin joko mukaan tai hyppäisin yläparvelta alas.
7
Adele – Skyfall Keskinkertaisuudella jatkettu Bond-renkutus
5
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Tavallaan kiinnostavaa, mutta ei kuitenkaan natsaa.
6
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Steenin flirttailut hc-punkin kanssa meni olankolautuksella, mutta kasarihevin, räpin ja suomirockin epäpyhä kolminaisuus vetää kyllä hiljaiseksi. Ehkä tämä olisi ollut kova juttu 20 vuotta sitten?
2
Palma Violets – Last of the Summer Wine Ihan nastoja elementtejä, mutta vaipuu ihan väkisin taustamatoksi.
5
Joonas Kuisma
Girls Aloud – Something New Go girls gogo, NO NO NO!
1
Adele – Skyfall Eikö Adele sanonut lopettavansa musiikin tekemisen?
3
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Vuoden härskein snare-soundi.
7
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Melkein yhtä hyvä kuin @Junkmail.
2
Palma Violets – Last of the Summer Wine Videon Strawberry Fields Forever -vibat eivät auta. Tunkio tuoksuu.
5
Antti Lähde
Girls Aloud – Something New Aidosti tarttuva, vaikka vähän turhan turvallinen – eikä juuri muuta. Xenomanian tyyli ei kolahda edelleenkään, ja Girls Aloudiltakin muistan sympaattisempia viisuja kuulleeni.
5
Adele – Skyfall Ei sävellyksenä kuulosta Bond-tunnarilta – pauhasi sinfoniaorkesteri sitten kuinka johnbarryaanisesti tahansa. Se on melko vakava rikos Bond-tunnarilta, josta rokotettakoon yksi piste. Kokonaisuus on tyylikäs, mutta/eli tylsä.
4
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Ei pysäyttävimpiä biisejä Lamarin levyltä, joka kuulostaa kahden kuuntelun perusteella ihan hyvältä. Tässä joukossa voitto irtoaa kuitenkin helposti.
7
Steen1 Orkestra – Hello Kitty En pidä ollenkaan. Enemmän kuitenkin viihdyn etäisesti RATM-henkisen säkeistön riffittelyn parissa kuin 2000-luvun Apulannan suuntaan kumartavaa kertosäkettä tai lopun kovin kankeaa instrumentaalirevittelyosuutta kuunnellen..
3
Palma Violets – Last of the Summer Wine Tykkäsin tuosta hitaasti syttyvän intron ja Beatles-henkisen videon yhdistelmästä kovasti – biisi jää itsessään aika valjuksi, osin vähän teennäisen lakonisen laulajan takia. Matkaa on vielä brittirockin pelastajaksi, mutta onnea matkaan kuitenkin.
6
Jukka Kuusisto
Girls Aloud – Something New Todella masentavaa. Me tytöt otetaan homma haltuun, koska ollaan niin seksikkäitä. Muita avujahan emme tarvitse. Pauli Hanhiniemen sanoin: "Tyhmää naista ottais en, en sentään oo niin kiimainen."
1
Adele – Skyfall Bond-tunnarina ylempää keskitasoa, mikä on ehkä enemmän Adelen kuin sävellyksen ansiota.
7
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Pisteet siitä, että kerrankin tällainen hiphop-maallikkokin sai sanoista selvää. Miellyttävän tumma tunnelma. Kuitenkin lopulta melko tyhjänpäiväinen kappale.
5
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Kyllä minä ostan tämän konseptin. Tosin riimit saisivat tämän tyyppisessä musiikissa olla kohdallaan.
9
Palma Violets – Last of the Summer Wine Aika heppoisin eväin ollaan liikkeellä. Neljän minuutin pätkässä oli minuutin verran biisiainesta.
3
Mari Toivonen
Girls Aloud – Something New Yksi esimerkki biisistä, josta pyörrän kaikki mielipiteeni pienen kuohuviiniannoksen jälkeen tanssilattialla. Mutta nyt tämä.
4
Adele – Skyfall Mä en tykkää sirkuksesta, sillä siellä tulee aina myötäjännitettyä onnistumisen puolesta. Tämän kanssa oli aluksi sama juttu, mutta nyt muutaman kerran jälkeen uskallan jo laskea hartiani. Tiedän miten tämä onnistuu ja miten ei. Kuutonen.
6
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Tämä yllättää aina soidessaan soittolistaradiokanavalla. Positiivisesti, sillä kappaleen tunnelma on kerrassaan tenhoava. Treenaan uimista ja taustaliplattelut tuovat mieleen pimeässä hallissa tippuvan veden (ei siis mitään perhostelukamaa).
9
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Taas yksi biisi, josta tulevat mieleen kesäiset musiikkifestivaalit. Jos olisin matkalla sinne ystävien autossa, huutaisin täysillä mukana. Marraskuisena aamuna puheosuudet eivät ihan vakuuta. Mihinköhän lopputulemaan sitä tulisi...
7
Palma Violets – Last of the Summer Wine Jotenkin ei vaan oikein kohonnut, ehkä olisi vuonna 1995.
6
Robert Storm
Girls Aloud – Something New Eurohumppaa. Soundeissa oli välillä jotain ihan jännääkin. Saattaisi toimia tanssilattialla ihan hyvin, mutta ei oikein pelkästään kuunneltuna.
5
Adele – Skyfall Pidän Bond-biisien tyylistä, mutta ilman sitä perinteisen pullistelevaa sovitusta tämä biisi olisi aika mitäänsanomaton. Ei noussut Goldfingerin, Thunderballin, A View to a Killin ja You Know My Namen tasolle. Parempi silti kuin Golden Eye.
5
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Hyvä tunnelma, jänniä soundeja. Rap- ja lauluosuuksista taas en innostunut. Kuuntelisin tästä mielelläni instrumentaaliversion.
6
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Huonoa suomiräppiä + huonoa suomiheviä = huonoa musiikkia.
1
Palma Violets – Last of the Summer Wine Pitkän intron perusteella odotin kiinnostavaa musiikkia, mutta sitten lässähti. Loppu oli taas kiinnostavampi. Olisipa välissä ollut oikea biisi..
5
Aleksi Lehti
Girls Aloud – Something New Kaivattu paluu! Se Ashley Colen exän soolotuotanto oli aivan kammottavaa, mutta nyt ollaan takas ruodussa.
10
Adele – Skyfall Ei ihan mahdu top 10 Bond tunnareihin edellisten parin tavoin. Asiaan vaikuttanee viime vuoden Adele-ylitarjonta?
4
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Albumilla on parempiakin kappaleita, mutta kyllähän tämäkin toimii. Snare piiskaa sen verran napakasti, ettei tästä voi olla pitämättä.
8
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Onko nykyään enää muka mitään "rokkareita" ja "räppäreitä"? Huono porttiteoria ja vielä huonompi biisi.
1
Palma Violets – Last of the Summer Wine Biisin alussa ja lopussa oli sen kaltaista äänimaisemaa, että alkoi kyllä ko. orkesteri kiinnostamaan. Itse biisi oli taattua brittilaatua, muttei nyt varsinaiseksi helmeksi kohoa.
6
Waltteri Turunen
Girls Aloud – Something New Aika muodikasta, muttakun oksettaa.
3
Adele – Skyfall Hui! Tuomiopäivä Bondille? Kai tää ihan ok teema on ja sopivasti synkkä, kuin 007 tänäpänä.
5
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Ei tääkään kyllä oikeen kosketa elikä kylmäksi jättää tämä valistusvideo.
5
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Aivan kamalaa. Jos kultaista keskitietä haettiin, niin nyt kuljetaan savisessa ojassa ja tarjoillaan kesteillä harmaata mössöä, joka ei ole lintua eikä kalaa, vaikka menussa kalakukkona myydään.
3
Palma Violets – Last of the Summer Wine Ollaanpa sitä nyt niin autenttisia indiemiehiä, että. Oikein "Handmade", "100% ruista" ja "terveysvaikutteinen". "Perinteisellä reseptillä" my ass.
2
Markus Hilden
Girls Aloud – Something New Ei Girls Aloudin paras kappale, mutta selvästi paras tyttöbändin julkaisema biisi koko vuonna, mikä kertoo GA:n perustasosta.
8
Adele – Skyfall Ehkä Adelen uran heikoin single.
6
Kendrick Lamar – Swimming Pools (Drank) Sanoin Kendrickin albumista kaiken tarvittavan arviossani, mutta siis älyttömän hieno biisi. Upea soundimaailma.
10
Steen1 Orkestra – Hello Kitty Olihan se musiikkiesitys joo.
3
Palma Violets – Last of the Summer Wine Ihan tykkäsin, mutta laulajan ääni ärsytti vähän. Potentiaalinen biisi.
6