Levyraati #53

Deftones – Leather

Kalifornialaisen vaihtoehtometalliyhtyeen seitsemäs albumi Koi No Yakan ilmestyy 13. marraskuuta. Nick Raskulineczin tuottamaa levyä on inspiroinut merkittävästi Chi Cheng, Deftones-basisti, joka on ollut koomassa vuoden 2008 autokolarin jälkeen. Chengiä tuuraa uudellakin levyllä entinen Quicksand-basisti Sergio Vega, joka debytoi Deftonesissa kahden vuoden takaisella Diamond Eyes -albumilla.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia

Kaksi kokeellisen elektronisen musiikin suuruutta lyö viisaat päänsä yhteen Instrumental Touristilla, joka ilmestyy 20. marraskuuta. Perjantaina Kuudennella linjalla konsertoiva Tim Hecker tunnetaan omalla nimellään tekemistä ambient- ja drone-albumeista, Daniel Lopatin puolestaan parhaiten Oneohtrix Point Never -projektistaan, jota kuultiin kesän Flow Festivalillakin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Kesha – Die Young!

Kesha Rose Sebertin esikoisalbumi Animal nousi Yhdysvalloissa listaykköseksi. Maailmanlaajuisesti levyä on myyty yli 3 miljoonaa. Kakkosalbumi Warrior ilmestyy 30. marraskuuta. Levyn ensimmäisenä singlenä julkaistun Die Youngin videon on ohjannut Darren Craig.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Delay Trees – HML

Johannalta Solitille loikannut Delay Trees julkaisee toisen albuminsa Dozen 19. lokakuuta. 23:23-kaikkihuomisenbändistäkin tutun Rami Vierulan johtama kokoonpano on ottanut pari harppausta kokeellisuuden suuntaan. Se, mikä debyytillä oli kuin usvaan upotettua Arcade Firea tai delaysta innostunutta Coldplayta, soi nykyään jumittavammin ja stadionpaatosta vältellen. HML-kappaleen videon on ohjannut Sami Korhonen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The Coup – The Magic Clap

Poliittisen hiphopin vasenta ja funkimpaa laitaa kyntävä The Coup aktivoituu jälleen levytysrintamallakin. Sorry to Bother You, ensimmäinen albumi kuuteen vuoteen, ilmestyy 30. lokakuuta. Levyn ovat tuottaneet Riley ja Damion Gallegosin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Roope Kumpulainen
Kesha – Die Young! Teinipopin käytetyintä ideaa -ikuista nuoruutta- huonosti toteutettuna. Eipä tekisi mieli elää nopeasti ja kuolla tämän tahtiin.
1
Deftones – Leather Hiljainen alku antoi odottaa täysin erilaista biisiä ja intro tuntui muutenkin biisiin kuulumattomalta. Intron jälkeen yhtä ja samaa viime sekunneille asti. Tylsää.
3
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Kuulokkeilla kuunnellessa korvasta toiseen pomppiva särö nousee liian voimakkaasti esille, muuhun äänimailmaan lähes mahdoton kiinnittää huomiota. Kappale tuntui lupailevan jonkinlaista huipennusta, joka jäi kuitenkin kuulematta. Tylsää.
2
Delay Trees – HLM Voisin kuvitella pitäväni kappaleesta vielä enemmän iPodilta kuultuna, tylsänä kesäpäivänä jumitellessa. Videon kanssa toimiva chillailubiisi!
7
The Coup – The Magic Clap Kläpkläp, ei vaan tapututa. Robottimainen ja kehno flow, huono biitti, tylsä kertsi..
2
Janne Laurila
Deftones – Leather Varmaan ihan hyvää lajissaan, harmi vaan että laji on "surkea musa".
1
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Hyvää vellomista, sopii sohvalla selällään kuunneltavaksi. Olin kuulevinani yhteneväisyyksiä Sun Arawiin. Oneohtrix itekseen silti parempi, ok perussuoritus tämä.
7
Kesha – Die Young! Uuh... kaikin puolin banaalia ja luotaan työntävää.
1
Delay Trees – HLM Tykkään kyllä lössösti soitetuista kaikukitarakappaleista!
7
The Coup – The Magic Clap En näe mitään syytä kuunnella tällaista kappaletta. EHKÄ menis tukevassa humalassa aamukolmelta.
3
Markku Tuomala
Deftones – Leather Vaihtoehtometalliyhtye? Minulla ei ollut muita vaihtoehtoja kuin lätkäistä ykkönen.
1
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Tämä vei mennessään eikä palauttanut takaisin. Ei kuulokemusaa.
7
Kesha – Die Young! Pelkkä into ei nyt riitä. Läheskään.
1
Delay Trees – HLM Kivaa kitarointia, mukavaa laulua, kaikki siis periaatteessa hyvin. Mutta kun näitä on tehty sata eikä tähänkään ole keksitty mitään omaa.
2
The Coup – The Magic Clap Hyvää uhoa, tylsää ja ponnetonta cläppiä. Vois melkein toimia, muttei kuitenkaan ihan.
6
Ville Anttonen
Deftones – Leather
8
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia
5
Kesha – Die Young! hirveetä paskaa
1
Delay Trees – HLM rämpyti rämpyti lallallaa
3
The Coup – The Magic Clap bitch slap
3
Antti Lähde
Deftones – Leather Deftonesin laiskassa jyräyksessä on aina pieninä annoksina oma viehätyksensä. Niin nytkin. Ei tämä kuitenkaan mikään Change tai edes Minerva ole.
6
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Laadukasta ambient-drone-rupsuttelua, joka paljastaa arvonsa – jos paljastaa – yleensä vasta albumimitassa. Usein aika kritiikittömästi yliarvostetussa musiikinlajissa samanlainen kelpo perusveto kuin edellä kuultu Deftones. "Biisin" jälkimmäisellä puoliskolla tapahtuu kuitenkin sen verran kiinnostavia asioita, että seiska on selviö.
7
Kesha – Die Young! Vastenmielinen laulusoundi. Muutenkin turbobuustatulta soundiltaan varsin epämiellyttävä. Biisinä periaatteessa varsin ok-tason sävellys, mutta en halua kuulla enää koskaan.
4
Delay Trees – HLM Doze-levyn paras kappale. Hyvällä tavalla kiireetön meininki.
8
The Coup – The Magic Clap Coup hakee hittisinkkua OutKastin hengessä, eikä kyllä onnistu. Kauheaa kuulla näin kehno esitys bändiltä, jonka levyjä löytyy omasta hyllystä.
3
Arttu Ala-Jokimäki
Deftones – Leather Yllätin itseni ja oikeastaan pidin tästä. Laulumelodioissa hienoja juttuja.
7
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Mahdoton arvostella kun en löytänyt tästä biisiä ollenkaan. Ihan mielenkiintoisia ääniä, kai.
4
Kesha – Die Young! Kertsin laulusaundiin on lainattu palanen Katy Perryä, mutta säkeistöjen nenähonotus ja yhdentekevä elektro-jumputus lähinnä ärsyttää.
4
Delay Trees – HLM Ihan kiva. Musta tuntuu, että samat sanat nousee mieleen melkein aina kun kuuntelen Delay Treesiä.
7
The Coup – The Magic Clap Cheerleader-kuoron käyttäminen musiikissa pitäisi nyt jo jumalauta kieltää.
5
Markus Hilden
Deftones – Leather Ah, Deftones. Niitä harvoja metallibändejä, joista tykkään oikeasti ihan albumimitassakin. Mainitut Change ja Minerva ovat hienoja sinkkuja, tämäkin ihan ookoo, vähän kuultu jo.
6
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Sosiaalisia tilanteita pelkäävää musiikkia sosiaalisia tilanteita pelkääville.
4
Kesha – Die Young! Kovin Kesha-vihamielistä porukkaa koolla raadissa, mutta tässä taloudessa Warrior on loppusyksyn odotetuin albumi ja Die Young vallan mainio pilottisinkku. Tuo video on muuten lyric video, tuskin siis virallinen musiikkivideo.
9
Delay Trees – HLM Mainio kappale lokakuun iltaan. Kaikki on tehty muuten oikein, mutta laulusoundi jää ehkä liikaa taustalle.
8
The Coup – The Magic Clap Tulispa Outkast takaisin.
7
Waltteri Turunen
Deftones – Leather Hyvä tunne, hyvä huuto. Mutta ei yllätä eikä innosta tarpeeksi.
6
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Joo. Poikkeuksellisesti joudun lopettamaan kuuntelemisen tylsistymisen takia.
4
Kesha – Die Young! Onhan tätä kivaa tanssia tyssien kanssa, mutta onhan tää nyt ihan hirveetä paskaa.
3
Delay Trees – HLM Kotiseuturakkautta, mutta tylsää ja yllätyksetöntä.
5
The Coup – The Magic Clap Ei minuu saa tästä kiinnostumaan milllään. Tylsää ja aika vähän kornia. +1 videosta.
5
Jukka Kuusisto
Deftones – Leather En keksi, mitä tässä olisi voitu tehdä paremmin. Hyvä biisi, hyvät soundit, vakuuttava ulosanti, uskoin joka sanan. Nyt ei voi kun ihmetellä, miksen ole kuunnellut tätä bändiä aiemmin. Tämä levy menee hankintalistalle.
10
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Mielenkiintoinen, joskin turhan pitkä intro. Mutta se kappale jäi kokonaan aloittamatta.
5
Kesha – Die Young! Kertsin melodia ja sanat kohdallaan, muuten täyttä p*skaa tuotannosta lähtien.
4
Delay Trees – HLM Aineksia on, mutta tavattoman harmittoman kuuloista. Jostain pitäisi saada särmää, rosoa tai koukkua, jotta mielenkiinto säilyisi.
6
The Coup – The Magic Clap Tarttuva kuin maaginen tippuri? Ei sentään.
5
Veikko Danger Jalkane
Deftones – Leather Musta tää oli ihan jees. Vaimo ei tykännyt.
7
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Mitä nää tämmöset? Pitäis olla houretilat kohdillaan. Vaimo ei edes kuunnellut.
5
Kesha – Die Young! Aika onnetonta. Onneksi en ole nuori. Eikä vaimokaan.
3
Delay Trees – HLM En tykkää musiikista jota ei uskalla kuunnella koska pelkää että menee rikki. Vaimo taitaa tykätä.
5
The Coup – The Magic Clap Vaimo kysy onko tämä Outkastia. Nuff said.
5
Jussi Mäntysaari
Deftones – Leather Chi Chengin kooma näyttää olevan bändille eduksi. Loistavan Diamond Eyesin jälkeen tulossa kenties vielä kovempaa tavaraa.
10
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Ihan kiva tapetti. Olisin toivonut että tää pelottais enemmän.
5
Kesha – Die Young! Kuulosti aluks siltä kuin olis taas samplattu Etta Jamesia mut ei se sit ollutkaan. Keshan naiivi white trash -pissis oli hieno hahmo, tämä on tylsempi kaikin puolin. Haastattelin kerran Keshaa, ja hän ryntäsi suoraan haastattelusta oksentamaan kun oli edellisyönä bailannut Tukholman yössä <3
6
Delay Trees – HLM Tyylipuhdasta, tylsää. Eka levy oli miellyttävä, tämä menee osastolle "kunpa Pitchfork noteeraisi".
4
The Coup – The Magic Clap No ei tämä nyt oikein lähtenyt. Mobb Deepin Prodigyltä tuli uusi levy, se on ihana.
4
Milla Suomalainen
Deftones – Leather Laiskaa. Tämä yhtye on tehnyt monta hienoa biisiä...onkohan niiltä ideat loppu?
4
Tim Hecker & Daniel Lopatin – Uptown Psychedelia Jos tommosesta tykkää, tuo on varmaan ihan jees. Minun korviini se oli loputtoman pitkä intro.
2
Kesha – Die Young! Ei, ja tämä on juuri sitä, mitä pelkäsinkin. Argh. Olin valmistautunut suhteellisen ennakkoluulottomasti. Nä-nä-nää. Ei, anteeksi, en voi kuunnella tuota loppuun.
1
Delay Trees – HLM Tämä on aina kiva orkesteri. Mutta hei, nyt on väärä ajankohta tälle. Tämä sopii onnellisiin ja hitaisiin aamuihin. Koska on kylmä lauantai-ilta, en voi antaa enempää pisteitä.
6
The Coup – The Magic Clap ...Täh? "Jos sul lysti on.." Nyt en kyllä leiki mukana, en.
1