Osa 3: Burning Hearts

Ison hatun alle on helppo piiloutua.

Nuorgam palaa Turkuun ja liputtaa seuraavaksi Burning Heartsin tulevaisuuden puolesta. Intoilun taso on niin kova, että bändi nähdään ensi viikolla Lost in Musicin yhteydessä pidettävässä Illassa Nuorgamin kanssa.

Yhtyeeseen kuuluvat:
Henry Ojala ja Jessika Rapo. Henry Ojala on tuttu Cats on Fire -yhtyeestä ja Jessika Rapo on laulanut Le Future Pompistessä. Livekokoonpanossa ovat mukana myös Johan Ekström, Ville Hopponen ja Niko Kivikangas. Kysymyksiin vastasi Jessika.

Koska perustettu ja missä:
Ensimmäinen biisi valmistui Turussa keväällä 2007.

Julkaisut:
Aboa Sleeping (albumi, 2009)
Night Animal / A Peasant’s Dream [Jori Hulkkonen remix] (7″, 2010)
The Letter [Arthur Russell -cover] (2010)
Into the Wilderness (ep. 2011)

Kaikki yllämainitut ovat amerikkalaisen Shelflife-lafkan julkaisemia. Seuraava levy Extinctions ilmestyy 1.2.2012. Euroopassa levyn julkaisee Solina ja Yhdysvalloissa Shelflife.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!
Burning Hearts esittää kappaleen Various Lives Tukholman Kägelbananin lavalla lokakuussa 2011.

Todennäköisimmin Burning Hearts…
Hakkaa syntetisaattoreitaan ja päivittää twitteriään jossain majakassa seesteisin mielin ja hiukset hulmuten.

Epätodennäköisimmin Burning Hearts…
Päätyy Soundin kanteen.

Levyhyllyssä Burning Heartsin voi sijoittaa:
Acid House Kingsin kaltaisten skarppien, mutta eteeristen saaristolaisindiepoppareiden läheisyyteen.

Miksi Burning Hearts on hyvä:
Kesällä ilmestynyt Into the Wilderness -ep sisältää lempeää, huolella tuotettua ja vaivattomasti soljuvaa indiepoppia, jollaiseen Suomessa aniharvoin kohtaa. Burning Heartsin suurin vahvuus ei kuitenkaan piile sofistikoituneiden äänimaisemien maalailussa, vaan kyvyssä kirjoittaa poikkeuksellisen kauniita melodioita. Ep:n nimibiisi lumoaa ja vaatii klikkaamaan repeatia kerta toisensa jälkeen. Jos Burning Heartsin tulevalla Extinctions-albumilla on vähänkään yhtä vahvoja kappaleita, yhtyeen voi odottaa keräävän kuulijoita luokseen yleisen mediahehkutuksen asteesta riippumatta.

Kuvailkaa itse musiikkianne kolmella sanalla:
Vilpitöntä, rehellistä luontopoppia.

Mitä kappaletta toivot dj:ltä, kun olet hyvin, hyvin humalassa?
Sonic Youthin Kool Thing toimii aina. Chuck D:n räppiosuuden vetäminen on aina mielettömän hauskaa. Saatan myös kuvitella itseni Kim Gordoniksi ja soittaa ilmabassoa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä albumia olet kuunnellut eniten elämäsi aikana?
Varmaan ensimmäistä omaa levyämme Aboa Sleepingiä, jonka teimme itseämme varten kokeilumielessä. Halusimme testata, kuinka yhteistyömme onnistuisi. Meidän ei ollut alun perin tarkoitus levyttää ensimmäisiä Burning Heartsin kappaleita. Myspace-biisimme päätyivät kuitenkin Shelflifelle ja pian oli pakko tehdä lisää kappaleita kokonaista albumia varten.

Mikä yhtye tai artisti tekee tällä hetkellä maailman tärkeintä musiikkia? Miksi?
En oikeasti osaa sanoa. Minulla ei ole mitään tiettyä suosikkia ja aika harvoin innostun uudesta musiikista. Tottakai esimerkiksi Fleet Foxes tekee mielestäni kaunista musiikkia ja on vieläpä ärsyttävän hyvä livenä, mutta en tiedä luokittelisinko sitäkään maailman tärkeimmäksi yhtyeeksi. Toisaalta Sufjan Stevens ja Stephin Merritt ovat säveltäjinä ihan omassa luokassaan. He ovat hurjan tuotteliaita ja musikaalisia.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on suosikkisäkeesi popmusiikissa?

“All day, all day
watch them all fall down
all day, all day
domino dancing”
(Pet Shop Boys: Domino Dancing)

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mitä yhtyettä tai artistia suosittelet todennäköisimmin uudelle tuttavuudelle?
Jos tyyppi on yhtään samanhenkinen kuin minä, suosittelisin varmaan Arthur Russellin tai The Magnetic Fieldsin tuotantoon perehtymistä. Jos uusi tuttavuus pitäisi perehdyttää indiemusaan, pitäisi varmaan aloittaa vaikka Stone Rosesista tai Smithsistä.

http://www.youtube.com/watch?v=PjzsnNkL-7o

Mikä sai sinut ryhtymään muusikoksi?
Varmastikin suuri tarve saada tehdä omannäköistä musiikkia, sellaista, jota itsekin kuuntelisin. Haluan laulaa asioista, jotka kertovat omasta elämästäni ja elämäntilanteestani. Laulut saavat tavallaan arkistoitua ja jäädä muistuttamaan minua menneistä ajoista. Minua myös kiehtoo ajatus siitä, että tekemämme sävelmät ja sanoitukset saattavat elää vielä jossakin sen jälkeen, kun meitä ei enää ole. Jätämme jälkiä ja salaisia viestejä tulevaisuuteen, mutta ennen kaikkea teemme musiikkia itseämme varten.

Mihin yhtyeeseen tai artistiin musiikkisi vertaaminen imartelisi sinua kaikkein eniten?
Omien sanoitusten vertailu johonkin taitavaan sanoittajaan olisi aika jees.

Jos musiikkinne olisi maisema tai muu konkreettinen ympäristö, miltä se näyttäisi?
Varmaan jotain avointa kulttuurimaisemaa, jossa on paljon niittyjä ja lehtimetsäsaarekkeita. Mertakin näkyisi. Ja kivoja vanhoja puutaloja. Lampaita laiduntaisi niityillä ja pääskyset lentelisivät.

Mitkä kolme asiaa inspiroivat sinua/teitä eniten tällä hetkellä?
Kuolema, elämän haavoittuvaisuus ja studiomme Pohjanmaalla Monäsissä.

Burning Hearts Ilta Nuorgamin kanssa -tapahtumassa Lost in Musicissa torstaina 20.10. Mukana myös Magenta Skycode, Iconcrash ja Nuorgam-dj:t. Liput 6 euroa.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!