Haloo Helsinki! – Maailma on tehty meitä varten

Ratas

Haloo-Helsinki-promo-1

Elli, Ellin huulet ja pojat.

Haloo Helsinki on sittenkin meitä kaikkia popfaneja varten.

Haloo HelsinkiOn melko ihana tunne, kun joku potentiaalinen artisti tai yhtye onnistuu viimein kunnolla. Haloo Helsingin kohdalla jo edellisen III-albumin mainiot singlet antoivat lupauksia, mutta nyt Maailma on tehty meitä varten lähes räjäyttää pankin – ja kuitenkin takavasemmalta.

Tinkimättömästi keikkasuosion kautta rutiinia hankkinut yhtye on salavihkaa aikuistunut, mutta ei sillä perinteisellä tylsällä tavalla – päinvastoin, Haloo Helsingin aikuistuminen merkitsee kaikkea kiinnostavaa: luontevampia sanoituksia, raikkampaa soundimaailmaa, yllättäviä kokeiluja sekä ennen kaikkea muutamia Huuda-singlen kaltaisia loistavia sävellyksiä.

Koska Haloo Helsinki aloitti nuorena ja suoraan valokeilassa, heidän on ollut pakko kypsyä suurennuslasin alla. Siihen nähden Maailma on tehty meitä varten on jopa rohkea levy. Kunnianhimoinen singlekaksikko Vapaus käteen jää ja Huuda on levyn kulminaatiopiste. Sen jälkeen kuullaan vielä viisi mainiota biisiä: mahtipontinen nimikappale, kuulaasti poppaava Hetki on kaunis, huimaavan hieno Lähtovalmiina-slovari, voimapoppia rakasteleva Rakkaus ja intensiivinen Syvälle silmiin.

Tusinaan mahtuu tietenkin vastapainoksi muutama kesympi esitys, mutta niitä enemmän miinuspisteitä tulee muutamista sanoituksista, jotka kuulostavat rimmatessaan paikoin harvinaisen väkinäisiltä, kuten Taivaanlaivan ihmisyyttään/…hyvyyttään/…syyttää/…syvyyttään/…daivaan/…raivaan”. Ellin säkeiden loppuja korostava laulutapa vielä alleviivaa tuota ongelmaa. Albumikokonaisuutta ne eivät kuitenkaan himmennä liiaksi, sillä pohjimmiltaan kappaleet on kuitenkin tehty keikoilla yhteislaulettaviksi, kuten Haloo Helsingin asemassa olevan yhtyeen pitääkin ne tehdä.

Tavallaan Maailma on tehty meitä varten kiteytyy Lähtövalmiina -kappaleen ”Tiedän että sä nautit/Tiedän että sä olet elossa” -säkeeseen. Albumia on ilo kuunnella, sillä siitä välittyvät luontevasti ja positiivisella tavalla kaikki tien päällä ja studiossa vietetyt tunnit, päivät, viikot, kuukaudet ja vuodet.

Haloo Helsinki ei ole vielä valmis, mutta keikkabussi on käännetty oikeaan suuntaan.

79

Maailma on tehty meitä varten ei ole minkäänlainen mestariteos, mutta ehkä jotain vielä parempaa ja hetkeen sopivampaa: luonteva silta bändin aiemman materiaalin ja tulevan välillä ja kaikkein parasta siinä on se, ettei kukaan tiedä, mitä vastarannalla odottaa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!