Ennakkokuuntelussa: Joose Keskitalo & Kolmas maailmanpalo – Vyötä kupeesi ja tule!

Joose Keskitalo Unien Savonlinna -dvd:n julkistuskonsertissa marraskuussa 2010. (Kuva: Oskari Onninen)

Nuorgam ylpeänä esittää: Joose Keskitalon ja Kolmannen maailmanpalon Vyötä kupeesi ja tule! -albumi on teidän kuultavananne seuraavan viikon ajan.

Lisäksi Keskitalo, 2000-luvun 13:nneksi neroin muusikko, esittelee lyhyesti kaikki 15. helmikuuta ilmestyvän levynsä kappaleet. Artistin omasta toiveesta levy on kuultavana A- ja B-puolen mittaisina osuuksina. Olkaa hyvät!

A-puoli:

A1: Tervetuloa
”Tämän laulun sanat on otettu kuvasta, joka lopulta päätyi myös levyn kanneksi.”

A2: Kärpäset
”Minulla oli tässä muutama vuosi taaksepäin yritys tehdä jonkinlaista kuunnelman käsikirjoitusta. Kirjoitin paljon, mutta en saanut mitään valmista aikaiseksi. Kärpäset on kaavittu kasaan tämän projektin raunioista.”

”Vieläkin muistan tunteen, kun litistin Tuotteen-tehtaan vintillä kusiämpäristä ravintonsa saaneen kärpäsen kuoliaaksi.”

A3: Aleksander Aava
”Minä olen kysynyt luvan Aleksanterilta tähän lauluun hänen hautansa äärellä. Ehkä hän, runoilija kun oli, ymmärtää vilpittömän pyrkimykseni ja antaa anteeksi, että paljastan hänen salaisuuksiaan.”

A4: Hiihtäessä korvessa
Väli-instrumentaali.

A5: Rakkaus tuo muukalainen
”Tämä laulu syntyi kuin itsestään.”

B-puoli:

B1: Vyötä kupeesi ja tule!
”Tämän olen napannut eräästä saarnakasetissa: ’Minulle tuli ihmeellinen olo. Mikä sinun on, minulta kysyttiin. Annettiin taivaasta viinaa. Josta tulee se raitis humala, se hyvä meno!'”

B2: Meedio Mouhu
”Meedio Mouhusta riittäisi meillä paljonkin sanottavaa. Olen kerännyt tiedonjyviä Mouhusta sieltä täältä ja lopulta koonnut yhteen tällaisen version hänen elämästään. Kun Mouhu kuoli, hänen tönönsä purettiin nopeasti, ikäänkuin ihmiset olisivat halunneet unohtaa, että sellainen mies oli koskaan elänyt.”

”Olen tehnyt tämän laulun aikoja sitten, mutta vasta tälle levylle löysin sille sopivan ilmaisumuodon.”

B3: Mene säkin sisään
”Me improvisoimme ja Alangon Petri lauloi jotain tämän tapaista. Se oli minusta hienon kuuloista. Muistin varassa jäsentelin improvisoidut sävelet ja sanat lauluksi. Se alkuperäinen improvisaatio on julkaistu Maan näkyjä -levyllä Kerrostalot-nimellä. Mene säkin sisään on ensimmäinen laulu jota lähdimme äänittämään tälle levylle ja sattumoisin levyllä kuultava versio on viimeinen laulu jonka äänitimme levylle.”

B4: Olemme tulleet luoksesi
”Tämän laulun pohjalla on eräs Venäjän mustalaisten kansansävelmä. Mutta kun muistinvaraisesti yrittää soittaa jotain, siitä tulee helposti oma laulu.”

B5: Tavataan pohjassa
Väli-instrumentaali.

B6:Pyhä Arseni
”Pyhä Arseni karkoittaa pirun Konevitsan saarelta.”