Levyraati #52

Lana del Rey – Ride

Jokaisen popkolumnistin työkalupakkiin kuuluvan henkkamaukka-mallin Born to Die -esikoisesta julkaistaan 12. marraskuuta ”Paradise Edition”. Sillä kuulemme muun muassa tämän kappaleen, jolla Del Reyn aisaparina on ollut Video Games -läpimurtohitin säveltäjä Justin Parker.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Wiz Khalifa – Remember You

Viime vuonna Mikkelin Jurassic Rockissa (!) esiintyneen Wiz Khalifan kakkosalbumin O.N.I.F.C.:n julkaisu siirrettiin hiljattain elokuulta joulukuulle. Samaan syssyyn levyltä lohkaistiin uusi single, Remember You, jolla vierailee maksimaalisen muodikas sekä huomattavan lahjakas The Weeknd. Kappaleen ovat tuottaneet Illangelo ja Dpat.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

The D.O.T. – You Never Asked

Kymmenen vuotta sitten Mike “The Streets” Skinner oli niin kuuma, että Q-lehti rankkasi hänet ykköseksi kaikkien aikojen lauluntekijöiden listalla. Nyt Skinner tekee paluuta D.O.T.-duolla, jonka toinen osapuoli on The Music -yhtyeen Robert Harvey (The Music). And That -esikoisalbumi ilmestyy 22. lokakuuta. You Never Asked -singlellä vierailevat Danny Brown ja Clare Maguire.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Uhrijuhla – Liian kaukana

500 kg lihaa -yhtyeen rauniolle perustetun Uhrijuhlan nimetön esikoisalbumi ilmestyy 10. marraskuuta Svart Recordsin kautta. Liian kaukana -kappaleen videon on ohjannut Kauko Röyhkä ja kuvannut Olli Hurskainen.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant

Lokakuun 30. päivänä ilmestyvä Psychedelic Pill on Neil Youngin kolmaskymmenesviides studioalbumi. Sen on enemmän kuin lokakuussa on päiviä – tänka på det. Kelkassa on myös Crazy Horse, kuten kesäkuisella Americana-albumillakin.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Raadin tuomiot

Jukka Kuusisto
Lana del Rey – Ride Ei suurempia vikoja jos ei ansioitakaan. Toisin sanoen vähän tylsä.
6
Wiz Khalifa – Remember You Tylsää.
2
The D.O.T. – You Never Asked Kuuntelukelpoinen.
6
Uhrijuhla – Liian kaukana Tyylikäs toteutus, hieno tunnelma.
9
Uhrijuhla – Liian kaukana Nämä pisteet siis Neil Youngille. Liki täydellinen kappale.
10
Ville Anttonen
Lana del Rey – Ride
7
Wiz Khalifa – Remember You
3
The D.O.T. – You Never Asked
3
Uhrijuhla – Liian kaukana
6
Uhrijuhla – Liian kaukana Neil Youngille nämä.
10
Antti Lähde
Lana del Rey – Ride Hyvä biisi, sävellys ja tuotanto kohdallaan. Yllätysmomentti on aika nollassa toki. Del Reyn kummallisesti värisevä ääni ei tässä kappaleessa säväytä.
7
Wiz Khalifa – Remember You Palaset kohdallaan, tyylikäs tunnelmapala, jossa fiilis kasvaa huomaamatta loppua kohti. Laulumelodia tyylilajille tyypillisesti ehkä vähän turhan hätäinen, mutta ei paljon haittaa.
8
The D.O.T. – You Never Asked Liikaa sattumia tässä sopassa. Kokonaisuus jää sekavaksi ja ihmeen tasapaksuksi.
5
Uhrijuhla – Liian kaukana Ihan miellyttävä, mutta ei ole ainakaan tähän mennessä vielä kolahtanut.
6
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Vahvaa muistumaa Like a Hurricaneen. Perusmukava
7
Waltteri Turunen
Lana del Rey – Ride Kylmie Lanan äänestä tykkään tosi paljon. Mutta biisinä tää ei ole kyllä kovinkaan kaksinen. Semmosta perustauhkaa, samoin kuin lyriikatkin. Mutta se ääni...
5
Wiz Khalifa – Remember You Aika kolee biitti, tai siis se musiikki. Ja nätistihän pojat laulaa.
5
The D.O.T. – You Never Asked At first I was like WTF! Then I was like OMG! After that I was like LOL! And in the end, I was like Oh Ok.
7
Uhrijuhla – Liian kaukana Hmmm. Olikohan tässä nyt jotain, jota miun ois pitäny ymmärtää... Sori, mutta en tiedä musiikista hevon helvettiä ja tää oli miusta aika paska.
3
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Ei kiinnosta sanat, musiikki tai koko kipale. Kiva soundi, tosin. Siitä +1.
4
Elina Iida Sofia
Lana del Rey – Ride Harmittaa vieläkin, kun Born to diella on niin vähän hyviä biisejä. Tämäkin on aika tylsä. Kylläpä Lanan ääni värisee kypsän kuuloisesti. Kaikki on pielessä, kun artistista ei voi sanoa muuta, että oon nähnyt sen H&M:n mainoksessa, mutta onpa sillä mielenkiintoinen ääni. Blaaa
7
Wiz Khalifa – Remember You Cool, mutta liian sievä,en kuuntelisi uudelleen
6
The D.O.T. – You Never Asked Onko tää jotain rnbtä...Sekavaa höttöä ja aivan kauhea ääni tolla kahden minuutin jälkeen mesoavalla "räppärillä"
4
Uhrijuhla – Liian kaukana Ei ärsyttäisi, jos esim. kuulisin automatkalla radiossa
5
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Hyvä song! En minä arvaisi, että tää on "uusi"Neil Young..Ei sen ääni ole paljoakaan pappaantunut, toisin kuin Dylanin. Oho taas puhun vaan lauluäänestä, vähän niinkuin Lanadelreyy, yllään. Takki
7
Gaius Turunen
Lana del Rey – Ride Born to Dien parasta antia olivat Video Games ja Rick Nowelsin biisit. Tää ei jää kovin kauas niistä. Tuotannossakin on onnistuttu käyttämään Lanan äänen rosoja eduksi. Tai sitten siihen alkaa tottua.
7
Wiz Khalifa – Remember You En tiedä kuin Black and Yellowin tältä jätkältä. Tää on verrattaen mestariteos. Weeknd vie paljon tilaa, ja sehän on vain plussaa.
7
The D.O.T. – You Never Asked Too busy. Olisi voinut viedä tuon tuotantosotkun megalomanian asteelle tai karsia roskat pois.
5
Uhrijuhla – Liian kaukana Tässä ei oikein kuulu sitä luvattua psykedeliaa. Kenkientuijottelua enemmänkin, mutta siinäkään ei mennä kovin pitkälle. Biisinä vähän ohut, tartutaan siis tunnelmaan.
6
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Huumori mukana, vislaus ja OO WAH WAH -taustalaulut! Ei missään nimessä Youngin biisiparhaimmistoa, kunhan muistuttaa meitä, että tällaista soundia ei ole koskaan hylännyt. Paras kohta on se, kun Young puhkoo kajarikankaat. Vanhaa maalaisliittolaisuutta, mutta jonkun on pidettävä nekin arvot esillä.
7
Anton Majava-Corbijn
Lana del Rey – Ride H&M on sikäli hyvä analogia, koska niidenkin vaatteet ovat kaupassa ihan nättejä, mutta ekan pesun jälkeen jo venyneitä, kauhtuneita ja reikiä täynnä. Onkohan tämäkin Bangladeshissa kudottu?
6
Wiz Khalifa – Remember You Weekndille kiitos muodikkaasta soundista, joka saa kuvittelemaan, että tämä olisi osiensa summaa suurempi. Ei ehkä ihan ole.
6
The D.O.T. – You Never Asked Ihan liian täynnä kaikkea. Puolet pois.
4
Uhrijuhla – Liian kaukana Hyvä tunnelma, biisistä en kuullut mitään.
6
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Neil Young ei ikäänny koskaan. Muistumia Crazy Horsen aikoihin ja ihanan oudot wahwah-taustalaulut.
6
Janne Laurila
Lana del Rey – Ride Vanhanaikainen hieno pop-sävellys ja Lanallahan on upea tumma lauluääni. Tuotanto ja toteutus kenties liiankin virheetöntä ja siksi vähän blah...
7
Wiz Khalifa – Remember You Alun napsut kerkes jo innostaa, mutta sitten kävi vähän niinku Frosties-murojen kanssa. Maissimurot on hyviä, mutta sokerikuorrutus pilaa. Vähän jätti kylmäksi.
6
The D.O.T. – You Never Asked Ei oikein lähe. Harmillista, sillä The Streetsin pari ekaa ja varsinkin eka oli tosi hyviä. Tämä ei.
5
Uhrijuhla – Liian kaukana Mainiot eteeriset 80s kitarat säkeistössä. Jotenkin tuli mieleen kotimaiset ysärikitarapopit kuten Wilma.
8
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Crazy Horsen soittoa kuuntelee aina mielellään, ei mee ihan Niilon top sataan tämä. Silti älyttömän hyvä, tietysti!
8
Nick Triani
Lana del Rey – Ride H&M poster girl releases a song which really could be Bonnie Tyler at times...but not as good as BT
3
Wiz Khalifa – Remember You oh please.....
2
The D.O.T. – You Never Asked this kind of shit must die....
1
Uhrijuhla – Liian kaukana alright....
4
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant in relation to in comparison to NY&CH's former glories this has 1% of the greatness of Down By The River, 5% of Cortez The Killer and 15% of Country Home and about 40% of the Broken Arrow album variety...so not very good then....
4
Kari Koivistoinen
Lana del Rey – Ride Lana Del Reyn dissaaminen on yhtä haastavaa ja mielekästä, kuin maassa makaavan potkiminen ringissä. Gary Oldmanin tai Steve Buscemin esiintyminen H&M:n mainoksissa ei herättänyt mitään paheksuntaa, kuten ei myöskään Jared Leton itsensä myyminen Hugo Bossille. Sen sijaan jengin mielestä Del Rey jakoi itseään kaupallisuuden alttarilla. Tosiasia kuitenkin on, että vaikka Lana poseeraisi V-tyylillä Hustlerin keskiaukeamalla, hänellä on edelleen ääni, joka tuo mielikuvan Film Noir –tähtösestä kaahaamassa urheiluautolla alas Hollywood Hillseiltä, varmaan kuolemaansa. Mutta aina ei kuitenkaan pelkkä ääni riitä, kun taustaryhmä liiallinen yrittäminen on tappanut luovuuden tai ainakin kyvyn ottaa riskejä.
7
Wiz Khalifa – Remember You Ensiksi kuulosti ihan Burialilta, mutta sitten sen päälle oli liimattu joku R&B-kipale? Mä en oikein ymmärrä miehiä, jotka laulaa näin. Ei tämä ainakaan tylsä ole.
5
The D.O.T. – You Never Asked Biisin jaksoi kuunnella kerran ihan vain sen takia, että halusi tietää, mitä siinä seuraavaksi tapahtuisi. Jäänee myös toivottavasti viimeiseksi kerraksi.
4
Uhrijuhla – Liian kaukana Alku kuulostaa lupaavalta ja kitaristi on ainakin kuunnellut Sonic Youthinsa. Sitten alkaa laulu ja viimeistään kertsin kohdalla homma latistuu purkaksi, jota on jauhettu jo liian monet kerrat ja ei oikein enää maistu miltään.
5
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Hei nuoret, tämä on sitä rockia. Ei mitään studiossa kastroitua keskinkertaisuutta, vaan musiikkia, jossa hiekkatie narskuu hampaissa, pistävästi haiseva roskis on tyhjentämättä ja rakkaus on kypsynyt katkeriksi kommenteiksi, joiden tarkoitus on satuttaa.
9
Jussi Jaakkosela
Lana del Rey – Ride Video Games ja tämä biisi varmistavat neidolle klassikkomaineen tulevina vuosina (muut kuulemani biisit ovatkin olleet selvästi heikompia). Vaikea Lanalle on pitkää uraa povata, mutta tämä on todella hienoa musiikkia. Sanokaa mitä sanotte.
9
Wiz Khalifa – Remember You Aika epäonnistunut yritys tehdä ns. "tuoretta soundia". Itse biisi taustalla on kohtuuttoman tylsä tekele.
3
The D.O.T. – You Never Asked Tämä oli oikeastaan ihan hyvä, muttei yhtään sen enempää. Persoonaton.
5
Uhrijuhla – Liian kaukana On tässä tunnelmaa. Ja melodiassakin imua. Haluaisin kauheasti tykätä tästä enemmänkin, mutta sekä laulu että lyriikat eivät tässä oikein uppoa.
6
Neil Young & Crazy Horse – Walk Like a Giant Jee. Tässäpä vanhan ajan menoa, rokkaa kuin veturi mustavalkofilmissä. Eihän tämä ketään varmaan yllätä, mutta biisi ei silti vaikuta kuluneelta, josta iso plussa. Hyvä Neil.
8