Levyraati #63

K-X-P – Melody

Op:l Bastardsin perustuksille syntynyt K-X-P on saanut valmiiksi seuraajan vuoden 2010 nimettömälle esikoisalbumilleen. Helmikuussa ilmestyvä 2 yhdistää tiedotteen perusteella musiikkityylejä kxp-mäisen vapaamielisesti: “…rock’n’roll-shamanismia, glam-punk-hulluutta, jurnuttavaa tanssimusiikkia, elektronista Motörhead-teknoa ja ripaus krautrockia”. Nam!

http://youtu.be/sLxuG7pME_k

Atoms for Peace – Default

Atoms for Peacen Default-single on julkaistu jo kotvanen sitten, mutta saakoon mahdollisuutensa nyt myös Levyraadissa – onhan Thom Yorken superbändin esikoisalbumi vihdoin saanut virallisen julkaisupäivän. XL Recordings julkaisee Amokin 25. helmikuuta. Radiohead-miehen lisäksi bändissä soittavat tuottaja Nigel Godrich, Red Hot Chili Peppersin Flea sekä muun muassa Beckin ja R.E.M.:n taustalla rumpuja soittanut Joey Waronker.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Esben and the Witch – Deathwaltz

Esben and the Witchin tummanpuhuva esikoisalbumi Violet Cries (2011) sai rohkaisevan vastaanoton, vaikkea nostanutkaan brightonilaista indierockyhtyettä aivan kaikkien BBC:n Sound of -pollissa noteerattujen artistien tasolle. Matador Records julkaisee bändin kakkosalbumin Wash the Sins Not Only the Facen 23. tammikuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Pono – Suoraan silmille

Monsp Records julkaisee Ponon kakkosalbumin Ei näillä kilsoilla 25. tammikuuta. Levy ilmestyy yli kuusi vuotta forssalaislähtöisen räppärin Puoliksi matkalla -debyyttilevyn jälkeen. Suoraan silmille -kappaleen ovat tuottaneet Leo Luxxxus ja Jack-Henry Jr.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Veronica Falls – Teenage

Kuudes Aisti -festivaalilla hurmannut lontoolainen indiepopyhtye julkaisee seuraajan vuoden 2011 nimettömälle esikoisalbumilleen. Waiting for Something to Happen ilmestyy helmikuun ensimmäisellä viikolla. Levyn on äänittänyt Rory Attwell (Male Bonding, The Vaccines).

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Ville Anttonen
K-X-P – Melody
10
Atoms for Peace – Default
9
Esben and the Witch – Deathwaltz
7
Pono – Suoraan silmille
3
Veronica Falls – Teenage
4
Lauri Väinölä
K-X-P – Melody Ihan hyvin junnaa. Ei kuitenkaan iskeny vielä ihan niin lujaa ku eka levy.
7
Atoms for Peace – Default Kuulostaa Radiohead- sivuprojektilta/Thom Yorke- soololevyltä. Ihan jees osastoa, mut "superbändi" ei saa nyt ihan kymppiä. Onkohan yhtään ns.superbändiä, joka olis oikeesti tehny superhyvän levyn?
7
Esben and the Witch – Deathwaltz Kivat kitarat, muuten ei mitään sensaatiomaista.
5
Pono – Suoraan silmille Näissä levyraadeissa on liikaa rap- biisejä. Sori, räppi/hiphoppi ei vain ilmaisumuotona uppoa. Kertsin robottiäänelle extramiinus.
1
Veronica Falls – Teenage Musiikkia, joka ei ärsytä ketään. Aika pliisua.
4
Jussi Jaakkosela
K-X-P – Melody Kolmas ja viimeinen yritys täyttää arvioita. Tiedotteen kuvaus on (kenties poikkeuksellisesti) täysin paikkansa pitävä. Samoista aineksista on soppaa keitetty usein ennenkin, mutta harvoin yhtä hyvin tuloksin.
9
Atoms for Peace – Default Tiedä sitten miten superbändin muut jäsenet ovat tähän tuotokseen vaikuttaneet - Thomin soololta tämä minun korviin kuulostaa. Eikä siinä mitään. Menee levy ehdottomasti kuunteluun jahka ilmestyy.
9
Esben and the Witch – Deathwaltz Ihan hyvän kuuloista. Maalailevaa ja mahtipontistakin. Tartuntapintaa saisi olla vähän enemmän. Näillä parilla kuuntelulla ei kutosta enempää pysty kuitenkaan antamaan.
6
Pono – Suoraan silmille Suomessa tehdään nykyään niin hyvää räppiä että on jotenkin outoa tämän saamat myönteiset arviot keskustelupalstoilla. Tylsää, voi olla etten vaan tajua.
2
Veronica Falls – Teenage Tutun kuuloista tavaraa. Ihan hiukkasen tuo kaihoisa pirteys (paremman termin puutteessa) alkaa loppua kohti ärsyttämään, muuten voisi antaa seiskankin. Mutta positiivisen puolelle jää kokemus lievästi.
6
Antti Lähde
K-X-P – Melody
8
Atoms for Peace – Default
6
Esben and the Witch – Deathwaltz
4
Pono – Suoraan silmille
5
Veronica Falls – Teenage
7
Jukka Kuusisto
K-X-P – Melody Tylsä ja yhdentekevä.
3
Atoms for Peace – Default Tylsä ja yhdentekevä.
4
Esben and the Witch – Deathwaltz Melkein nukahdin.
4
Pono – Suoraan silmille Hieman korni.
2
Veronica Falls – Teenage Aurinkoinen.
8
Nick Triani
K-X-P – Melody kraut stomping a la glitter band, ace tune
8
Atoms for Peace – Default it's really ok
7
Esben and the Witch – Deathwaltz sounds like a cranberries/sundays b side
3
Pono – Suoraan silmille wow, the video clip does not help
3
Veronica Falls – Teenage love this retro energy
8
Antti Soukka
K-X-P – Melody Oikein kivan kuuloinen alku, mutta loppupuolella muuttui tylsemmäksi.
7
Atoms for Peace – Default Kid A <3
9
Esben and the Witch – Deathwaltz Liikaa kaikua, liian vähän omaperäisyyttä.
5
Pono – Suoraan silmille Kivat dubstep-pörinät, muuten ei lämmittänyt.
3
Veronica Falls – Teenage Yhdentekevä. Ei edes haitannut.
5
Olli Timonen
K-X-P – Melody Video poistettu youtubesta.
5
Atoms for Peace – Default Biisi eteni hitaasti, jos ollenkaan. Vähän paikallaan junnaava kappale, joka voisi kelvata albumiin täytteeksi.
4
Esben and the Witch – Deathwaltz Aika kesyä menoa. Soitoissa on ihan hyvä tunnelma, mutta musa jää varsin vaisuksi ja voimattomaksi laihan dynamiikan vuoksi.
4
Pono – Suoraan silmille Joko en ymmärrä räppiä, tai sitten tämä oikeesti on ihan perus räppikamaa. Ei eroa muista tusinaräpeistä. Yks bonuspiste, koska ei kuulosta Cheekin kopiolta.
2
Veronica Falls – Teenage Keskivertouden kärkikahinoihin. Voi hyvin soida taustalla missä vain, sillä tämä tuskin ärsyttää ketään. Biisistä ei muuten oikein löydy mitään erikoisen mieleenpainuvaa juttua, vaikka soittotaidoissa ei ollut mitään vikaa.
3