Levyraati #50

Jason Lytle – Your Final Setting Sun

Hiljattain esiintymislavoille palanneen Grandaddyn hempeä-ääninen laulaja julkaisee 16. lokakuuta kakkosalbuminsa Dept. of Disappearancen. Levyn kansi, jossa Lytle poseeraa suojakypärässä, henkseleissä ja maalin tahrimissa farmarihousuissa, on mahdollisesti vuoden sympaattisin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua

Monsp julkaisee lokakuun lopulla Ruger Hauerin kakkosalbumin Erectrus. Hiphoptrion muodostavat Pyhimys, Paperi T ja Tommishock, joiden lisäksi Minun on ollut ikävä sinua -singlellä kuullaan folk-nero Joose Keskitaloa. Kappaleen on tuottanut Jesse-yhtyeestä tunnettu Kalifornia-Keke yhdessä Moonlit Manin kanssa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Moon Duo – Sleepwalker

Wooden Shjips -kitaristi Erik “Ripley” Johnsonin ja Sanae Yamadan muodostama krautpsykedelia-duo julkaisee lokakuun alussa kakkosalbuminsa Circlesin. Esseeisti Ralph Waldo Emersonin inspiroima albumi on miksattu suomalaivoimin Berliinissä pyöritettävillä Kaiku-studioilla. Sleepwalker-kappaleen videon takana on Hylas Film.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Muse – Madness

Lokakuun alussa ilmestyvät The 2nd Law on Britannian progepopjättiläisen Musen kuudes studioalbumi. Levyllä huhuillaan olevan vaikutteita elektronisesta musiikista, erityisesti dubstepistä ja ranskalaisen Justicen aggressiivisesta housesta. Levyn kakkossinglen Madnessin videon on ohjannut Anthony Mandler.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Lucy Rose – Middle of the Bed

Columbia julkaisee ensi viikolla 23-vuotiaan Lucy Rosen esikoisalbumin Like I Used To 24.9. Joni Mitchelliin verratun brittitulokkaan ääntä on kuultu muun muassa molemmilla Bombay Bicycle Clubin albumeilla. Middle of the Bed -kappaleen videon on ohjannut Orestes Mitas.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Niko Koskela
Jason Lytle – Your Final Setting Sun
3
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua
10
Moon Duo – Sleepwalker
4
Muse – Madness
7
Lucy Rose – Middle of the Bed
5
Aleksi Lehti
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Eipä kappaleessa hirveästi tapahtunut, mutta juuri sen verran kuin pitikin.
8
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Jumalauta Suomessa tehdään nykyään hyvää musiikkia. Odotukset albumin osalta aika katossa, eikä tämä niitä ainakaan laskenut.
9
Moon Duo – Sleepwalker Eihän tässäkään juurikaan ollut sisältöä. Väkisin kuitenkin junnasi itsensä positiivisen puolelle.
6
Muse – Madness Paras biisi Muselta sitten Absolution-levyn. Kitarasoolosta plussa.
6
Lucy Rose – Middle of the Bed Näytti vaaralliselta toi neidon holtiton ilman kypärää pyöräily.
4
Leo Pääkkönen
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Jasonin hunajaisuuden huomioonottaen on herra omassa biisissään aivan liian taka-alalla.
6
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Tänä syksynä se syvenee ilmeisesti entisestään.
9
Moon Duo – Sleepwalker Kiva renkutus ilman koukkua, tai nousuja, tai laskuja, tai oikeastaan mitään mieleenpainuvaa. Itäsaksalaisesta pornotuottaja/tennislookista miinuspiste, videolle raahatuista daameista plussa.
4
Muse – Madness Oikeasti jätkät, keskittyisitte siihen eeppiseen kitarajyrinään jota kuultiin Origin of Symmetryllä ja Absolutionilla, jättäkää syntikkapörinät niille jotka osaavat. Mitäänsanomatonta ujellusta. Ja Kanyen&Jay-Z:n No Church In The Wildin jälkeen videon mellakkapoliisikuvastokin tuntuu äärilaimealta.
2
Lucy Rose – Middle of the Bed Mimmihän osaa laulaa. Harmi, että vastaavaa äänenkäyttöä kuulee tätä nykyä noin n+1 indietytyiltä, muutoin tästä olisi kasvanut varmaan ihan mielenepainuva raita.
5
Antti Lähde
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Pienestä väkinäisyydestä huolimatta tämä pehmo-Dälek kohtaa Paavoharjun -resepti toimii ihan hyvin. En kuitenkaan usko, että kestää ihan loputtomasti kuunteluja.
7
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Lytle on tietysti paras ja sympaattisin ja tämäkin kappale säkeistön loppuun asti totuttua nallekarhunerokkuutta. Sen jälkeen ei vain tapahdu juuri mitään. Silti: levyä odotellessa.
7
Moon Duo – Sleepwalker Jos biisi kuulostaa Clinicin ja 22-Pistepirkon risteytykseltä, se ei voi olla huono, vaikkei juuri mitään ole jaksettu säveltääkään.
8
Muse – Madness Queen ja I Want to Break Free mainittakoon täälläkin. Miellyttävä, mutta ei lähde mihinkään. Kummallinen singlevalinta.
6
Lucy Rose – Middle of the Bed Ihan kauhean tylsä ja miljoonaan kertaan kuultu laulutyyli syö tästä kaiken kiinnostavuuden alta aikayksikön, vaikkei taustoissa kauheasti motkotettavaa olekaan.
4
Jari Mäkelä
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Odottelen oikeasti innolla The Polyphonic Spreen tulevaa albumia.
6
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Kiva video, vaikka Kim Lönnholm onkin leikannut pois söpöt kiharansa. Siitä ja muodikkaista kansanmusiikkivaikutteista pitkä miinus.
4
Moon Duo – Sleepwalker Vaikka on autenttisesti oikein Berliinissä miksattu, lopputulos kuulostaa miellyttävästi suomalaiselta krautsoundilta. Madonna, oletko kuulolla?
6
Muse – Madness Suggs ja kumppanit ovat jättäneet pirteän rocksteadyn taakseen ja tekevät geneeristä aikuisdubsteppiä. One step beyond!
5
Lucy Rose – Middle of the Bed Keskittyneen 37 sekunnin kuuntelun jälkeen tuli semmoinen olo, että ihan kuin olisin jo kuullut tämän jossain.
4
Jussi Jaakkosela
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Kivasti rullaava biisi ja ainakin yhden kuuntelun perusteella tuntuu soundit ja sävellyskin toimivan. Vähän taustamusiikkimainen. Onko se sitten huono asia?
7
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Aihe niin Joosemainen kuin vain olla voi. Mielenkiintoinen biitti ja taustat painostavat. Aika tradiotionaalisynkistelyä tämä, mut hylättyjen pyörien metaforasta täytyy antaa ylimääräinen piste.
8
Moon Duo – Sleepwalker No johan on menoa, ei tässä kauheasti sisältöä ole, mut kiva fiilis. Tällaista oli takuulla kuuskytluvulla.
6
Muse – Madness Kyllähän tästä tajuaa mitä on haettu, mut kun ei onnista niin ei voi mitään. Turha odotella että kappale lähtisi liikkeelle tai olisi edes vähemmän ärsyttävä.
2
Lucy Rose – Middle of the Bed Tämä jo niin kuultu ja nähty. En tämän perusteella ihan menisi Joni Mitchelliin vertaamaan, joka on kuitenkin edelleen ihan luovan ja kekseliään kuuloista musiikkia.
3
Waltteri Turunen
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Jotain jäi uupumaan tästä, en oikein osaa sanoa mitä. Jotenkin ei vaan.
6
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Tässä on hyvä äänimaailma ja kieroa lyriikoissa. Mie tykkään.
7
Moon Duo – Sleepwalker Tässä tulee ehkä videosta plussaa, mutta minkäs teet kun sydän sanoo niin.
6
Muse – Madness Joo, sori. Mie oon pehmee sisältä.
8
Lucy Rose – Middle of the Bed Äsh. Laulais ees ranskaksi, niin sanat ei haittais. Videosta pieni plussa.
5
Tuomas Kokko
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Grandaddy oli yhteen aikaan suosikkiyhtyeitäni. Siksi on mukavaa, että bändin keulakuva Jason Lytle on näin hyvässä vireessä. Kappale ei kuitenkaan kanna viittä minuuttia, olennaisin olisi välittynyt lyhyemmässäkin ajassa.
7
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Ruger Hauer kuulostaa tällä uudella sinkullaan väkinäiseltä. Biitti on hieno kaikessa kummallisuudessaan, Joose Keskitalokin sopii kertsiin. Mutta räppäreiden misogynistisiksi tulkittavissa olevat verset vaivaannuttavat. Toivon, ettei tuleva levy ole yhtä epätasainen kuin debyytti.
6
Moon Duo – Sleepwalker Landfill indierockia. Toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Video saa kuuntelemaan kappaleen alusta loppuun, muuten skippaisin seuraavaan jo puolivälissä.
5
Muse – Madness Muse on musiikkiteollisuuden vastine Hollywoodin katastrofielokuville. Laskelmoituja, teollisesti tuotettuja tunteita, mutta ainakin tietää, mitä saa.
4
Lucy Rose – Middle of the Bed Toisin kuin Moon Duon tapauksessa, nyt video kannustaa skippaamaan seuraavaan kappaleeseen. Nyt kärsivällisyys palkitaan: lopun kättentaputukset jättävät kappaleesta ihan kivan muistikuvan. Tällaisia laulaja-lauluntekijöitä on luultavasti tuhat muuta Lucy Rosen lisäksi. Se tosiasia tekee hänen urastaan vaikean.
4
Lukas Pearsall
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Tunnelmapala toiminee levyn yhteydessä. Sinkuksi irroitettuna hienosta välisoitosta huonomatta melko mauton kappale.
7
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Puhtaasti nerokas raita. Joosen osuus ei valitettavasti yllätä mitenkään.
9
Moon Duo – Sleepwalker En tiedä onko biisi videota varten tehty vaiko toisinpäin. Helppo kuvitella britteihin sijoittuvan Pulp Fiction prequelin aloitusraidaksi. Tarantino kusee hunajaa tämän kuullessaan.
7
Muse – Madness En pitänyt yhtyeestä ennen näitä uusia vaikutteita. Nyt pidän vielä vähemmän.
2
Lucy Rose – Middle of the Bed Upeasti soiva ääni ja iso tuotanto. Kappale latistuu aika nopeasti lyriikkansa ansiosta. Rakkaudesta laulavia naisfolkkareita kun tulee briteistä muutenkin jo ihan tarpeeksi. Onneksi junnaava kappale on tajuttu jättää tarpeeksi lyhyeksi. Ei haise, eikä tuoksu.
7
Antoinette Olivia
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Baba O'Riley lentävien tikarien ihmemaassa. Jestas, kuulostaapa suomalaiselta. Mutta koska artisti on ulkomainen, suomalainen tarkoittaa - kuten yleensäkin joitain poikkeuksia vaille - tönkköä haparointia. Ei mee yhtään minnekään.
3
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua No huhhuh. Vaikuttava synkkyydessään. Juuso ei toimi tähän tosin yhtään, helvettiin tuo jokapäiväinen slaavilaistraagisuus ja tuo parit miinukset.
8
Moon Duo – Sleepwalker Oikein hyvä poljenta, osuu akselillaan puoliväliin tarttuvuutta ja tekstuuria. Kertsi melkein hupaisan itsestäänselvä mutta noinhan sen kuuluukin mennä.
8
Muse – Madness Melko järjettömällä ylivoimalla Musen paras kappale koskaan. Se Bellamyn poika ei ylilaula vaan näyttää pientä itsekuria. Kerrankin. Lisää tätä toivon heiltä, nyt voi jopa kuunnella koko kappaleen näiltä.
7
Lucy Rose – Middle of the Bed Pyh. Vailla mitään persoonallista.
1
Joni Kling
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Mukavan hektisesti etenevä biisi, kunnes tajuaa että täähän on joku Chris Rea, jolla on siis kiire jotain joulukalkkunaa syömään ennenkun se jäähtyy ja tie on pimeä jne.
5
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Kuulostaa, että pitkä viikonloppu ja nää nuolee puhtaaksi viimeistä bentsolätkää ja varjot elää seinillä. Hyvä sekoilumeno ja syysbiisi, mutta en mä tätä siellä Chris Rean autossa kuuntelis koska joulu ja kaikki
8
Moon Duo – Sleepwalker Miksi toi tollainen Wes Anderson -video?
7
Muse – Madness Queen mainittu. Ehkä Berlinin The Metro... Perustyylikäs syntsaraita, joka on ainakin reilusti parempi sitä alkuaikojen kiekufasaani-Musea.
6
Lucy Rose – Middle of the Bed Kuulostaa täysin samalta kuin 100% kaikista maailman naisartisteista, mutta biisinä ihan jees...
3
Jukka Kuusisto
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Biisi oli periaatteessa hyvä, mutta tuollaisena sovituksena melko epäkiinnostava. Joku kitararockbändi voisi tehdä tuosta oivan coverin.
6
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Sisälsi paljon hyviä elementtejä. En vain voi sille mitään, että minulle 99 % räpistä on sellaista, että riimit on kiinnostavaa kuulla kerran ja sen jälkeen mielenkiinto lopahtaa. En vain ilmeisesti kuulu kohderyhmään.
6
Moon Duo – Sleepwalker Siinä oli keksitty vetävä riffi, jonka ympärille pystyisi tekemään kokonaisen kappaleen. Ja sitten oli tehty juuri niin. Missäköhän muissa kappaleissa on tuo sama riffi...
7
Muse – Madness Vai että oikein huhuillaan olevan vaikutteita elektronisesta musiikista. Tuohan oli silkkaa kovalevypoppia. Minä kun luulin Musen olevan rockyhtye. No, olihan siinä kitarasoolo.
4
Lucy Rose – Middle of the Bed Aineksia on vaikka mihin. Vähän jäi vielä vaisuksi; kaipaisin vähän rouheampaa ja rohkeampaa otetta. Lupaavaa, lupaavaa.
7
Oskari Onninen
Jason Lytle – Your Final Setting Sun Alusta lähtee kivan lytlemäistä kevytfuturismia, mutta sitten se vain jatkuu, jatkuu ja jatkuu muuttumattomana ja äh.
6
Ruger Hauer – Minulla on ollut ikävä sinua Mainio biisi, tylsät räpit ja maininnan jälkeen mäkin tartuin noihin misogynistisiin vivahteisiin. Joosessa ei oo mitään yllättävää. Tosin oli jo aikakin, että joku tämän kortin vetää.
7
Moon Duo – Sleepwalker Kun alempana on Musen biisi, en voi olla kuvittelematta, miltä tämä kuulostaisi, jos jäykkiin riffeihin ympättäisiin musemaista groovea. Tai siis, ihan Museltahan tuo soitto silloin kuulostaisi.
8
Muse – Madness Yllättävän hyvä ennen lopun coldplayailua! Haluaisin tämän mäsh-upattavan Petri Nygårdin Märkää-biisin kanssa.
6
Lucy Rose – Middle of the Bed Tämän laulajattaren ainut meriitti lienee se, että hän on "ihana ja herkkä naisartisti."
2