Seksin polte - kotimaiset pornahtavat laulut

Osa 1: Takapuoli

Korvia punottaa. Soittolistalla on soinut parin pitkäsoiton verran suomalaisia lauluja, joissa lauletaan jöpötyksistä lahkeessa, hameen alle karkaavista sormista, seipään päällystävistä varmuussukista, kosteina aukeavista terälehdistä ja pomppivista pepuista.

Nuorgam teki katsauksen kotimaiseen eroottiseen, välillä suorastaan pornahtavaan musiikkiin. Kolmiosaisessa minisarjassa käymme läpi mielenkiintoisimmat löydökset ruumiinosa kerrallaan. Ensimmäisessä osassa tutustumme lauluihin, joissa on pääosassa takapuoli.

Eveliina Kurki: Sä osaat sillä lailla peppua vemputtaa

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

1990-luku on jäänyt kotimaisten naisartistien osalta mieleen erityisesti avoimen seksuaalisen Kikan flirttailevien ja kaksimielisten kappaleiden suursuosiosta, mutta Kikan huippuvuosien jälkeen listoille yritti myös eräs toinen hemaisevan törröhuulinen blondi.

Sittemmin julkisuudesta kadonnut Eveliina Kurki levytti ainoalle albumilleen vuonna 1999 biisin Sä osaat sillä lailla peppua vemputtaa, joka nousikin naisen suurimmaksi hitiksi. Kurjen tyyli on inasen Kikkaa kainompi, mutta antaa nainen kuitenkin taitavasti peppua käyttävälle rakastajalleen luvan laittaa kädet taskuun ja tehdä temppuja.

”Olet ainoo jonka antaa uskallan
Käden laittaa taskuuni mun
Sillä tiedät tempun tosi taitavan
Josta aina mä innostun
Sä osaat sillä lailla peppua vemputtaa”

Tapani Kansa: Hyppypeppu

Vuonna 1987 Tapani Kansa teki reippaan fiftarityylisen käännösbiisirallatuksen nimeltä Hyppypeppu. Vanhan liiton käännösbiisiperinteen mukaan Hyppypeppu on lähes täydellinen kopio alkuperäisestä Jackie Wilsonin Reet Petitestä vuodelta 1957. Kansan itsensä sanoittama biisi ei pidä sisällään juurikaan tolkullisia lyriikoita, vaan pääosin pitkitettyjä vokaaleja ja nätin tytön pyllyn inspiroimaa änkytyksenomaista huokailua ja huutelua, samoin kuin alkuperäinenkin kipale.

Radioystävällisempi Reet Petite kertoo kuitenkin kiltisti nätistä tytöstä, mutta Kansan versio on suomalaiseen tyyliin astetta ronskimpi. Wilson rakastuu biisissään tyttöön, Kansa omassaan käytännössä tytön pyllyyn:

”No siinä sitten meni mun sydämeni
Mun pää, mun tää, mun tytölleni meni
Mun päääää, mun tääääää
On juttu sellainen, hän otti kaiken sen
Tuo tyttö hyppypeppuinen”

Tapani Kansan kappaletta ei valitettavasti löydy YouTubesta, mutta kuuntele se Spotifystä.

Melaveikot: Pepputemppu

Youtube-videoupotus, klikkaa nähdäksesi!

Peppubiiseistä selkeästi härskein ja häiritsevin on pääkaupunkiseudun räppäreistä koostuvan Melaveikkojen Pepputemppu vuodelta 2003. Provosoivan vastenmielinen pyllybiisi pursuilee pornografisia kielikuvia, ja kipaleessa esiintyvät Antti Theodor, B-rapun Talonmies ja Burt Pakarat vannovat ennen kaikkea anaaliyhdynnän nimeen:

”Ja B-rapun talonmies heittää hohtimet kaivoon
jos pepputemppuu ei tuu ni alkaa ottaa aivoon
mä diggaan sivaltaa ainoastaan tuhkaluukkuun
ja kun sitä ei oo tarjolla tyydyn perinteiseen runkkuun”

Artistit kuitenkin muistuttavat, että temppua vastaanottavan neidin on syytä pitää peppunsa kurissa, ettei käy näin:

”Pakko myöntää, tarkoitus oli niin siis tapahtua
mut ei sitä, et alat rupsuttaa tuhnusia farttuja
häpeä, neiti, kaasuttelut oli siis kiellettyjä
pelisääntöihin kuuluu pelkkää syljeskelyä ja nieleskelyä

Kun teet pepputempun, varo ettei sinapit tule samalla ulos!”

Biisin takaa löytyvässä Melaveikoissa toimi Kehäkettu (sittemmin Edu Kehäkettunen) ja Tuomio & Kone. Vehkeet levällään/Pepputemppu -vinyylisingle on ainakin toistaiseksi jäänyt veikkojen ainoaksi julkaisuksi.

Minisarja jatkuu huomenna.