Small talk: vieraana Charli XCX

Tomi Palsa kuvasi Charli XCX:n Helsingissä ennen artistin ensimmäistä Suomen-keikkaa Tavastialla.

Tomi Palsa kuvasi Charli XCX:n Hotelli Seasidessa ennen artistin ensimmäistä Suomen-keikkaa Tavastialla.

Brittiläinen Charli XCX julkaisi kuluvalla viikolla True Romance -debyyttialbuminsa. Nuorgam tapasi Tavastialla Ellie Gouldingia lämmitelleen elektropopparin Helsingissä ja sai kuulla, että tämä haluaisi matkustaa aikakoneella 1990-luvun alkuun ja mennä The Curen keikalle.

Mikä on ensimmäinen popkappale, johon rakastuit?

Britney SpearsinBaby One More Time oli lapsena yksi suosikkikappaleistani. Pyysin äitiäni laittamaan hiukseni samalla tavalla kuin Britneyllä on musiikkivideolla. Sitten tanssin kotona kappaleen tahdissa. Britney oli yhteen aikaan minun esikuvani. Halusin olla kuin hän. Kuuntelen yhä Britneyn levyjä, koska hänellä on joitain mahtavia kappaleita, kuten Gimme More ja Piece of Me.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä musiikkivideon muistat parhaiten lapsuudestasi?

Spice Girlsin Say You’ll Be Theren. Se on se video, jolla he ovat aavikolla nahka- ja pvc-asuissa. Se on yksi kaikkien aikojen suosikkivideoistani.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Oletko koskaan valehdellut musiikkimaustasi vaikuttaaksesi viileämmältä kuin oletkaan?

”En ole. Nytkin olen puhunut Britney Spearsista ja Spice Girlsista, joita monet pitävät jostain syystä noloina.”

Olet antamissasi haastatteluissa kertonut, että pidät 1990-luvun muodista.

”Kyllä, koska silloin pukeuduttiin rohkeasti. Tarkoitan, että keskenään erilaisia vaatteita yhdisteltiin ennakkoluulottomasti. Silloin vaatteissa oli myös törkeitä ja hauskoja printtejä.”

Mitkä ovat suosikkielokuviasi 1990-luvulta?

Julmia aikeita, Noitapiiri sekä Empire Records – menoa ja musaa.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä lopettaneen yhtyeen tai edesmenneen artistin olisit halunnut nähdä livenä, mutta et koskaan nähnyt?

”Haluaisin matkustaa ajassa taaksepäin, että voisin nähdä The Curen livenä 1990-luvun alussa. Bändihän keikkailee yhä, mutta minua kiinnostaisi nähdä, millainen se oli aikoinaan. Close to Me on suosikkikappaleeni The Curen tuotannosta.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä artisti tai yhtye tekee maailman tärkeintä musiikkia juuri nyt?

”Omalla albumillani on mukana tuottaja Ariel Rechtshaid. Hän on yksi kiinnostavimmista musiikintekijöistä tällä hetkellä. Hän on ollut tekemässä esimerkiksi Usherin levyä. Toisena nimenä voin mainita Blood Orangen, eli Dev Hynesin, joka on tuottanut Solangea. Minusta on tärkeää, että tuollaiset kiinnostavat tekijät saavat musiikkiaan radiosoittoon ja listoille. Se tekee popmusiikista jännittävää.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kenen muusikon haluaisit laulavan tai soittavan levylläsi?

”Minusta olisi mahtavaa, jos saisin Björkin laulamaan levylleni. En kuitenkaan usko, että hän suostuisi. Hänen äänensä on vain niin uskomaton. En minä välttämättä uskaltaisi edes pyytää häntä, koska hänen reaktionsa jännittäisi minua niin paljon.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Millaista on ollut kiertää Ellie Gouldingin kanssa?

”Tämä on ollut hauskaa. Minusta on kivaa, että keikoilla on ollut nuorta yleisöä. Aikaisemmin olen kiertänyt esimerkiksi Coldplayn kanssa, jolloin keikoilla oli ihan toisenlaista porukkaa kuin nyt.”

Millä tavalla tuhlaat aikaasi kaikkein mieluiten, kun olet kiertueella?

”Minulla ei ole juurikaan vapaa-aikaa, mutta jos sitä on, niin istun hotellihuoneen sängyllä ja katson YouTube-videoita.”

Jos saisit pelastaa yhden levyn kokoelmastasi, mikä se olisi?

”Luultavasti Kate Bushin The Sensual World. Ostin sen aikoinaan pelkän kannen perusteella, mutta albumia kuunnellessa minä hämmästyin tuotannosta ja Bushin uskomattomasta äänestä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua tällä hetkellä?

Chris Cunninghamin ohjaamien musiikkivideoiden, kuten Madonnan Frozenin, Björkin All Is Full of Loven tai Aphex Twinin Windowlickerin, katsomisesta tulee luova fiilis. Myös isoäitini inspiroi minua, hän on Intiasta. Haluaisin tehdä seuraavan levyni siellä. Minua inspiroi myös matkustaminen. Kiertueella pääsee näkemään vieraita kaupunkeja.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Charli XCX:n True Romance ilmestyi 15. huhtikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!