Kohti Rock the Beachia!

Small talk: vieraana Hayley Williams (Paramore)

Paramore.

Paramore, ilman Farron veljeksiä.

Yhdysvaltalainen Paramore esiintyy festivaalitulokas Rock the Beachissä huomenna lauantaina 29.6. Laulaja Hayley Williamsin, basisti Jeremy Davisin ja kitaristi Taylor Yorkin muodostama trio konsertoi Suomessa neljättä kertaa. Paramoren livekokoonpanossa vaikuttavat runkokolmikon lisäksi Justin York (kitara), Jon Howard (kitara, koskettimet) ja Ilan Rubin (rummut). Alkuperäisjäseniin kuuluneet veljekset Zac ja Josh Farro jättivät bändin edellisen maailmankiertueen päätyttyä.

Tennesseessä vuonna 2004 perustettu yhtye julkaisi neljännen albuminsa huhtikuussa. Bändin itsensä mukaan nimetyltä, muun muassa Beckin ja Nine Inch Nailsin kanssa työskennelleen Justin Meldal-Johnsenin tuottamalta levyltä on julkaistu kaksi singleä, Now ja Still Into You.

Nuorgamin kysymyksiin vastasi yhtyeen punatukkainen keulahahmo Hayley Williams.

Mikä on ensimmäinen popkappale, jonka muistat kuulleesi?

”Vaikea sanoa. Se oli luultavasti jokin Elviksen kappale. Isoisäni rakastaa Elviksen musiikkia niin paljon, että tämä on ollut aina kuin yksi perheeni jäsenistä.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on sinulle musiikissa tärkeintä?

”Yleensä, jos kuuntelen jotain tiettyä bändiä tai biisiä, kuuntelen sanoja. Haluan samaistua siihen, mitä laulaja haluaa minulle sanoa. En sitten tiedä, onko kyse siitä, että etsinkö jotain, mikä saa oloni tuntemaan paremmaksi vai jostain muusta. Joka tapauksessa, sanat ovat minulle tärkeintä musiikissa!”

Mikä on elämäsi tärkein biisi ja miksi?

”En voisi ikimaailmassa valita vain yhtä biisiä. Niin monet erilaiset kappaleet niin monista eri syistä ovat tärkeitä. Tänään Siouxsie and the Bansheesin versio Beatlesin Dear Prudencesta voi olla tärkein asia maailmassa, mutta huomenna voin yhtä hyvin itkeä kuullessani jonkin Roy Orbisonin laulun. Ei sitä ikinä tiedä!”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Entä tärkein albumi?

”Hmm. Joudun tekemään valinnan Mewithoutoun [A–>B] Lifen ja The Curen Wishin välillä. Toisaalta, on olemassa noin kymmenen muuta albumia, jotka ovat määritelleet sen, mitä olen, päästä varpaisiin.”

Jos kohtaisit ihmisen, joka ei ole eläissään kuullut yhtään Paramoren kappaletta, minkä laulun kehottaisit häntä kuuntelemaan ensimmäisenä?

”Ennen kuin aloitimme uusimman Paramore-albumimme työstämisen olisin saattanut vastata tähän kysymykseen huomattavasti eri tavalla. Mutta tällä hetkellä tuntuu siltä, että uusin levymme on täydellisesti sitä, mitä me bändinä olemme. Sanoisin siis, että kannattaa aloittaa kuunteleminen uuden levyn ensimmäisestä raidasta ja kuunnella viimeiseen biisiin asti. Sinä aikana saa melko hyvän käsityksen siitä, mitä Paramore on.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Mikä on huonoin kuulemasi kappale?

”Voi vitsi. Joka kerta, kun avaan radion, kuulen jotain huonompaa kuin edellisellä kerralla radion avatessani. Rakastan ja vihaan sitä, mitä kotimaani (Yhdysvallat) pitää popmusiikkina.”

Entä paras näkemäsi musiikkivideo?

”Rakastan Missy Elliotin musiikkivideoita. Ne ovat uskomattomia.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Minkä konsertin muistat loppuelämäsi ajan?

Year Of The Rabbit -niminen bändi Exit/In -konserttisalissa Nashvillessä. Olin 14-vuotias.”

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Millaisia muistikuvia sinulla on edellisistä Suomen-keikoistanne?

”Rakastamme Suomea. Kun soitimme ensimmäisen kerran maassanne, ajoimme suoraan lentokentältä keikkapaikalle ja säntäsimme lavalle. Lentomme oli pahasti myöhässä ja kun pääsimme lopulta paikan päälle festivaaleille (Provinssirock 2008), olimme täydellisen uupuneita. Koska se oli ensimmäinen Suomen-keikkamme, luulimme, ettei kukaan tulisi paikalle. Toisin kävi – kun astuimme lavalle, paikalla olikin tuhansittain ihmisiä odottamassa. Se hetki räjäytti tajuntamme!”

Mitä yleisön kannattaa odottaa Paramoren keikalta Rock the Beach -festivaaleilla?

”Siitä tulee kunnon Paramore-show. Soitamme niin rankasti, että se sattuu.”

Paramore esiintyy Rock the Beach -festivaaleilla Helsingin Hietaniemessä lauantaina 29. kesäkuuta.

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!