Small talk: Neljä kysymystä Kim Gordonille

Kim Gordonin muotivinkki: hanki taideteostesi kanssa sävy sävyyn olevat kengät.

Huomenna Body/Head-kokoonpanon puoliskona noisekitaristi Bill Nacen kanssa Helsingissä esiintyvä Sonic Youth -legenda Kim Gordon lupautui vastaamaan neljään Nuorgamin kysymykseen. Kiellossa olivat Sonic Youthin tulevaisuuteen sekä Thurston Mooreen liittyvät aiheet.

Indierock-kulttuuri on niin yhtyeiden kuin fanienkin osalta yhä hyvin mieskeskeinen. Mikä on mielestäsi syy sille, etteivät naiset ole yhtä innokkaita soittamaan tai analysoimaan musiikkia?

”Eikö koko maailma ole mieskeskeinen? Miksi indie rock -kulttuuri olisi eri asia? Todennäköisesti enemmistö naisista pitää myös mediaa miesten luomuksena.”

Miten musiikkifanius muuttuu seuraavan 10 vuoden aikana? Mitä tapahtuu perinteiselle levynkerääjähahmolle?

”Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka haluavat kuunnella epäkonventionaalista musiikkia. Minä uskon, että he pitävät elossa idean oikeasti marginaalisesta ja rakenteista piittaamattomasta musiikista. Siitä suodattuu sitten signaaleja valtavirtaan.”

Entä musiikkibisnes? Mikä muuttuu tulevan 10 vuoden aikana? Mikä säilyy?

”Kuka tietää. Lisää samaa…”

Mikä artisti tai yhtye tekee tällä hetkellä maailman tärkeintä musiikkia?

”En usko, että millään yhtyeellä tai artistilla on niin paljoa vaikutusvaltaa. Koko ajatus tuntuu naurettavalta ja on lähtöisin valtavirran ajattelutavoista.”

Kim Gordon & Bill Nace huomenna 25.9. Savoy-teatterissa Helsingissä. Lämmittelijänä Tomutonttu. Liput 23 euroa.